středa 25. ledna 2017

Toaletní papír historie

Toaletní papír historie

Toaletní papír je typicky vyroben z recyklovaného papíru. Z hlediska ochrany přírody by toaletní papír neměl být bělen, což by pomohlo snížit spotřebu dřeva a zamoření vod. Dvouvrstvý toaletní papír je standardem v mnoha zemích, i když jednovrstvý je často dostupný a často propagován jako levnější.


V dnešní době si neumíme představit, že bychom neměli na záchodě toaletní papír. Jeho historie ale nesahá příliš do minulosti. První továrně vyrobený toaletní papír se objevil asi před 1lety v USA a postupně se rozšířil do všech civilizovaných zemí. Použitá vlákna jsou obvykle přírodní a založená na celulóze.


Nejobvyklejší materiál je buničina vyrobená ze dřeva (většinou smrku), či ze sekundárních vláken (sběrový papír ), ale mohou být použity i jiné rostlinné vláknité materiály jako bavlna, a konopí, vlákna bource morušového, ale i jiné. Vůně se aplikuje vždy na ruličku, ne na samotný papír , jako kdysi. Američanů prý krade toaletní papír v hotelech a motelech.


Ale napadlo vás, jak tato zdánlivě banální věc vlastně přišla na svět? A jak lidé řešili hygienu v dřívějších dobách? Předsudky nyní nechme stranou, tohle totiž bude hodně zajímavý výlet do dávné i nedávné historie. Pravděpodobně první toaletní papír na světě byl vyráběn z. Cestovatelé z Evropy si v 9. Prvně byl použit v Číně, spisy jej zmiňují již v 6. Je však pravděpodobné, že byl používán daleko dříve. Do Evropy se následně dostal mnohem později, a tak naši předci používali až těžko uvěřitelné pomůcky a praktiky.


Zubní pasty Zubní kartáčky Mezizubní kartáčky, zubní nitě Další 2. Pánské toaletní potřeby. Dámské toaletní potřeby. Protože pro sebe chceme jen to nejlepší, v domnění, že tak skutečně činíme, si pořizujeme ten „nejjemnější a nejměkčí“ toaletní papír – nejlépe ještě takový, aby ladil s naší koupelnou a krásně voněl. Na každém listu je vytištěno Cayettovo jméno.


Reklama se výrobci hodí, ať už je kdekoliv a zdá se, že právě tady funguje dokonale. Papír byl vynalezen někdy ve 3. První moderní toaletní papír se objevuje v balíčcích po kusech. Koronavirus vtipy zde: 3vtipů, podkategorií včetně povinného nošení roušek a boje o toaletní papír ! Vedou se kolem něho spory. Někdo tvrdí, že jde o propagandu, a že toaletní papír v obchodech nechyběl.


Jiní připouští, že toaletní papír občas v obchodní síti chyběl. I když se skutečně v obchodech většinou toaletní papír nacházel, je taktéž pravdou, že někdy skutečně nebyl. Ale věděli jste, že takový toaletní papír není zdaleka tím nejlepším. Teta drogerie a lékárny ČR s. Našim cílem je ucelenost, kvalita, pružnost a maximální vyhovění zákazníkům k jejich spokojenosti.


Vaším nákupem podpoříte ryze českého výrobce. Vyndal jsem roli toaletního papíru a ulehčení bylo slyšitelné asi až na severní pól. Hrozící sociální kataklyzma bylo zažehnáno.


Nedávný zážitek z výletu do jedné severské země ukazuje, že toaletní papír není jen hygienická potřeba, ale dokáže být samým středobodem existence. Kdo si pamatuje, že měl takový toaletní papír doma, dobře ví, že se jím nedalo utřít nic, protože papírem si člověk mohl zadnici spíš odřít nebo dokonce pořezat. Na druhou stranu povoskovaný toaleťák zase klouzal natolik, že absolutně neplnil svoji funkci a hodil se spíš na balení svačin dětem do školy.


V nabídce máme všechny známé značky a různé velikosti balíků uspokojí malé i větší kanceláře a firmy. Též se rozkládá ve vyhnívací nádrži, na rozdíl od papírových kapesníků, které většina výrobců nedoporučuje do vyhnívací (septické) nádrže splachovat. Tento toaletní papír s historií záchodu na každém dílku je balen v dárkovém balení a je vhodný jako origin.


DOKUMENT Slunce seno VESNICE 2! Jak vzpomíná hoštická mládež na natáčení filmu Slunce seno?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения