pondělí 9. ledna 2017

Co pomaha na tvrde paty

Léto je obdobím, kdy jsou tvrdé paty v otevřených botách samozřejmě víc vidět. A je bohužel pravda, že se právě i kvůli otevřeným a vykrojenějším botám, které neposkytují noze takovou oporu, víc tvoří. Jde totiž o reakci nohy na tlak, který na ni při chůzi vyvíjíte.


Takže pozor na žabky, balerínky a sandály. Kde všude pata bolí a co to znamená.

Tato bolest se typicky objevuje ráno, zejména při prvních krocích. Rastislav Hromádka z I. To z důvodu, že právě písek může být na vaše ztvrdlé paty doslova dokonalým pomocníkem. Písek totiž není nic jiného, než obroušené větší kameny. Může se jednat o zrníčka, která pomohou i tom, že obrousí vaši kůži.


A tak na ztvrdlé paty může být dobrou pomocí i to, že budete chodit naboso v písku. Stvrdnutá koža na pätách nás trápi aj počas zimných mesiacov.

Našťastie, existuje celkom jednoduchý a lacný trik, vďaka ktorému budú vaše päty opäť v perfektnom stave. Vyskúšajte to ešte dnes! Na letní sezonu se sice všechny těšíme, přináší s sebou občas ale i nepříjemnosti.


Jednou z nich jsou ztvrdlé a popraskané paty , které trápí řadu žen, a navíc vypadají nevzhledně. Popraskané paty jsou už jen důsledkem toho, že se o ztvrdlé paty nepostaráme. Sucho a teplo kůži také neprospívá. Určitě jste postřehli, že máte tvrdší kůži na nohou v létě, kdy chodíte jen na boso v sandálech. Poraďte, čo na stvrdnuté päty.


Celkovo mám problém s nohami. Teraz v lete ma to trápi. Dajte nejaké tipy triky NA DOMA , že ako to robíte VY!


Na pedikúru chodím pravidelne, ale pri rodine tiež tam nemôžem sedieť stále. Aj o tom sa diskutuje na Modrom koníku. Suchou a popraskanou kůži na chodidlech má podle jedné studie až procent dospělých lidí, avšak tento problém se nevyhýbá ani dětem. Pokud se ptáte, proč zrovna vy trpíte na bolestivé paty , vězte, že zatím může stát celá řada příčin.


Ahoj, na pedi jsem byla poprvé před cca měsíci a pedikérkami doporučila skleněnou škrabku na nohy.

Koupila jsem si tuhle a jsem nadšená, paty mám super jemné. Na pedi chodím po měsíci, jdu v pondělí a už se moc těším. Pomaha na noc natirani kremy a cca jednou tydne i potreni Linola urea je k dostani v lekarnach. Paty se mi pak zdaji mekkci. Pokud nezačnete věnovat svým nohám pravidelnou, nejlépe každodenní péči, může pokožka na chodidlech až popraskat.


Ovšem pozor, ve snaze odstranit ztvrdlou, zrohovatělou kůži na patách to některé ženy přeženou a při domácí pedikúře paty příliš zbrousí pilníkem, nebo dokonce bruskou na paty. A dokonce i krátce po návštěvě pedikůry. Je to pěkně bolestivé a už opravdu nevím co s tím.


Nehty nechte pořádně odmočit a poté ostříhejte kleštičkami, nůžky na to bývají krátké. Ocet nehty změkčí a je vhodný i proti pocení a zápachu a má dezinfekční účinky. Dejte lžíci kuchyňské soli do nádoby s teplou vodou, ponořte do ní nohy, promněte nehty a vydržte co nejdéle. Poté proveďte střih nehtů. Bursitida paty Při Bursidě paty dochází k zánětu na patě.


Tam se vytvoří váček naplněný hlenem (tomu se říká Bursa). Co pomáhá při bolestech paty. Pri chôdzi a ďalších fyzických aktivitách dochádza k nárazom chodidiel o zem. Bolesti se objevují v zadní části paty. Najviac na to doplácajú päty.


Tie majú za cieľ tieto nárazy čo najviac tlmiť. Babské rady na popraskané paty. Kromě krémů, použití pilníku a pemzy na popraskané paty pomáhají i domácí „léky“.


Ztvrdlé paty a popraskaná kůže, nic pěkného, a už vůbec ne nic pěkného na ženě. Také vaše nožky nejsou zrovna výstavní i když jim věnujete náležitou péči? Víme, jak se o ně starat, aby byly jako ze sametu.


Brousim si ty paty pilnikem a mazu vazelinou. Ale opravdu hladoucke nohy mi vydrzi jen jeden den a pak je to zase stejne.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения