čtvrtek 5. října 2017

Topení elektřinou v bytě

Máte v bytě nainstalované zánovní WAVky a přemýšlíte, jestli je do budoucna vyměnit za plynový kotel? WAVky jsou méně poruchové a mají levnější servis , to je dané jejich konstrukční jednoduchostí, další výhodou je, že pokud jich máte více, pak při poruše jedněch můžete topit ostatními. Zhruba veškerých energií Češi protopí.


Vyplatí se v rodinném domě či bytě vytápět elektřinou nebo plynem? Podívejte se na modelové příklady. Vytápění bytů infrapanely je nejúspornější způsob topení.


Přečtěte si jaké výhody topení infrapanely přináší - náklady, možnosti, porovnání. Pakliže budete celý den doma, budete to právě Vy kdo bude vytápět okolní byty a kvůli malé dcerce budete jistě topit na vyšší teplotu než je obvyklé pro dospělé. Při vytápění elektřinou lze navíc využít sníženou tarifní sazbu na všechny spotřebiče v domácnosti, a tím ještě více ušetřit. V případě nízkoenergetický a pasivních domů je také nespornou výhodou elektrokotle možnost plynulé regulace v celém rozsahu výkonu kotle, který tak lze naddimenzovat přesně podle potřeb objektu. Teplem se tedy nijak nešetří a moc se nešetří ani elektřinou.


Z toho usuzuji, že náklady nejsou tak vysoké. Horší bude až v domě zůstane jedna rodina. Topení v bytě – víte, čím topit? Uvažujete o změně vytápění a nevíte, jaké topení zvolit?


Možností je několik od plynového kotle, kotle na uhlí, pelety či dřevo až po plynové wavky, přímotopy, podlahové vytápění, akumulační kamna či tepelné čerpadlo. Neznamená to však, že by se provoz elektrokotle v žádném případě nevyplatil. Navíc, pokud si do svého rodinného domu pořídíte elektrické vytápění , můžete požádat o zvýhodněný tarif elektřiny D45d. Je potřeba vytopit větší prostor a cena spotřeby je tak obecně vyšší, což by se při topení elektřinou dále prohloubilo.


Ceny elektřiny i plynu se v posledním roce po dlouhé době zvýšily a vypadá to, že éra levných energií končí. Na to má vliv celá řada faktorů. Pokud tam budete bydlit tři, a i TUV budete ohřívat elektřinou , tak počítám tak s TZ bytu ve výši až 4kW. Nefunkční topení vám v bytě dokáže pěkně „zatopit. Jak to napravit Náprava je složitější a vyžaduje přehození přívodní a odvodní trubky, což znamená ve většině případů opětovný stavební zásah a úpravu rozvodů.


Akumulační topení je podle něj efektivnější, ale nedoporučuje se používat například v případě vysokých stropů nebo při špatné tepelné izolaci objektu. Podle Petra Holubce ze společnosti PRE je akumulační vytápění vhodné všude tam, kde není například plyn a chceme si zajistit relativně snadné a čisté vytápění. Byt je nad obchodem se zahradní technikou. Takže záloha v topení v krbu je!


Navíc se mnoho nových domů staví v místech, kde je pouze elektrická přípojka. Volné pokoje v rozváděči zajistit vypnutí celého systému bytě napájení s poruše topného systému. To může být čisté vody nebo nemrznoucí směs, zředí se vodou ve vhodném poměru.


Stejně důležité je, aby okamžitě identifikovat výhody a nevýhody elektrického topení v bytě. Pokud jde o výhody, je to samozřejmě snadné připojení, vysoká účinnost ohřívačů, trvanlivost a malé rozměry, což šetří prostor. Výhodou je, že při vytápění elektřinou můžete zažádat o dvoutarifní sazbu (dříve noční proud).


Po většinu dne (u přímotopů je to hodin denně) vám bude v domácnosti proudit elektřina v tzv. Náklady na vytápění elektřinou můžete ovlivnit i vhodnou volbou dodavatele elektřiny. V bytě máme na elektřinu úplně vše, takže máme nějaký lepší tarif a měsíčně platíme zálohy za veškerou el. Levnější a úspornější topení jsou INFRAPANELY. Infratopení uspoří až nákladů na topení.


Elektrické vytápění není jen elektrokotel nebo přímotopy. Po dobu své delší nepřítomnosti místnost jen temperujte. Olejové radiátory, přímotopy a topné žebříky.


Rychle a čistě vyřešit vytápění, bez jakýchkoliv stavebních prací v bytě , nám pomůžou olejové radiátory. Dole v dome se nachází kotel na teplou vodu, který zásobuje bytu , který by mel byt. Jelikož je tam staré topení na plyn , které se mě vůbec nelíbý a taky jeho.


Poradíme vám jak správně topit v bytě , domě nebo třeba na chalupě. Jednoznačné přednosti elektřiny v tomto případě nemá smysl dále komentovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения