čtvrtek 12. října 2017

Chov mravencu

Lasius Niger (Mravenec obecný) Je jeden z našich nejbežnějších a nejhojnějších mravenců. Nemá zvláštní nároky na stanoviště, osidluje jak suchá, tak i vlhká místa od nížin až do hor. Já osobně používám pro chov mravenců několik typů formikárií. Pokud chceme vidět dovnitř hnízda můžeme použít na stavbu formikária více druhů materiálu. Mě se nejvíce osvědčily tvárnice Ytong a sádra a pro chov malých začínajících kolonií používám průhledné plastové krabičky, které umístím do větší.


Pokud máte chov někde venku ve stínu, budete ho muset zahřívat dodatečně.

Na internetu je množství pomůcek (ohřívací kámen, nebo ohřívací drát), které teplotu udrží. Stejně není vhodné mít formikárium někde na přímém slunci. Uzavřené prostory by fungovaly jako skleník a mravenci by se vám uvařili.


Mnozí z nás si mravenčí kolonii pořídili, protože jim někdo tvrdil, že je to prakticky bezstarostný chov činorodého hmyzu. V životě každého společenství mravenců má velmi důležitou roli potrava, především její dostatek. Pro většinu mravenčích druhů je charakteristická široká potravní škála. Signálem k rojení jsou určité klimatické podmínky, především atmosférický tlak, teplota a vlhkost vzduchu.


Nemusí to být jen v létě, některé druhy se rojí na jaře, jiné pozdě na podzim.

Výroba separační dvokomorové nádoby na oddělený chov brouků potemníků a larev moučných červů - Duration: 15:48. Mravenec dřevokaz je zabarvením i velikostí velmi podobný druhu C. Stejně jako on má červenavě zbarvenou hruď a stopku, avšak bazální část zadečku je načervenalá až červenohnědá, řídce chloupkovaná. Pokud vám vyschne voda, nebo je zkumavka příliš znečištěna nechte mravence přesunout do nové. Je možné, že mravencům se nebude chtít přesunout do nové zkumavky a proto vám nezbyde než je tam dostat násilím. Ve zkumavce přežije kolonie svůj první rok.


Když se chov rozšíří, je vhodné přemístit je do vhodného. Vše o zvířatech, popisy zvířat, články o zvířatech, videa a fotografie zvířat, diskuze o zvířatech, zvířecí inzerce zdarma - ChovZvířat. See what sets us apart. Health Coach Training Program.


Chov mšic je odvětví, které často provozují i na vaší zahradě. Mšicím se pak daří, což pro zahrádkáře zrovna výhodné není – při bližším pohledu je ale toto hospodářství přímo fascinující! Mravenci a mšice (trofobionti) Autor: Archiv ireceptar. V tomto videu Vám predstavím náradie potrebné na chov mravcov. Zajímavý a nenáročný může být i skutečný chov (nejen přežívání) některých druhů mravenců, kteří vytvářejí maličké kolonie s jednou královnou a jen několika desítkami dělnic.


K tomu však budete potřebovat skutečné formikárium. Chov mravenců, druhy mravenců, formikárium a obrázky.

Zkumavkové formikárium nemám postavené, ale co není může být. Základní teorie takového formikária vyplývá z obrázku níže. Propojení a utěsnění je libovolné dle dostupných možností a materiálů.


Dělnic(obr. c) bývají až mm dlouhé, samice (obr. a, b) dosahují délky až mm. Tento hmyzožravý plaz odpradávna přitahoval svou schopností maskování. Je to vcelku miláček, i když je pověstmi spojován se zákeřnou zlou povahou. Jeho chov je ale opravdu náročný, vyžaduje vaši plnou pozornost.


Než se pro něj rozhodnete, seznamte se s ním přece jen trošku blíže. Určitě to není hračka pro malé děti!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения