čtvrtek 5. října 2017

Pravé těsto na kremrole

Těsto důkladně propracujeme, přikryjeme alobalem a necháme hodiny odležet v lednici. Poté ho rozválíme a nakrájíme na dvou centimetrové proužky. Jednotlivé proužky natočíme na plechové trubičky potřené tukem. Upečené kremrole necháme vychladnout. Plechové trubičky potřeme tukem a proužky na ně natočíme tak, aby se těsto překrývalo.


Těsto na kremrole rozválíme za mírného podsypání a nařežeme na pruhy. Ty namotáváme na kovové trubičky. Prodávají se přímo trubičky na kremrole - nejsou plně uzavřené, takže se dají stisknout, tím se zmenší průměr a hotové kremrole z nich jdou krásně sundat. Namotané kremrole natřeme rozkvedlaným žloutkem.


Tak konečně jsem objevila recept na pravé kremrole. Pravé lístkové těsto na kremrole příprava receptu: Z 2g mouky, žloutků, vody, octa a špetky soli vypracujeme I. Je nutné prodělávat ho důkladně, až se. Těsto vyndejte a rozkrojte napůl.


Pravé těsto na kremrole

Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto , které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Z každé půlky vyválejte asi 3mm plát. Podle pravítka z něj nakrájejte pruhy (20cm dlouhé a 3cm široké), ty pak omotejte okolo kovových trubiček, předem potřených máslem.


Stejně rozválejte, nakrájejte a omotejte i druhou půlku těsta. Troubu rozehřejte na 220. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho odpočinout na minut do lednice.


Poté opět těsto rozválíme po délce na dlouhý pás a znovu překládáme, jako dříve na čtyři vrstvy. Každý naviňte spirálovitě na kovovou trubičku na kremrole , aby se okraje šroubovice mírně překrývaly. Na vařený sníh budeme potřebovat bílků a 3g pískového cukru.


Kremrole recepty, které budete milovat. Těsto rozválejte za mírného podsypání a nařežte na pruhy. Tématické fráze: kremrole kremrole ze zakysané smetany sníh do kremrolí jednoduchý kremrole náplň křehké kremrole jednoduché recepty náplň do kremrolí jednoduché moučníky kremrole recept pečení kremrolí křehké těsto na kremrole sníh do kremrolí těsto na kremrole ze zakysané smetany recepty na kremrole se slanou. Máte-li těsto hladké, teď přijde etapa, že si trochu zacvičíte. Připravte si větší vál – prostě větší prostor.


Přes půl hodiny se musí těsto mlátit o vál a musíte ho natahovat. Když už vidíte, že je hlaďoučké, nakrájejte ho na malé kousky (asi 10) a nechte na talíři v lednici. Pocukrovaná kremrole svou jemností a sladkou chutí umlčí leckterého labužníka.


Obzvlášť pokud místo kupovaných kremrolí nabídneme ty domácí. Ty jsou totiž nejlepší. Vychlazené listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát. Okraje pruhů se mají mírně překrývat. Pak kremrole potřeme rozšlehanými vejci.


Těsto je poměrně měkké a je potřeba pracovat rychle. Dejte ho do sáčku a uložte na noc do lednice. Druhý den si těsto rozdělte na dílů a vždy z lednice vytáhněte jen jeden kousek, který na mírně pomoučněném vále rozválíte na placku cca mm silnou. Dlouhá by měla být tak cm.


Rozkrájejte ji na 3cm silné pruhy. Vypracuju vláčné těsto , zabalím ho do potravinové fólie a nechám ho hodinu nebo klidně přes noc odpočívat v chladu. Natočím je na kovové trubičky. Hotové kremrole klaďte vedle sebe na připravený plech. Trubičky dávejte dostatečně daleko od sebe, těsto během pečení přece jen trochu nabude.


Pečte ve vyhřáté troubě asi 15–minut dozlatova, pozor, ať nejsou moc tmavé – těsto by se pak příliš drobilo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения