středa 4. prosince 2019

Rohlíky bez droždí

Rychlé domácí housky bez droždí recepty, které budete milovat. Domácí rohlíky bez droždí recepty, které budete milovat. Rohlíky bez droždí recepty, které budete milovat.


Chuť lahodného a křehkého domácího pečiva je jednoduše božská. Vypečené a křupavé rohlíky voní tak neodolatelně.

Každý z rodiny si je musí zákonitě zamilovat. S kupovanými rohlíky se tyto domácí absolutně nedají srovnat. Recept, který Vám přinášíme, je naprosto jednoduchý a snadný. Nemusíte vůbec čekat na to, až těsto vykyne.


Dopřejte si čerstvé pečivo každý den, nemusíte pro něj chodit do obchodu. Zůstaňte v klidu doma a napečte si vlastní housky, rohlíky nebo bagetky. Vyzkoušeli jsme za vás recepty s kvasnicemi i bez droždí.


V kuchyni vždy otevřeno.

Poctivé domácí bílé pečivo. Doma pečené housky, rohlíky nebo pletýnky bez chemických přísad. TENTO RECEPT JE TVOŘEN POUZE PĚTI SUROVINAMI KTERÉ DO PEČIVA PATŘÍ! Dnes ti prozradím zdravé domácí pečivo bez droždí , které si můžeš dělat každý den, protože je to zdravá rychlovka. Pečivo bez droždí zvládneš doma levou zadní.


Potřebuješ jen málo přísad i málo času. Tento zdravý recept na domácí pečivo mám pro jeho minimální náročnost moc ráda. Z výletě v lese jsem bohužel nic nenatočil, a to mě trochu vypeklo ;) Na těsto: 1kg hladké mouky 550ml mléka 40g droždí 24g soli Na dozdobení: voda mák kmín.


Můj pokus o zdravou fit verzi z celozrnné mouky se povedl hned napoprvé, a to i když jsem použila sušené droždí , se kterým je celý proces o trošku rychlejší, protože se nemusí čekat na vzejití kvásku. Ale žádnou paniku, tentokrát nejde o složitosti typu vánočka nebo velikonoční mazanec. Těsto na domácí rohlíky je poměrně lehké a poddajné, neobsahuje vejce ani velké množství tuku, takže kyne rychle, dobře a bez velkého přemlouvání nebo půlnočního zaříkávání.


Takový vhodný začátečnický materiál, řekla bych. Polohrubou mouku, nakrájené starší rohlíky , prášek do pečiva a sůl promícháme. Přidáme dvě vejce, mléko a začneme vypracovávat těsto.


Postupně doléváme i vodu (ne najednou). Těsto by mělo být tužší, avšak dobře zpracované, nemělo by se lepit.

Těsto na knedlíky bez droždí necháme asi - minut odležet. Housky nebo rohlíky se připravují z kynutého těsta, ovšem recepty se mohou zásadně lišit. Uvádí se nejen rozdílné poměry, ale také jiný druh mouky, droždí čerstvé či sušené a někdy také z nekynutého těsta pomocí kypřidla.


Nejčastěji jsou na internetu i všude možné recepty na domácí chléb, jehož základem je kvásek. To takovéhoto pečiva se lidem zpravidla nechce. Když navíc nemáte doma droždí ve standardním nebo sušeném stavu, jste namydlení. Upéct si výborný chlebík lze přitom i bez této tradiční a mnohdy nepostradatelné ingredience.


Potom rohlíky nebo jiné tvary potřeme vlažným mlékem. Sypeme semínky solí, kmínem nebo necháme jen tak bez ničeho a pečeme ve vyhřáté troubě na 2- 2°C -minut. Na dno dáme kastrůlek s vodou, aby se v troubě vytvořila pára.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения