čtvrtek 5. prosince 2019

Posilování s vlastní vahou

Posilování s vlastní vahou

Tak jej využij naplno s pomocí vhodného vybavení a nenech se omezit zavřenými fitness centry! Přihlášení k vašemu účtu. Vy prostě budete vypadat lépe s větším bicepsem i tricepsem, deltama, prsními svaly, trapézy atd atd. A když to toho ještě zhubnete sádlo a vylepšíte držení těla.


Tak neřešte jeden blbej sval a zaměřte se na celé tělo! Komplexní cviky s volnou vahou nás také učí lépe se hýbat v prostoru. Po Vánocích přichází období, kdy máme nutkání se sebou něco dělat. Během svátků nabereme na váze a hned na Nový rok si dáváme předsevzetí , že letos už konečně s váhou a nízkou kondicí zatočíme. Při cvičení s váhou těla můžete využít zase změnu úhlu při cvičení nebo rozložení zátěže.


Jako příklad si můžeme vzít cvik na ramena Nejprve odcvičíte sérii kliků ve stojce, potom přejdete na kliky na ramena, kdy budete mít nohy na lavičce a následně můžete dát nejlehčí variantu cviku – nohy i ruce na zemi. NEJLEPŠÍ CVIKY NA PRSA S VLASTNÍ VAHOU (variant kliku) - Duration: 17:08. Aleš Lamka - Fitness 156views. Trénink na ramena s vlastní váhou s dopomocí expanderů a pneumatik.


Každý týden nová, tréninkova videa, zaměřená na posilování s vlastní váhou a dopomocí růz. Trénink vězně“ (Convict Conditioning) je pro všechny fanoušky cvičení s vlastní vahou konečně k dispozici v českém překladu! Tajemný Paul „Coach“ Wade v knize prozrazuje tajemství údajného vězeňského systému posilování s vlastní vahou. Upřímně, dodnes si nejsem jistý.


Tohle asi není potřeba moc rozebírat. Příznivci cvičení s TRX určitě přesně ví, o čem mluvím. Jde o nejjednodušší druh posilování vůbec. Posilování s vlastní vahou těla.


Posilování s vlastní vahou

Používal se už ve starověku, největším průkopníkem tohoto druhu posilování byla Sparta, kde ho ke zvyšování síly a obratnosti využívali hlavně elitní spartští vojáci. Patří sem různé druhy kliků, přítahy na hrazdě-shyby buď. Takové efektivní cvičení s vlastní vahou bude stále pro určitou skupinu nezajímavá forma trénování.


Nicméně v dnešním článku bych ráda udělala takovou menší osvětu, že tato skupina cvičenců může dělat velkou chybu, když se snaží cvičení s vlastní vahou třeba doma nebo v posilovně doslova pohřbít zaživa. Před cvičením je nejdůležitější zahřát svaly a začít by se proto mělo rozcvičkou, resp. Workout je na celé tělo, takže se snažte při rozcvičování pohybovat úplně všemi klouby – doporučené cviky najdete na videu níže. Právě při cvičení s vlastní vahou se totiž nejlépe pozná, jak na tom s kondicí cvičenec je. Přitom váhová cvičení nejsou jednotvárně nastavená a stále je možné vidět ve cvičení pokrok – cvičenec se postupně zlepšuje ve svých výkonech, může ztížit variantu.


Posilování s vlastní vahou

Váháte, jestli je lepší cvičit s vlastní váhou nebo jestli se vrhnout na posilování se zátěží v podobě činek a strojů v posilovně? Odpověď je jednoduchá: cvičení s vlastní váhou je naprostý základ a bez něj se neobejdete ani u cviků se zátěží. Cviky se zátěží jsou zase zejména pro kulturisty způsobem, jak získat větší svaly rychleji. Cviky s vlastní váhou - posilujeme prsní svaly Možná se vám už stalo, že jste dostali chuť si zacvičit i jinde než v posilovně, třeba v přírodě.


Také dovolená nebo delší služební cesta může pro Vás znamenat nechtěný výpadek z tréninku. Dosáhnout six-packu je možné, ale dosáhnout silnějšího jádra nemusí zahrnovat jen vyhýbání se sacharidům a nakonec trávit hodiny v posilovně. Cvičení s vlastní vahou je dobré provádět asi dvakrát do týdne a to pouze půl hodiny. Tento posilovací trénink je také vhodné kombinovat s aerobním cvičením na hubnutí a se dny odpočinku a regenerace. Toto posilování je velice náročné, ale velice efektní a navíc je takový trénink šetrnější k tělu a tím pádem i zdravější.


Posilování s vlastní vahou

Jaké jsou výhody cvičení s vlastní vahou ? Jde zejména o zcela bezpečnou formu posilování , která vám zároveň zlepší kondici, flexibilitu a výdrž. Toto cvičení napomáhá zlepšit svalovou rovnováhu a také správné držení těla, jde tedy o dokonalý způsob. Další výhodou posilování s vlastní vahou je přirozenost. Každý pohyb, jenž při svém tréninku uděláte vám bude pohodlný, protože jste ve skutečnosti na jeho provádění z každodenních činností zvyklí a děláte jej s hmotností, na niž jste též zvyklí.


Ale nárůst síly i svalů jsem pocítil. Věřím, že správná metoda cvičení s vlastní váhou udělá i lepší výsledky než plán s činkami za stejnou dobu. Pocit pálení po cvičení s vlastní váhou byl někdy i větší než při činkových. Poznáte svou opravdovou sílu.


Ne každého uchvátilo zvedání činek a honba za nejsilnějším bicepsem v posilovně. Někdo prostě dává přednost cvičení, ke kterému železo nepotřebuje. Pokud i vy upřednostňujete pohyb bez činek a trenažérů, je tento článek právě pro vás. A i pokud posilujete s činkami rádi, cviky s vlastní vahou těla mohou být zajímavou alternativou.


S vlastní vahou Tento náročný workout pouze s váhou vlastního těla je složen čistě z různých variant kliků. Je tedy zaměřený zejména na prsa a dále pak také na tricepsy a ramena.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения