pondělí 23. prosince 2019

Perník na plech apetit

Troubu předehřejte na 170°C. Horký perník potřete džemem a nechte vychladnout. V rendlíku na malém plameni zahřívejte máslo, zlatý sirup, melasu a koření, až se máslo rozpustí. Směs přesuňte do mísy robotu, přidejte vejce a podmáslí a prošlehejte. Snižte otáčky a po částech.


Pak hmotu naleji na plech vymazaný tukem (já používám sádlo) a vysypaným hrubou moukou. Peču v předehřáté troubě na 180°C cca min. Pak nechám perník vychladnout, vyklopím, rozříznu podélně na pů a naplním nejraději rybízovým džemem.


Na plech dáme pečící papír, vylijeme na něj těsto a pečeme tak minut ve středně vyhřáté troubě. Pomažeme čokoládovou polevou, můžeme ještě posypat kokosem nebo mletými ořechy. Tak ja dala na - o neco mensi plech nez je ten nejvetsi - a vyskocil taky dovre.


Vyzkoušený recept na hrníčkový perník na plech , který je snadný a chuťově vynikající. Můžeme použít oblíbenou marmeládu a polevu dle chuti. Předehřejte troubu na 180°C a hlubší plech vyložte pečicím papírem. V misce smíchejte oba druhy mouky, krupicový cukr, kypřicí prášek a kakao.


Přidejte mléko, vejce a nakonec máslo nebo olej. Rozmíchejte a těsto nalijte na plech. Ze všech surovin vymícháme těsto, které vylijeme na vymazaný plech nebo na plech , vyložený pečícím papírem. Pečeme zhruba minut na 1stupňů, dle trouby. Hotový perník pomažeme marmeládou, polijeme čokoládou a posypeme kokosem.


Aj ja som vyskusala tento pernik , ked ma take skvele ohlasy ale asi som ho dala na maly plech , lebo je v strede dost vysoky Este sme ho neochutnali, ale urcite bude skvely. Vláčný perník na plech recepty, které budete milovat. Nabízíme několik receptů na perník na plech – základní i některé varianty, ovocný perník , perník na plech sváteční a perník na plech pro diabetiky.


Perník na plech : Král rychlých moučníků. Příprava rychlého perníku na plech : 1. V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme všechno ostatní, dobře promícháme a nalijeme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme asi minut v troubě vyhřáté na 1až 200°C. Upečený perník necháme vychladnout a ozdobíme libovolnou polevou.


Rúru vyhrejeme na 1°C a plech vymastíme maslom a vysypeme múkou (alebo vystelieme papierom na pečenie). Vlašské orechy opečieme na panvici na sucho a potom posekáme na drobno. Brusnice a hrozienka tiež posekáme na malé kúsky. VLÁČNÝ PERNÍK : 4g hl.


Minulý týden jsme měli chuť na perník , tak jsem upekla klasiku, kterou mě naučila ještě moje babička. Snědli jsme celý koláček za jedno odpoledne, tak jsem se včera pustila do nového perníku. Poleva byla pouze z moučkového cukru a ze šťávy z citronu.


Já to vždycky odhadnu na jaký plech to mám dát až udělám těsto a vidím kolik ho je, pak se rozhodnu jestli dám malý, střední nebo velký. Do bábovky jsem to nezkoušela, nevím, jak by to dopadlo. Ja som ho ešte trochu upravila podľa relácie prostřeno ale tam perník piekly z prášku a ja také veci moc nemusím.


Tak že naliala som polku cesta na plech a naukladala som tam guľaté piškóty vždy dve zlepená z džemom a namáčane v káve z rumom, zaliala som druhou polkov cesta a dala piecť. Na čokoládu som posypala.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения