středa 4. prosince 2019

Pravidla zasedacího pořádku na svatbě

Sice můžete nechat usazení hostů na nich samotných, ale mohlo by dojít k menším problémům a strkanicím, je proto lepší se přípravě zasedacího pořádku věnovat. Pokud se hosté sedící u jednoho stolu neznají, snažte se společně usazovat hosty podle společných zájmů a ideálně ze stejné věkové kategorie, hosté se tak snáze sblíží a najdou společnou řeč. Vytvoření zasedacího pořádku tak často připomíná válečnou strategii. Pokud si nevíte rady, kde začít, mohou vám pomoci nejčastěji dodržovaná pravidla tvorby zasedacího pořádku podle svatební etikety, od kterých se můžete odpíchnout.


Přicházíme na pomoc všem, kteří si lámou hlavu, kam kterého hosta na svatbě posadit! Zasedací pořádek na svatbě má několik pravidel, která jasně stanovují místa vyhrazená každému z hostů. Takže doufat, že tchyni usadíte do opačného rohu místnosti a „bude pokoj“ je poněkud bláhové. Ačkoliv by měla platit na svatbě určitá etiketa, nemusí být sestavení zasedacího pořádku noční můrou.


Uspořádání zasedacího pořádku může být složitější organizační záležitostí, než se na první pohled zdá. Někteří svatebčané se vůbec neznají, jiní mají specifická přání a tak je třeba vše správně uspořádat. Vodítkem nám může být to, jak usadit hosty podle etikety.


Myslím obecně, že člověk musí posoudit, co jde a co ne. Třeba jsem někde četla, že podle etikety nemají sedět vedle sebe manželé. Myslím, že takovýma kombinacema bych měla po dobné náladě na hostině raz dva. Svatební hostina je oslava spojení dvou lidí svazkem manželským.


Nejčastěji bývá uspořádání stolů do písmene U, T, I, výjimkou není ani obdélníkové nebo kruhové. Ani ze zasedacího pořádku nemusíte mít strach. Stačí dodržet pár jednoduchých pravidel, která vám s usazením hostů pomůžou. Můžete sice nechat usazení hostů jen na nich, ale určitě je lepší ho mít předem připravený. Předejte možným problémům a strkanicím.


Jestliže se hosté u svatebního stolu neznají. Záleží jen na Vás a na určité formální vážnosti Vašeho svatebního obřadu, nakolik jste ochotni se jim podvolit. Rituálů a zvyků je mnoho. Nevěsta je přenášena přes práh.


Může ho překvapit překážka ve formě natažené stuhy s navěšenými motivy jeho volného mládeneckého života. Cestou z obřadu nebo v. Při tvorbě zasedacího pořádku na svatbě se může zdát, že je třeba posadit vedle sebe manželské páry nebo přátele. Není to ovšem vždy nutností.


Naopak jejich rozsazení může záměrně přispět k tomu, že se mezi sebou seznámí obě rodiny. Zásady správného zasedacího pořádku na svatbě Tipy, rady. Vedle novomanželů sedí jejich rodiče, ale pozor - rodiče nevěsty mají sedět vedle ženicha a rodiče ženicha zaujímají místo vedle. Na placementu si všimneme, kde je vstup do sálu a pak si najdeme svoje místo. Je-li stolů více, hostitel nám může dát plánek, na kterém je vyznačeno, který stůl je náš.


Chcete-li se ale držet svatební etikety, bez zasedacího pořádku se neobejdete. Sice se u něj na chvíli zapotíte, ale máte jistotu, že se máti neocitne vedle druhé ženy vašeho otce nebo si strýcové nebudou nahlas vyměňovat politické názory. Hosté mohou být přiřazeni ke stolu nebo přímo k místu u stolu.


NÁŠ TIP: Přečtěte si náš článek o organizaci zasedacího pořádku. Povolený je samozřejmě i neformální způsob svatební jmenovky na stůl, takže můžete napsat například jen „teta Dana“, „strejda Martin“ a podobně. Druhým krokem při výběru je styl jmenovek na svatbu. Pomáhá to nejen k orientaci, ale také k navazování vztahů. Hlavním stolem je ten, u kterého budou sedět novomanželé.


Od svatební tabule se z pravidla neodchází, dokud se nedojí dezert. Pokud chtějí snoubenci dodržet etiketu zasedacího pořádku na 1 , může jim to dát občas pěkně zabrat. Na začátek několik důležitých faktorů, na které je dobré myslet.


Dámy a pánové by měli sedět střídavě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения