čtvrtek 8. června 2017

Jak udělat víno z rybízu

Pokud vám na zahradě rostě několik keřů rybízu a letos vás čeká bohatá sklizeň, popřemýšlejte, jak plody zpracovat. Jednu z mnoha variant představuje rybízové víno , které bývá označováno za nejchutnější mezi ovocnými. Chutné je i víno ze směsi červeného a černého rybízu v poměru 2:1. Jak udělat víno z rybízu. Rybíz omyjeme a zbavíme zelených stopek.


Svaříme slad ve vodě se špetkou soli a necháme zcela vychladnout. Necháme místo na kvašení. Upevníme bulkátko, zaděláme špunt, aby se nedostal dovnitř vzduch a necháme v temnu kvasit. Nejlépe přezrálý rybíz zbavíme nečistot a stopek, které by nám do vína mohly zanést nepříjemnou travnatou chuť. Očištěný rybíz rozmačkáme, přidáme k němu 2g cukru, živnou sůl, litr vody a přimícháme do něj zákvas.


Rozmačkaný rybíz posypeme 2g cukru, zalijeme 1. Demižon uložte na místo s teplotou do °C, ideálně na tmavé místo. Rozhodně na demižon nesmí pražit slunce! Asi po měsíci víno opatrně přelijte do jiného demižonu, kde bude minimálně další měsíc. Někdo víno připravuje bez přelévání a rozdíl na chuti rozhodně nepoznáte. Je nepravděpodobné, že někdo odmítne ochucené rybí víno.


Berry poznámky, bohaté barvy, zvláštní vůně … Tento vynikající nápoj může být vyroben doma. Dokonce i když neexistuje žádný venkovský dům ani jeho vlastní rybí křoví, není to problém. Domácí vinařské předpisyRybí víno je téměř stejné jako tradiční hroznové víno. Podrobný recept na víno z černého rybízu.


Než uděláte víno z rybízu ,je nutné udělat kvas. Chcete-li to provést, vezměte 1gramů tmavých hroznů (nejlépe s kostí), je dobré to vyřešit, umyjte si je do. Výborné je domácí rybízové víno.


Recept na rybízové víno , které si vyrobíme sami doma. Výtečná chuť, snadná výroba. Nejnovější články v kategorii. Z rybízu se ale dá udělat i šťáva nebo sirup. Příprava navíc není vůbec složitá.


Následně vzniklou směs sceďte tak, abyste vám zbyla čistá šťáva. Udělala jsem přesně dle receptu. A ani zbytky po šťávě jsem nevyhodila.


Převařila jsem je s želírovacím cukrem, takže mám z 5kg rybízu skoro litry sirupu, dvě sklenky rybízové želatiny a jednu větší sklenku toho, co zbylo. Výroba domácího vína už sice není tak rozšířená, jako za dob našich babiček a dědečků, že si ale z běžných surovin, které najdete doma nebo na zahradě, můžete vyrobit vynikající nápoj, stále platí. Nejenže je jeho výroba poměrně jednoduchá a víno velice zdravé, dá se tak ale taky hodně ušetřit. Re: Domaci vino z rybízu nahlásit komentář Zdravím kolego,mohu se zeptat jestli jste to dělal přesně podle tohoto receptů co je tady psanéj?


Chtěl bych ho taky vyzkoušet ale jen z bezových bobulí. Jo a přídával jste kvásek? Prosim Vas poradite mi co mam robit.


Tam necháme víno vyčistit a pak jej můžeme stočit do lahví, které řádně zazátkujeme a uložíme v chladném sklepě naležato. Domácí víno z hroznů různých odrůd může být připraven jednoduchým způsobem. Bobulí se hněte, vzniklá kaše se zahřívá na °, míchá se, a potom se nechá ochladit na stupňů. Zředí -tnuyu kvas z kvasinek a nechá se v horku. Po dnech do buničiny, a přikryjí s dřevěnou.


Pokud jste již na zimu zásobili jam a kompot černý rybíz ještě zbývá, můžete vařit z její úžasně chutné a aromatické domácí víno. Takový nápoj adekvátně doplní řadu lihovin během hostiny nebo bude před večeří vynikajícím aperitivem. Kuličky rybízu při ohřívání až k varu popraskají a pustí šťávu, takže když se začne obsah vařit, je už hrnec plný šťávy a slupek rybízu se semínky a třapinami. Když se začne obsah hrnce vařít, sundám jej z plotny a jeho obsah přecedím přes cedník,nechám chvíli vykapat a mám rybízový sirup jen s. I proto se v léčitelství využívá pro léčbu střevních potíží.


Pokud si z něj připravíte čaj, pak vám pěkně propláchne ledviny a také podpoří správné trávení. Lidé si dělávali doma víno po tisíce let. Víno je možné vyrobit za použití jakéhokoliv druhu ovoce, avšak hroznové víno je nejoblíbenější volbou.


Po smíchání přísad necháte víno kvasit, a před stáčením zestárnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения