pátek 18. května 2018

Zavařování v plynové troubě

Sterilace ( zavařování ) v klasické plynové troubě. Termostat nastavíme na nejnižší teplotu a sklenice podložíme azbestovou vložkou. Ne každý ví, že zavařování ovocei zeleniny je možné také v troubě – elektrické, plynové či horkovzdušné. Pokud si ale správný postup pečlivě nastudujete, informujete se o hlavních nevýhodách zavařování v troubě a budete experimentovat, úspěchy se brzy dostaví. Ušetří vám docela dost času.


Má ale svá pravidla: Ovoce i zeleninu bez problémů zavaříte v elektrické, plynové i horkovzdušné troubě.

Postarejte se o pečlivou sterilizaci sklenic. Ideální je vsadit na sklenice se šroubovacími víčky, anebo sklenice. Tvrdší suroviny vyžadují zpravidla delší dobu zavařování. Plynová trouba a elektrická trouba.


Možná to budete muset párkrát vyzkoušet a tak trochu experimentovat. Do předehřáté trouby vložte plechu se sklenicemi a. V troubě můžeme zavařovat jen se sklenicemi s víčky na závit! U elektrické trouby si nastavte ohřev na horní i dolní topné těleso na 1°C.


Postup zavařování v klasické elektrické nebo plynové troubě se od horkovzdušné liší jen v nastavení teploty a doby sterilizace.

Trouba by vždy měla být předehřátá, elektrická se nastavuje na až 100. Týká se zavařování kompotů v plynové troubě. Dřív se přímo pod sklinky dávaly azbestové podložky. Myslíte si, že by mohl stejně fungovat poskládaný alobal (třeba vrstev)? Nechcete to někdo zkusit?


Já si myslím, že by to mohlo fungovat stejně, ale přecejen mám atrach, aby to nepopraskalo, to by byl průser. Krom nastavení teploty a doby zavařování se postup v plynové či elektrické troubě nijak od horkovzdušné trouby neliší. Troubu byste měli vždy předehřát, elektrickou na až 100° a plynová na první stupeň. I v tomhle postupu zavařování , je nejlepší vždy vyzkoušet. Elektrickou troubu nastavte na ohřev horního i dolního topného tělesa na teplotu.


Ať už dáváte přednost indukčním, elektrickým, kombinovaným nebo plynovým sporákům, u značky MORA si zaručeně vyberete. Sporáky MORA s novou multifunkční troubou jsou připraveny udělat vše pro perfektní výsledek vaření, pečení, grilování a maximální spokojenost kuchaře i strávníků. Na internetu jsou informace poněkud protichůdné: na suchý plech - na mokrou utěrku - postavit do vody Různí se i doby a teplota zavařování ( -150C, 20min.-1hodina), takže mám z toho tu větší hlavu vevnitř… Díky za rady a zkušenosti.


Zavařujete někdo v troubě ? Pro sterilizaci v troubě se dá využít trouba plynová, elektrická i horkovzdušná, postup je podobný, ale liší se v nastavení teploty a délce zavařování. Výhodu mají jednoznačně vlastníci elektrické trouby, u které můžete přesně nastavit a kontrolovat teplotu pečení. U plynové trouby je vyladění optimální teploty.


Každý typ trouby může mít odlišné podmínky, je tedy třeba řídit se návodem dodaným s přístrojem.

Nemusíte vlastnit další. Spousta žen se věnuje zavařování. Je jim totiž líto vyhodit veškeré přebytky zeleniny a ovoce, které by se daly využít i později. I přes tradiční metodu zavařování v hrnci se ale řada z nich přiklání k zavařování v troubě.


A jak to přesně udělat? Troubu nejprve předehřejeme na 80–°C, na horní i spodní topení. Naplněné sklenice postavíme na dno trouby na suchý plech. Sklenice můžeme podložit nepotřebnou mokrou utěrkou. Někdo nestaví sklenice na suchý plech, ale na plech s. Jak péct v plynové troubě.


Přestěhovala jsem se do bytu, kde mám zatím starou plynovou troubu, myslím, že nic horšího než tady ten zázrak snad ani existovat nemůže. Aby se těsto nepálilo a nebylo tak suché, tak jsem dala hrnek s vodou. Tématické fráze: zavařování ořechů zavařování ořechů v mikrovlnce jak uchovat vlašské ořechy zavařování vlašských ořechů v mikrovlnce zavařování ořechů v mikrovlnné troubě vlašské ořechy zavařování v mikrovlnce jak zavařít vlašské ořechy v mikrovlnce jak zavařit vlašské ořechy uchování vlašských.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения