pátek 25. května 2018

Americká kobliha

Americká kobliha

Nelze se proto příliš divit, že označení americká kobliha je očekávaným způsobem, jak toto do češtiny převést a jak s tím v češtině pracovat. Rozdíl není moc zřetelný, obzvlášť když v mnoha textech je. Tématické fráze: recept na americké koblihy recept na koblizky americký koblížek americké koblihy koblizky recept recept na americký donut koblizky bez kynuti americké koblihy recept recepty na donuts koblihy ze smetany koblížek recept recept koblizky americká kobliha koblizky americké recepty americké koblížky-recept recepty.


Americká kobliha - pedie. Tepelně se upravuje smažením ve vysoké vrstvě oleje do tmavě zlaté barvy. Na polevu jsem použila klasickou citronovou polevu a rozpuštěnou čokoládu! Pokud se vám video líbilo, budu ráda, když mi dáte lajk a zanecháte komentář! Nezapomeňte mě taky sledovat.


V rendlíku rozpusťte tuk spolu s moučkovým cukrem, vanilkovou esencí a lžící horké vody (případně dle potřeby). Hodně zajímavý dokument o střetu dvou rozdílných kultur. Pod anglickým názvem donut (česky americká kobliha ) se skrývá zejména v USA oblíbené pečivo podobné koblize, ale ve tvaru prstence, někdy označované jako „ kobliha s dírou“.


Americká kobliha

Už staří Egypťané smažili koblihy. Původně se plnily mákem nebo medem. Dnešní příspěvek začneme tak trochu symbolicky. Až ho totiž budete číst, budu právě někde nad Atlantikem směrem do New Yorku.


A tak, abych se trochu navnadila, udělala jsem americké koblížky, tedy donuts (nebo doughnuts). Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Trochu odlišný je donut.


Tato americká verze koblihu připomíná kroužek s dírou uprostřed. Neobsahuje náplně, je vždy politá čokoládou nebo polevou a posypaný oříšky nebo duhově zbarveným cukrovým zdobením. Například v obchodech bývá (vždy, kdy jsem viděl) napsáno donut, výraz americká kobliha jsem ještě nikdy neslyšel. Nebo na internetu většina článků větších webů píše o donutech. This video is unavailable.


Na této stránce jsou výsledky na dotaz americká kobliha v aktuálním křížovkářském slovníku. Slovník se neustále rozrůstá. Pokud ti zde nějaká definice chybí nebo o nějaké víš, POŠLI NÁM SVOJI DEFINICI právě skrze tento formulář. Určitě všichni znáte pravou americkou koblihu neboli donut. Nyní si jej můžete vzít k vodě.


Můžete si vybrat z několika velikostí a dvou barevných variant. Jde o franšízing sítě rychlého občerstvení - amerických mini koblížků neboli donutů. Mini koblížky jsou vyráběny přímo před zákazníkem, který má zároveň možnost vybrat si ze široké nabídky kávy. A pevná koule a ve formě bagelu - oba majíjedno jméno je kobliha.


První možnost je historicky starší a spíše jednoduchá ve vaření doma. Koneckonců, vše, co potřebujete k tomu, aby těsto vločilo do malého ořechu, který se má dostat do šílenství v ústech. Někdy je vyrobena z pozůstatků surovin, získaných po.


Americká kobliha

Pokud se Vám při pouhém pohledu sbíhají sliny, tak věřte, že tato kobliha by Vám příliš nechutnala, protože je pouze dekorativní. Koblihy mají velmi roztomilé barvy, jsou měkké a příjemně voní. Proto každou kuchyň rozveselí do pohody. Barva je zasílána náhodně.


Plštář ve tvaru známé americké koblihy neboli ,,donut. Určitě zaujme každého, kdo Vás přijde navštívit. Navíc je vyplněn polystyrenovými kuličkami, které Vám zajistí kvalitní zdravý spánek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения