pondělí 7. května 2018

Kukuřice pukancová

Kukuřice setá pravá je kulturní taxon, který má svůj původ ve Střední Americe. Existuje několik teorií vzniku této kulturní rostliny. Mexiku, hlavně v údolí řeky Balsas.


Jaké máme druhy kukuřice. Jak už bylo uvedeno v úvodu, rozlišujeme druhů seté kukuřice. Patří mezi ně kukuřice cukrová a pukancová , kukuřice pukanocová se využívá do popkornovače.

Cukrová kukuřice obsahuje velké množství rozpustných cukrů a ze všech druhů je nejdražší. Další Duro, podobná kukuřici. Všechny hybridy výše uvedených druhů a skupin.


II se v prvním sloupci tabulky položky mezi „ Asparagus officinalis “ a „ Cichorium endivia “ nahrazují tímto: „ Beta vulga. Kukuřice pukancová Nana F- je ideální odrůda na výrobu oblíbeného popkornu. Zároveň kukuřice je dobrý zdroj vitamínů.


Také se hodí k mražení. Dosahuje výšky kolem metrů. Rostlina není mrazuvzdorná.

Zaručujeme čistotu, vysokou klíčivost, trvanlivost a kvalitu. Má malé zrná s mäkkým škrobovitým jadrom a veľmi tvrdým plášťom. Pri zahrievaní sa voda uzatvorená v jadre premení v paru a tá plášť nakoniec roztrhne. Táto kukurica tvorí cca pestovanej rozlohy.


S ohledem na situaci okolo koronaviru jsme nuceni některé dopravce dočasně nenabízet. Ostatní dopravci stále doručují. My Vaši zásilku odešleme do 4-pracovních dní od objednání. Kukurica pukancová FNana - Zea mays - semená kukurice - ks.


Na své zahrádce můžete pěstovat jak kukuřici pukancovou, tak i cukrovou. Tyto dvě botanické variety se oddělily od původního typu krmné plodiny a obiloviny. Její zralá, drobná, špičatá semena při pražení pukají a vyvrhují načechranou bílou hmotu. Za častějšího pohybování pánví necháme jednotlivá zrna kukuřice pukat.


Je přitom důležité se zavřenou pánví třást a poté zase vrátit na plotýnku, aby se všechna kukuřice mohla proměnit v popcorn a přitom se nepřipálila. Vyžaduje záhřevné, hluboké, písčitohlinité půdy. Popcorn sa pripravuje zo špeciálneho druhu kukurice, ktorá má tvrdú šupku. Pri zohrievaní sa v zrne vytvára tlak z vodnej pary, až ho nakoniec roztrhne, škrob a proteíny vo vnútri „strelia“ a zrno sa zmení na krásnu bielu maškrtu. Odrůda je vynikajícím zdrojem vitamínů a je vhodná nejen k přípravě pop-cornu, ale také k mražení.


Po vzejití vyjednotíme na cm.

KUKUŘICE (Zea) patří do čeledi lipnicovité skupiny Maydeae. Pukancovou kukuřici sklízíme plně vyzrálou. Tento model byl však dnes zpochybněn.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения