středa 19. prosince 2018

Cena piva na oktoberfestu 2015

Za litr vody žíznivci v průměru zaplatí eura (2korun), za litr limonády eura (2korun). Ceny zlatého moku išli aj tento rok hore - bežný návštevník zaplatí za litrový krígeľ špeciálneho piva vareného pre toto podujatie cenu do 1eura, teda o centov viac než vlani. Máz nebude možné koupit za méně než 1eura (2Kč), což byla loni nejvyšší cena za litrovou sklenici chmelového moku, sdělila mnichovská radnice. Nejlevnější litrový tuplák bude možné koupit za 1eur (2Kč).


Loni to bylo o dvacet centů méně. Ve třech velkých halách se ale pěnivý mok v tuplácích bude prodávat až za 1eur (2Kč), oznámila to mnichovská radnice. Zdražování je svým způsobem každoroční tradicí.


Máz (Mass) piva ještě nikdy nebyl tak drahý. Průměrné zdražení bylo o. V některých stanech překročila cena mázu hranici EUR, a to konkrétně ve stanech Löwenbräuzelt, Schottenhamel e Bratwurst. Pivo musí striktně splňovat všechny podmínky “Bavorské čistoty”. Takzvaný duplák alebo nemecky Maß nebude možné kúpiť za menej ako 1eura, čo však bola vlani maximálna cena za litrový pohár chmeľového moku. Podľa agentúry DPA o tom informovala mníchovská radnica.


Cena piva pokorila rekordnú hranicu Slávnosť začne v sobotu napoludnie mníchovský primátor Dieter Reiter, ktorý vo festivalovom stane rodiny Schottenhamelovcov narazí prvý pivný sud. Potom si na chuť prídu aj prví návštevníci, ktorí ale tento rok za litrový krígeľ piva zaplatí medzi sumou 1a 1eura. Käfers Wiesnschänke a Weinzelt budou mít otevřeno až do hodiny do rána. A jaká bude otevírací doba malých stánků? Odmyslíme-li relativně dostupnou dopravu do Mnichova, pak do závratných výšek vyhnané ceny ubytování v Mnichově a širokém okolí budou jistě činit značnou část rozpočtu.


Cena za tuplák se bude pohybovat od 1do 1eura (2až 2korun), informovala tento týden radnice bavorské metropole. Hranice eur letos padla poprvé. U 2godina, svega puta otkazano je rastakanje piva. Uzroci su uglavnom bili ratovi i epidemije. Oktoberfesta istočeno je 120litara piva.


Oblíbené bavorské slavnosti se konají na akrovém areálu Tereziánské louky. Na jednodenní výlet do Mnichova autobusem se dá dostat ze všech koutů Česka například za 7korun. Koupit lze i vstupenky, a to v ceně od do 2eur v závislosti na tom, o jaký den jde a do kterého stanu jsou a zda je součástí místo k sezení.


Na Tereziánskej lúke sa očakáva až šesť miliónov návštevníkov. Za „ tupláka“ zaplatíte kolem €, ceny piva jsou vesměs o až 50. Hovorí sa, že zdražovanie piva nie je dobrým ekonomickým signálom. Vypili milionu litrů piva.


Podle mnichovského starosty Josefa Schmida se ve stanech na Tereziánské louce letos vypilo milionu litrů piva , tedy zhruba stejně jako loni. Mnichovický oktoberfest se letos bude konat už po desáté a pořadatelé samozřejmě nic neponechali jen náhodě. Poslední sobotu a neděli v září bude na Šibeničním vrchu v Mnichovicích u Prahy vše, co má na pořádném pivním festivalu být - pivo, tupláky, kolena, pečená žebra, pivní velkostan, živá hudba, tyrolské dirndly a kraťasy, tombola nejen o televizor. Na bezpečnosť bude dohliadať kamier a 6policajtov, z ktorých niektorí sú špecialisti na zapamätanie si tvárí. Cene piva sicer rastejo iz leta v leto.


Lani so obiskovalci popili milijona litrov piva. Poudaril je, da ta prireditev ni zgolj pitje piva , ampak. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah.


Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Každý rok přijíždí za pivem do Mnichova více jak šest milionů návštěvníků. Tady rozhodně nesmíte chybět!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения