čtvrtek 20. prosince 2018

Černá rýže jak vařit

Vyberte si ze stovek receptů na černá rýže jak vařit , které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření černá rýže jak vařit. Předtím, než vám řeknete, jak vařit černou rýži, měli byste říct, co je tato kultura obilovin.


Tato obilovina je velmi zdravá. Koneckonců obsahuje obrovské množství bílkovin, esenciálních aminokyselin a vlákniny. Ale kde jasně vede, je v obsahu mikroživin (tedy vitamíny, minerály a stopové prvky).


Na dno z promytého rýže , zaley voda (1: 2), zavřít víko. Dát na oheň a vaříme minut vysoko, po dobu minut při mírné, minuty na nízké úrovni. Poměr díly vody : 1díl rýže.


Chuť: jemná ořechová chuť, podobně jako hnědá rýže. Jak chutná rýže nejlépe? Ještě malá poznámka na okraj – černá rýže není ve skutečnosti černá , ale tmavě fialová. Je zdrojem antioxidantů, esenciálních aminokyselin, vitamínu E, B B B vlákniny.


To nám potvrzuje i její lidový název zakázaná rýže. A to už mi pomalu docházejí slova o tom, jak naše babičky do dušené rýže vkládaly oloupanou cibuli, na pár místech propíchnutou hřebíčkem. Někdy i přikládaly kousek skořice a bobkový list. Teď už na to nemusíte jen vzpomínat.


Ode dneška víte, jak uvařit rýži a jak tohle umění rozvíjet dál. Jde o neloupanou rýži, která nebyla po sklizni zbavena slupky a broušením a leštěním připravena o povrchovou vrstvu a klíček a obsahuje všechny minerály, vitaminy a další výživné látky na rozdíl od bílé rýže. Rýže basmati patří mezi dlouhozrnné rýže a má charakteristické aroma. V následujícím videu vám Roman Paulus ukáže, jak správně uvařit rýži basmati.


Tradiční čínská medicína ji doporučuje pro posílení funkce ledvin, proti anémii, pro. Tento druh je jednou z odrůd rýže. Ve vzhledu je malý a samozřejmě se snadno připravuje. Chuť takové rýže je docela neobvyklá - ořechová. Na šálek rýže počítá se dvěma šálky vody.


Voda se uvede do varu a nasype se do ní dobře vypraná rýže. Jakmile voda začne opět vařit , zmenší se plamen a nádoba se přiklopí, aby se rýže pomalu vařila minut. V Číně se rýže nesolí a dělají ji tam aby se zrníčka slepovaly a rýže šla jíst hůlkama. Vše, co potřebujete vědět o vaření rýže. Příprava rýže není ničím složitým.


Pokud se chystáte na přípravu běžného druhu rýže (například klasické dlouhozrnné rýže ), můžete si navíc vybrat, zda budete rýži vařit volně v hrnci, ve varných sáčcích, či například v tlakovém hrnci. Má široké využití v kuchyni jako exotická příloha, do salátu nebo rizota. Po uvaření získá krásnou nafialovělou barvu a oříškovou chuť. Doporučujeme ji míchat s bílou rýží.


Na hrnek rýže dejte hrnku vody. V Asii rýži při vaření většinou nesolí, pokud ale preferujete slanou chuť rýže , osolte ji. Po zalití vodou rýži promíchejte tak, aby se odlepila ode dna a přiveďte k varu.


Dále už s rýží nemíchejte a nechte ji vařit pozvolna asi až minut pod pokličkou. Pokud je rýže kašovitá, při dalším vaření snižte množství vody. Rýže by se měla vařit kratší dobu a neměla by mít tolik vody k absorpci. Je drobnější a po uvaření dobře uchovává tvar. Na rozdíl od ostatních luštěnin, belugu není nutné před přípravou namáčet.


Vaří se v neosolené vodě zhruba – minut. Skvěle se hodí do salátů ( černá čočka salát – viz recept níže), k rybě, výborně chutná s kořenovou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения