středa 5. prosince 2018

Jak odšťavnit jablka bez odšťavňovače

Celý proces sice není tak elegantní a přímočarý jako je tomu s odšťavňovačem, ale žádné velké čarování to také není, takže se toho rozhodně nemusíte bát. Na následujících řádcích si krok po kroku řekneme, jak si čerstvou domácí šťávu připravit bez využití odšťavňovače. Existují i odšťavňovače na principu lisu a to jak v čistě mechanickém provedení (vypadá to podobně jako mlýnek na maso, jen má kromě otvoru na konci, kde vypadává vymačkaná dužnina i odvor z boku, kde vytéká šťáva), jak jako příslušenství k robotům (např. k Bosch MUM). Pokud do odšťavňovače dáte jablko nebo hrušku, počítejte s tím, že šťáva oxidací látek zhnědne.


Tmavé zabarvení ale není na škodu. Pokud ji nevypijete hne přidejte několik kapek citronové šťávy a uskladněte v. Odšťavňovače jsou velmi praktickými pomocníky vnbsp;každé kuchyni. Nejedna hospodyňka využívá tento skvělý spotřebič každý den a dodává tak sobě i své rodině důležité vitamíny a další látky. Pokud se chcete cítit fit, měli byste doplňovat váš jídelníček o ovoce a zeleninu. Tipy, jak v zimě odšťavňovat jablka.


Odšťavňujte pouze co nejpevnější plody, při plnění odšťavňovače nespěchejte a kousky jablka prokládejte například mrkví. Vyzkoušejte odrůdu Granny Smith. Jablka – Před odšťavněním odstraňte jadérka a stopku. Jahody – Výborné a velmi jednoduché ovoce pro odšťavnění. Stačí jen umýt a vložit do přístroje.


Kapusta – Umyjte a před vložením do odšťavňovače srolujte. Z fotografie je patrné kolik šťávy a kolik pyré se při zpracování jablek získá u každého odšťavňovače. Pouze u Championu nebylo nutné šťávu přecedit. Velice dobrá výtěžnost při zpracování jablek byla u Championu, Green Staru a odšťavňovače Omega.


Tekutá vláknina pektin se prostě takto chová a proto je častou radou a snadnou pomocí, jak nepřerušovat odšťavňování kvůli čištění, kombinace tohoto ovoce s jinou tvrdou surovinou - například karotkou. Hrušky lepí více než jablka. Střídavým vkládáním měkkého ovoce a karotky do odšťavňovače zajistíte.


Každý typ odšťavňovače je vhodný na trochu jiné druhy ovoce a zeleniny, všechny ale mají jedno společné – nezískáte uspokojivé výsledky, pokud se pokoušíte odšťavňovat například starší jablka , která jste měli delší dobu uskladněná ve sklepě, nebo jakékoli jiné příliš zralé a měkké suroviny. Připadá vám, že odšťavňovače jsou přístroje, které sice vyrobí lahodný a velmi zdravý nápoj, ale jsou i nehospodárné, protože nechávají velké zbytky dužniny? Právě proto jsme tentokrát vyzkoušeli nejen to, jak se s nimi pracuje, ale hlavně jsme poměřovali, kolik šťávy z různých druhů ovoce a zeleniny dostanou.


Tyto plody je vhodné před započetím práce zbavit slupek, případně i jádřinců. Tvrdé suroviny jako jsou mrkve, řepy, citrusy, jablka či hrušky zvládne odšťavnit téměř každý přístroj. Problémy mohou nastat u měkkých surovin. S tropickým ovocem si například nejlépe poradí jednohřídelové vertikální šnekové odšťavňovače. Ty jsou rovněž nejlepší na bobuloviny, lesní plody či peckovice.


Jak odšťavnit hrozny bez odšťavňovače ? Jak z hroznů dostat šťávu, když nemáte doma odšťavňovač? Postačí obyčejný mixér. Ať už stolní anebo ponorný, dobrou službu udělají oba typy. Mixér je dokonce lepší variantou než levné odstředivé odšťavňovače , které mají nízkou výtěžnost. Ráda bych se Vás zeptala, jak jste ji tenkrát vyráběl.


Jak píšete, je tomu let. V té době nebyly ještě odšťavňovače , a pokud byly, tak jen ty manuální lisy na bobuloviny, co měla již má babička a vesele na něm lisovala angrešt. Ale mrkev se na něm vylisovat nedá. Rozumějte, nemám na pořízení.


Jak velké množství ovoce a zeleniny potřebujete odšťavnit ? Tento požadavek se taktéž odvíjí od použitého druhu odšťavňovače. Odstředivkové odšťavňovače dokážou odšťavňovat nepřetržitě a vyprodukují velké množství šťávy za krátkou dobu. Oproti tomu šnekové odšťavňovače mohou odšťavňovat max.


Kvalitní džus vyžaduje kvalitní ovoce a kvalitní přístroje. Přinášíme také rady a tipy, jak vybrat odšťavňovač. Od té se odvíjí, jak velké kusy ovoce a zeleniny můžete do odšťavňovače pěchovat. U modelů se slabším motorem potom bývá tento rozměr okolo cm.


Je to hlavně z bezpečnostních důvodů, slabší motor by nemusel větší kusy surovin zvládnout, s. Máte-li jablka zralá a sladká, je Váš postup správný. Jsou-li jablka kyselejší, doporuče se j1-litry moštu nahradit vodou s 25dkg cukru, tedy 8l moštu, 75kg cukru a doplnit do 10l. Kvasinky si pár dní před lisováním rozkvaste dle návodu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения