pátek 7. prosince 2018

Jak udělat latte doma

Jak si udělat domácí café latte macchiato. V předchozím článku jste si mohli přečíst návo jak si doma připravit café latte macchiato z espressa tak, jak to dělají ti nejlepší baristé. Pokud milujete kafe, a dáváte si ve starbucksu napřiklad ledové latte nebo něco podobného, toto videu je právě pro vás! Latté je horký kávový nápoj, jež je doplněn našlehaným mlékem a vytváří tak jemnou chuť kávy.


Latté si můžete dát v různých restauracích a kavárnách, ale udělat si jej můžete také sami doma a možná budete překvapeni, jak snadné to je. Káva Café Latte - recept na Café Latte. V podstatě máte dvě možnosti, jak si chai latte připravit doma : Uvaříte čaj spolu s vámi zvoleným kořením a pak to celé prodloužíte našlehaným a ohřátým mlékem (ať už ho našleháte jakkoli). Použijete speciální směs na chai latte , kterých je na trhu nepřeberné množství, a zašleháte ji rovnou do mléka.


Pokud nechcete utrácet peníze za kadeřnici, můžete si melír udělat sami doma. Kupte si vše potřebné v obchodě pro kadeřnice, kde vám prodavači jistě poradí. Předtím, než začnete s vlastní přípravou kávy Latté macchiato, připravte si vysoké sklenice, ve kterých budete kávu podávat. Navíc nám Petra prozradila trik, jak doma našlehat pěnu na cappuccino, která si nic nezadá s profesionálním postupem – stačí vám french press.


Naše první pokusy o latte art nedopadly díky Petře, která nám napovídala, vůbec špatně. Pokud vás zajímá, jak tato jemná mňamka vznikla, pak se můžeme obrátit k muži jménem Lino Meiorin, který zhruba v polovině dvacátého století přidal nespokojeným zákazníkům do jejich cappuccina větší množství mléka a Caffé Latte bylo na světě. Dnes je nápoj připravován tak, že šálek espressa je přiléván k. Vytvořit doma čisté a bezpečné prostředí je jistě touhou všech, kteří o domácnost s láskou pečují.


Chceme mít nejen krásně uklizený byt či dům, ale z celého srdce si také přejeme zbavit se rychle se množících bakterií a zákeřných virů. Milovnice tohoto typu kávy jistě moc dobře vědí, že pravé caffè latte se skládá pouze z espressa, mléka a jemně našlehané mléčné pěny, která se připravuje z horkého mléka. Všechno ostatní už caffè latte není. Víte, jak si ho vyrobit i doma ? Chcete vědět jak se správně dělá latte macchiato? Inspirace a návo s kterým to bude hračka Lenka 25.


Bojí se jen ten, kdo nezkusil a kdo je totální nešika. Jo, je to sice pěkné, ale nedobré, rychle chladnoucí sklo se v rukách moc dobře nedrží, aroma se nešíří už vůbec. Mohu si doma udělat třeba i latte ? Když chcete caffé latte , tedy kávu s mlékem, nalijte do sklenice teplé mléko, nechte chvilku ustát a pak přelijte espresem. Podobně připravíte latte macchiato, ale místo mléka použijete mléčnou pěnu. Přelijte ji do větší sklenice, nechte chvíli stát a pak do středu sklenice pomaluje.


Uvidíte, že pěna bude daleko jemější, déle vydří a bude chutnější. Cena téhle záležitosti předpokládám taky tak tři stovky. Takže ke kvalitní kávě není třeba kávovarů za desetitisíce.


To jen takový návo neberte to jako urážku, taky si dělám doma kafe všemožnými způsoby. Ano, v surovinách je psáno čerstvé plnotučné mléko nebo spešl. V nějaké reakci jsem posílal odkaz na video jak se dělá profesionální latte art. Věřte mi, že vím očem píšu, lascato má sice tuku.


DOMÁCÍ VÝROBA: Udělej si sám aneb skvělé nápady co lze udělat doma 3. Dooffy Design and my Dooffy world - this is original world for everyone. Free downloads original icons, plugins for photoshop, original wallpapers, fun, video and more. Dimitris Vakondios, jeden z účastníků tehdejšího obchodního veletrhu za společnost Nestlé, si chtěl dopřát svůj pravidelný šálek instantní kávy. Pokud si nemusíte hlídat štíhlou linii nebo máte doma dost hladových krků, které vás v tom nenechají samotné, vyzkoušejte si dokonale nadýchané croissanty upéci doma. Jen nezoufejte, pokud se vám to nepodaří hned napoprvé tak, jak byste si představovali.


Dneska jsem si koupila na naklíčení, tak mě napadlo jestli jde i udělat mléko. Je to obilnina takže je mi jasné že by se musela asi povařit ale nevím jak dlouho.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения