pátek 25. března 2016

Stará dáma tour de france

Stejně to vidí i Roman Kreuziger, devítinásobný účastník francouzské Grand Tour. Francie se opět noří do letní cyklistické extáze. Fontenay-le-Comte a první žlutý dres by měla přihrát některému ze spurterů.


Ale i tak dorazí na její letošní narozeniny patnáct miliónů gratulantů! Přesně tolik fanoušků podle propočtů organizátorů uvidí letošních dvacet etap legendární cyklistické soutěže. Tohle podivuhodné divadlo nepřestává fascinovat, v kulisách francouzské přírody ji každoročně sleduje tisíce lidí, nejen fanoušků cyklistiky a hltačů kilometrů.


Nechte si vyprávět stovky strhujících historek a příběhů, poznejte. Ovšem stále je to elegantní dáma , šarmantní a přitažlivá. A každý rok přináší nové a nové příběhy.


Pořadatelé Tour potvrdili Macronova slova. A nikde jinde než před jejími okny tehdy začal příběh novorozeněte, kterému nyní říkáme Stará dáma. Letos bude Montgeron závod hostit potřetí.


Nejtradičnější etapa Tour si udržuje ještě dva stereotypy. Tradičně je zakončen v Paříži, ovšem při zvláštních příležitostech organizátoři mění poslední etapu na časovku. Tehdy byly ještě dva podobné závody, které financovali vydavatelé novin.


Deset závodních dní, devět různých individuálních vítězů (jednou z etap byla totiž týmová časovka). Atraktivní začátkem v Belgii, vzpomínková oslavami stoletého výročí žlutého dresu. Rozhodně ale ne až tolik předvídatelná. Přese všechno doufá, že se Stará dáma letos v létě pojede, i když možná v jiném termínu.


Otazník nad startem visí kvůli koronavirové pandemii. Kompletní informace o závodnících, jednotlivých etapách a trasách, ale třeba i dresech. Dúfa, že sa Stará dáma tento rok v. Od té doby se koná pravidelně každý rok, kromě nucené pauzy během světových válek, a zařadil se do série závodů World Tour. Moc dobře si také uvědomuje, co pro cyklistiku Stará dáma , jak se Tour přezdívá, znamená. Tour je jedním z největších závodů v roce.


Má obrovskou sledovanost. V zemi, která má vrchol pandemie stále před sebou, se před Velikonocemi zostřují restriktivní opatření, hlavně v Paříži a Nice. After that, it is the state of public health which will determine how viable that is,” said the Groupama-FDJ manager, Marc Madiot. Trofeje pochází ze severu Čech. Celkem se vyrábějí čtyři trofeje pro všechny vítěze jednotlivých.


Uvedla to francouzská ministryně sportu Roxana Maracineanuová. Zdůraznila ale, že jde jen o jeden z možných scénářů pro nejslavnější cyklistický závod světa a na nějaké konkrétní rozhodnutí je ještě brzy. La Grande Boucle races in an anticlockwise loop from Nice through the Provence, Cevennes and Pyrenees before heading north for a stint on the Atlantic coast after the first rest day. Až percent mladých pod rokov hovorí, že ich toto podujatie nezaujíma. Vzhledem k odkladům nebo rušení různých sportovních akcí, kvůli obavám z koronaviru no.


Tour de France Stará dáma s českým podpisem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения