pondělí 28. března 2016

Restaurační způsob obsluhy

Restaurační způsob obsluhy -nejrozšířenější způsob obsluhy 1. Jde o nejrozšířenější způsob obsluhy , který můžeme ještě dělit na další podkapitoly, nebo-li jednotlivé způsoby obsluhy , které se zde uplatňují, přičemž kritériem je vybavení středisek, sortiment a úroveň cen. A) JEDNODUCHÁ OBSLUHA – zakládá číšník pokrmy včetně příloh přímo před hosta. Základní forma JO – teplé přílohy přímo na talíři, možno použít klubové talíře. Online DVPP pro Šablony II V souladu s informací MŠMT realizovat DVPP v Šablonách II on-line formou jsme doplnili DVPP ITveSkole.


JO – restaurační způsob – vyšší forma. Jedná se o propracovanější způsob servisu. Ten má poskytnout hostům více pohodlí a konfortu. Nejedná se o zážitkový servis – ten je až ve složité obsluze.


Gastronomický servis on-line. Vaše případné dotazy a náměty směřujte do diskuzního fóra, případně na e-mail stolničení. Stránky nejsou komerčním projektem, proto buďte trpěliví, Vznikají pouze z dobré vůle nadšenců pro gastronomii. S těmi statisíci Číňanů kteří se do Evropy chystají nám to asi již uteklo, ale jak všichni doufáme k nám budou přijíždět hlavně lidé z ostatních zemí EU, a není také tajemstvím, že turisté hodnotí každou zemi podle jejich prvého dojmu.


Zásadní rozdíly jsou např. Vyšší forma jednoduché obsluhy. RESTAURAČNÍ ZŮSOB OBSLUHY.


Charakteristika: Maturitní otázka z hotelového provozu popisuje systémy a způsoby obsluhy. Informuje o systému vrchního číšníka, rajónovém a francouzském systému. Uvádí rozdělení úloh jednotlivých pracovníků v jednotlivých typech obsluhy. Dále pak charakterizuje práci zmíněných postů.


Věnuje se etážové službě. Nejstarší způsob dohotovení pokrmů u stolu, dranžírování je porcování, krájení, dělení, filírování ( plátkování ) a vykosťování. Způsoby obsluhy Technika práce číšníka = jak se obsluhuje. Porcovat můžeme celé kuře, krájet můžeme biftek, dělit část selete a vykosťovat ryby. Klasifikace provozních jednotekpohostinství - služby stravovacíTomáš MasárPetr ŠuserČtvrtek – 8:– Sudý 2. Způsob ověření a: Popsat rozdíly mezi jednotlivými způsoby obsluhy ( restaurační , kavárenský, slavnostní) Ústní ověření b: Popsat druhy a základní členění gastronomických akcí (recepce, galavečeře, cocktail, brunch, raut atd.) Ústní ověření Je třeba splnit obě kritéria.


Systémy obsluhy - systém vrchního číšníka, rajónový systém, skupinový systém, francouzský systém, kavárenský a barový systém, banketní a rautový systém, etážový systém. Formy obsluhy v Jednoduché a Složité obsluze Formy obsluhy : je způsob podávání jídel. Jednoduchá obsluha -Maso, příloha, omáčka a šťáva se servíruje přímo na talíř.


Systém obsluhy : 1) Systém vrchního číšníka 2) Rajónový (obvodový) 3) Francouzský. Jaké kontrolní metody se v tomto podniku užívají? S jakým hrubým ziskem může podnik při současném využití počítat? Stejně jako pečivo, které by mělo být zakryto plátěným ubrouskem. Pečivo se může v průběhu konzumace jídla doplňovat.


Ovocné a zmrzlinové poháry a ostatní připravené dezerty se mohou servírovat přímo na miskách či dezertních talířcích formou klasické restaurační obsluhy. Před servírováním dezertů personál. Inventář na úseku obsluhy Inventář=předměty používané při obsluze 1. Drobný stolní inventář 5. Příbory (kovový inventář) – jídelní, překládací 6. Dodavatel rovněž zajistí restaurační způsob obsluhy a stolování (jídelní stoly a židle, ubrusy apod.). Objednatel je oprávněn požadovat pro své hosty náhradní stravu formou balíčku ve finanční hodnotě odpovídajícímu druhu nahrazované stravy (snídaně, obě večeře nebo strava celodenní), a to nejpozději den.


Z kuchyně transportujeme pokrmy na platech a na vozících. Proč pořídit komunikační systém do restaurace? Pagery se v restauracích používají pro přivolání číšníka do kuchyně, jakmile je jídlo připravené.


Může se tak servírovat absolutně čerstvé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения