středa 23. března 2016

Oxid uhelnatý

Oxid uhelnatý se dříve používal jako plynné palivo (například součást svítiplynu). Jeho směs s vodíkem (vodní plyn) je jedním z meziproduktů používaných v těžkém chemickém a potravinářském průmyslu. Při výrobě železa vzniká oxid uhelnatý z uhlíku obsaženého v koksu a spolu s ním funguje jako redukční činidlo.


Zařízení poháněná spalovacími motory, jako jsou přenosné generátory, automobily, sekačky na trávu také produkují oxid uhelnatý. Nenápadný zabiják oxid uhelnatý (CO) je o něco lehčí než vzduch.

Jeho koncentrace prudce roste v případě nedokonalého spalování jakéhokoliv paliva a své si užijí také profesionální řidiči, lidé pracující na rušných ulicích a také náruživí kuřáci. Přijímáme ho pouze vdechováním. Při jeho nízkých koncentracích může zdravý člověk pociťovat únavu, člověk se srdečními problémy bolest na prsou. Při jeho vyšších koncentracích může dojít k poruchám vidění a koordinace, bolestem hlavy, závratím. Je jedovatý a nebezpečí otravy zvyšuje skutečnost, že je bez zápachu.


Příčinou jedovatosti oxidu uhelnatého je jeho schopnost vázat se s červeným krevním barvivem hemoglobinem, které v těle celé řady živočichů přenáší kyslík. Vazba hemoglobinu s oxidem uhelnatým je v.

Proč je oxid uhelnatý nebezpečný. Největší nebezpečí oxidu uhelnatého tkví právě v jeho tichosti. Jiný plyn ucítíte svým čichem a máte šanci prostory opustit nebo vyvětrat, jenže oxid uhelnatý má jiné vlastnosti. Jak už jsme psali, je bezbarvý, bez chuti, bez zápachu a nedráždivý. Nebezpečí vzniku otravy oxidem uhelnatým hrozí při jeho nahromadění.


CO vzniká v následujících situacích, např. Ve vodě je málo rozpustný. Je mírně lehčí než vzduch, ale se vzduchem se mísí. Oxid uhoľnatý sa vytvára počas nedokonalého spaľovania paliva. V přírodě je přítomen v nepatrném množství v atmosféře, kde vzniká především fotolýzou oxidu uhličitého.


Jednou z těchto látek je oxid uhelnatý nebo oxid uhelnatý , jehož vzorec má své vlastní zvláštnosti ve struktuře. Chemický vzorec oxidu uhelnatého. Empirická forma uvažovaného vzorcepřipojení je následující: CO.


Tato forma však poskytuje pouze charakteristiku kvalitativního a kvantitativního. ES v platném znění PODMÍNKY PRO ODSTRAŇOVÁNÍ 13. Metody nakládání s odpady Nevypouštět do atmosféry.

Z toho, co si pamatuji, je oxid uhličitý, co vydechujeme, abychom dýchali kyslík v našem těle. Je zapojen do procesu dýchání. OD NAŠEHO DOPISOVATELE V BRITÁNII.


NA OTRAVU oxidem uhelnatým, která je způsobena vadnými zařízeními na vytápění bytů, zemře v Británii každý rok asi lidí. Je lehčí než vzduch, tudíž se drží u stropu. Patří mezi jeden z nejrozšířenějších jedů. Vzniká nedokonalou oxidací uhlíkatých látek. Lidé mohou inhalovat to aniž by to věděli.


Hemoglobin přenáší kyslík, se rozpustí v krvi do různých orgánů. Oxidy - urči vzorec dle názvu koncovky oxidu - test. Poměr počtu atomů a koncovka oxidu - test.


Oxid uhličitý home testy oxidy oxid uhlicity. Jedna z obvyklých technologií vychází ze syntézního plynu (směs oxidu uhelnatého a vodíku). Zde se buď oxid uhelnatý nahrazuje oxidem uhličitým nebo se k výchozí plynné směsi přimíchává oxid uhličitý s vodíkem.


Detektor úniku plynu CO Kidde 5CO ( oxid uhelnatý ) Ekonomické řešení a nízká pořizovací cena s elektrochemickým senzorem a 7-letou zárukou!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения