pátek 4. března 2016

Vosí hnízda v zemi

Pokud se vosí hnízdo nachází v zemi , můžete použít vroucí vodu. Tu v dostatečném množství nalijete přímo do otvoru v půdě. Nachystejte si však předem zeminu nebo drny, kterým dané místo ihned poté přikryjete a udusáte. Napadlo-li vás, že byste účinnost této metody podpořili například přidáním nějakého.


Vosy nedrážděte, do hnízda nepíchejte ve snaze hnízdo před odstraněním co nejvíce vyprázdnit.

Existuje celá řada prostředků na zničení vosích hnízd. Pokuste se poradit v zahrádkářském centru. Jak zničit vosí hnízda v zemi ? Hnízdo v zemi se můžete pokusit jednoduše ucpat například travními drny, pískem nebo.


Jak se zbavit vosího hnízda. Mít vosí hnízdo v domě nebo jeho okolí je nepříjemná situace, obzvlášť pokud máte malé dítě nebo někoho, kdo je alergický na vosí bodnutí. Kromě strachu z toho, že budete pobodáni, se také musíte vypořádat s neu.


Obojí hnízda nebo přístupy k nim mají vždy dvě cesty, které je potřeba likvidovat společně, abyste předešli jednak protiútoku vos a jednak jejich přemístění jinam.

Druhý den z těsta tvarujeme malé kuličky, které obalíme v moučkovém cukru. Pak moučkový cukr trochu oklepeme, aby nebyla hnízda moc sladká a plníme jimi formu na vosí hnízda. Uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme náplň a zaklopíme piškotem. Ty pak namočené v práškovém cukru dáme do formičky na vosí hnízda a prstem nebo koncem vařečky uděláme důlek.


Pak hnízdo vyklopíme z formičky. Takto zpracujeme celé těsto a úly necháme do druhého dne ztvrdnout. Příprava náplně: Smícháme změklé máslo, cukr, žloutek a rum a vypracujeme tak nápň. Vosy si staví své hnízdo obvykle v zemi , např.


Přezimující oplodněná královna se probouzí na počátku jara, vylétá a vybere si vhodné místo pro založení nové vosí kolonie. Bezlepková vosí hnízda. Receptů na bezlepkové cukroví je mnoho a jedním z nich je i recept na vosí hnízda , která jsou známá taktéž jako vosí úlky. Tak jako u každého klasického cukroví, je nutné vyměnit lepkové suroviny za ty bezlepkové. V tomto případě se jedná pouze o piškoty nebo mouku v případě lineckých.


Kuličky vždy obalíme v moučkovém cukru a vmáčkneme do formičky. Vařečkou uděláme doprostřed důlek, který naplníme krémem. Na krém přilepíme piškot a rozevřeme formičku nebo cukroví z formičky vyklepneme.


Vosí hnízda poté uchováváme v chladu.

Co se týče tvaru vosího hnízda - viděla jsem jich dost, ale ani jedno nebyla ideální koule. Moje vosí hnízda (formička stará asi let) mají tvar kužele, zatímco včelí úlky (otvírací formička koupená předloni) jsou takové malé úlečky. Dnes patří k nejoblíbenějšímu vánočnímu cukroví. Piškoty rozdrtíme (rozválíme nebo rozmixujeme), smícháme s prosetým cukrem, máslem změklým při pokojové teplotě, kakaem, rumem a mlékem, zpracujeme hladké těsto a necháme ho v lednici alespoň hodinu ztuhnout.


Formičku na včelí úly vysypeme cukrem a vmačkáváme do ní kousky. O to nebezpečnější tato podzemní stavba může být, jelikož není opticky vidět její rozsáhlost a tedy ani velikost roje. Odstranění vosího hnízda je pak prováděna podobně jako u klasického - tedy chemickou likvidací.


Když jsem se ptala, jaký recept byste na Vánoce nejvíce uvítaly, nejvíce z vás si přálo právě je. Je tedy evidentní, že ve vášni pro vosí hnízda nelítám rozhodně sama. Letos jsem se tedy zkusila zbavit těžkého krému, strouhaných piškotů a žloutků, a vymyslela pro vás recept na jejich.


Našli jste se ve vánočním cukrovíčku? Já se každý rok těším na chvíle, které strávím v kuchyni. Někdo se diví, že jak mohu strávit v kuchyni i hodin, ale já vím proč. Pak při pohledu na své hosty jako papaji všechny mé dobroty a tváří se při tom, jak při největší slasti, se. Můžeme se pustit do včelích úlů a vosích hnízd dohromady,“ uvede recept v pořadu Kluci v akci kuchař Ondřej Slanina.


U nás doma se tomuto vánočnímu cukroví ale také říká vosí hnízda. Dalším letošním objevem bylo vosí hnízdo v zemi kde jsem nafotil pár letících dělnic s krmením pro larvy vosy jsou sice menší než sršni,ale asi jako malí psi o dost agresivnější :) a pro žihadlo nejdou daleko :) a tak jsem velmi rád že toto focení mi prošlo bez jediného bodnutí a to jsem byl s objektivem tak 30cm od. Pro milovníky kokosu doporučujeme vosí hnízda naplnit Krémovou náplní s kokosovou příchutí Dr. Na ozdobení můžeme namáčet vosí hnízda v Polevě světlé Dr. Oetker a před ztuhnutím dozdobit Sněhovými vločkami Dr.


Dozvíte se návo jak připravit těsto na jednoduchá vosí hnízda , jak včelí úly pohodlně plnit, aby nepraskala a jak nasadit piškot, aby byl vidět co nejméně. Už se vám sbíhají sliny? Tak se do nich hned pusťte!


Potřebujeme: formičku na vosí hnízda , cukrářský sáček, mixér.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения