pondělí 14. března 2016

Inosinát sodný

Může být rostlinného původu, vyráběn ze škrobu tapioky. U této látky nebyly jednoznačně prokázány nežádoucí účinky, avšak u citlivých osob může způsobovat její nízkou snášenlivost. Inosinany mohou zvyšovat.


Mohou nepříznivě působit na astmatiky a lidi trpící dnou, nicméně v běžně konzumovaných množstvích není látka považována za rizikovou. Na tento účel sa často používajú rôzne syntetické konzervačné látky, farbivá, príchute, zvýrazňovače chuti, emulgátory, stabilizátory a ďalšie látky označené písmenom E. V potravinárském průmyslu se chemické látky, jinak známé jako éčka, označují dle schémy EXXX, přičemž XXX reprezentuje číselný kód. Získává se reakcí kyseliny inosinové.


Přidává se zejména do uzenin. U citlivých jedinců vyvolává alergické reakce. Hned jsem si koupila balení. Docela jsem se zděsila. Volala jsem výrobci, zda tento.


E6– inosinát sodný , tj. Glutaman sodný byl představen na počátku 50. E-6inosinát sodný disodný (inozinát disodný) - může způsobit střevní poruchy.


E-6inosinát draselný disubstituovaný (Dipotassium inosinate) - může způsobit střevní potíže. Diskuse na téma E 6- inosinát sodný. Dobrý den, koupila jsem už po několikáté vyzkoušené ,,zdravé koření bez glutamanu a až doma jsem si všimla že je tam teď navíc oproti minulému nějaký inosinát sodný ? Our new desktop experience was built to be your music destination. Vzhled a barva: světle hnědý prášek, masové chuti a vůně Složení: sůl (max.), glutaman sodný , cukr, maltodextrin, škrob, inosinát sodný , rostliný.


Dusitan a dusičnan sodný (E 25 E 251), příp. E 252) se používají v technologii uzenářských výrobků, z nichž vzniklý oxid dusnatý dodává masu stálou červenou barvu, která se udrží i po tepelném zpracování. Kromě toho mají tyto látky výrazně baktericidní (bakterie usmrcující) vlastnosti.


Vzhled a barva: světlý prášek Složení: sůl (max.), glutaman sodný , cukr, maltodextrin, škrob, inosinát sodný , rostliný olej, kvasnicový. Tento seznam obsahuje přídatné látky používané v potravinářství. Používání některých látek z tohoto seznamu může být v některých státech zakázáno.


Hodnocení: V polévce je hodně nudlí a já jsem přesvědčen, že tam není glutamát sodný. Polévka není jako z masa a kostí. Není to ale nic, co bych řekl, že je vyloženě hnusné. Je tam i stopové množství masa.


Někdy se ještě přidává inosinát či guanylát sodný , který se izoluje z hub nebo z masa. Jestli je kyselina glutamová izolovaná z rýže, kvasinek, sóji nebo třtiny nerozhoduje, výsledek je stejný. Nicméně jeho škodlivost se přeceňuje. Ide o produkt špičkovej kvality ako náhrada glutamanu sodného. Preto nespôsobuje alergické reakcie na spomínanú látku.


Zlepšuje chuť potravín už pri malom dávkovaní. Môže sa pridať do polievok, omáčok, mariná zemiakových lupienkov, ryže, rezancov, zeleniny, syrov, môže sa použiť pri konzervovaní mäsa a ako suché korenie a pod. Koření: sůl, kuřecí prášek (), glukóza, zvýrazňovač chuti a vůně (glutamát sodný (E621), cukr, česnekový prášek, směs koření, sójová omáčka v prášku, cibule v prášku, pepř v prášku, regulátor kyselosti: citrát sodný E33 karamel (150c), zvýrazňovače chuti a vůně ( inosinát sodný E631). E 62 cukr, maltodextrin, škrob, inosinát sodný , rostlinný olej, kvasnicový extrakt, masové aroma, kyselina.


Bujón hubový, je sypké dochucovadlo v gastro balení. Pridáva sa na zvýraznenie hubovej chute do rôznych omáčok a pokrmov všade kde pridávate huby.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения