pondělí 21. března 2016

Jak naložit maso na gril pohlreich

UMPG Publishing, CMRRA, LatinAutor - UMPG, and. Nejjednodušší marináda, tedy olej a bylinky, je vhodná na grilování veškerých mas a ryb,“ radí na úvod Ondřej Koráb, šéfkuchař pražské restaurace Le Grill s tím, že další přísady jen podtrhnou chuť masa a rozšíří chuťové vjemy. Rozpalte pánev nebo gril na maximum, poté stáhněte plamen a zprudka steak opečte.


Délka opékání záleží na tom, jak máte rádi steak propečený. Aby ze steaku při rozkrojení nevytekla všechna šťáva, nechte zprudka opečený flank steak ještě zhruba minut odpočívat v troubě rozehřáté na 1°C. Jen tak vám nakonec na grilu nezůstane maso přeměněné na hokejový puk, vysvětluje Pohlreich , proč libové maso na gril nepatří. Ideální je sehnat si maso správně odleželé, z býka, kterého po porážce na tři týdny vyvěsí v chladu a teprve pak ho bourají. Maso tak má čas a podmínky, aby krásně změklo a zkřehlo.


Jak připravuje marinádu na maso profesionál Zdeněk Pohlreich , se podívejte ve videu v úvodu článku. Vynikající marináda - nejen na gril - recept: Vše pečlivě rozmícháme, aby se olej se vše ostatní dobře promíchalo. Kombinace surovin na marinádu nic nevypovídá o gastrohulvátství, prostě je to jeden z mnoha způsobů, jak výrazně dochutit maso třeba na přírodní gril. Představa takto upravené krkovice na dřevěném uhlí je určitě výborná, hosté bezpochyby ocení výraznou chuť,ačkoliv z chuti masa toho opravdu moc nezbyde. Zdeněk Marcín, šéfkuchař z Pražského kulinářského institutu, přináší základní rady, jak připravit kvalitní maso před položením na gril.


Jak naložit kuřecí maso na barbeque podle Pohlreicha. Ať jste milovníky jednoduchých chutí, nebo se vyžíváte v záplavě bylinek či neobvyklých kombinacích, bez marinování maso na gril nedáte ani v jednom případě. Vepřový bůček pokrájejte na plátky, které namísto paličky naklepejte jen pěstí.


Takto připravené maso pak už jen z obou stran ochuťte čerstvě mletým pepřem a je připravené na marinování. A jak se během vaření na otevřeném ohni nezranit? Nepoužívejte olej v rozprašovači, daleko bezpečnější je mašlovačka. Nezapomeňte si zkontrolovat i svoje náčiní, všechno by totiž mělo mít dostatečně dlouhou rukojeť. A pokud máte plynový gril , zapalujte ho zásadně s otevřeným víkem.


Odměnou vám v obou případech bude maso jako dort – křehké a na řezu světlounce růžové. Další možností, jak zabránit vysušení, je maso ještě před tepelnou úpravou pořádně prošpikovat, pernaté zvěři v troubě neuškodí ani celotělový zábal z plátků slaniny. A konečně čím zvěřinu doplnit: z koření se. Gril nejdříve rozpalte na vysokou teplotu, vložte maso a po obou stranách rychle ogrilujte. Ihned snižte tepotu, zavřete víko (pokud máte) a grilujte asi až minut z každé strany.


Maso vyjměte, nechte pár minut na prkénku odpočívat, potom ho nakrájejte na tenké plátky a podávejte ještě teplé. Sůl naruší strukturu masa a vytáhne z něj šťávu ještě dříve, než ho položíte na gril. Maso solte až těsně před tepelnou úpravou. Na druhou stranu je ideální večer před marinováním naložit maso do alkoholu nebo balsamikového octa.


Dojde k narušení struktury bílkovin a maso bude mnohem křehčí. Tématické fráze: kurecí maso jak nalozit kureci maso jak naložit maso na grilování naložení kuřecího masa naložene maso naložení masa na grilování naložení masa jak naložit kuřecí maso na čínu naložené krůtí maso naložené kuřecí maso na cinu nakládané kuřecí maso dobré recepty z kuřecího masa jak naložit. I pokud nepřicházíte snadno na chuť masovým pochoutkám, kuřecí maso s touto marinádou by mohlo být vaší trefou do černého. Zde máte poněkud volnější ruku, koření i některé přísady můžete obměnit: místo medu funguje i plnotučná hořčice. Marináda na kuřecí maso.


Rovněž poměr je na vás, někomu přijde lépe. Maso rozložíte do uzavíratelné mísy, přelijete olejem a dáte do chladna. Před grilováním maso nechte okapat nebo z něj přebytečný olej opatrně odstraňte.


Na kvalitní hovězí steak vám stačí jen trochu olivového oleje, pepř a sůl, ostatní hovězí můžete naložit do této jednoduché marinády.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения