pondělí 7. března 2016

Proč nepít kávu s mlékem

Proč nepít kávu s mlékem ? Někdo je dokonce schopen si na bílé kávě vypěstovat závislost tak, že jí popíjí v podstatě celý den. Někdo pije kávu ze záliby a kdykoli během dne. Káva by se však neměla pít hned po jídle, ani na prázdný žaludek. A nejdůležitější je, aby se nepila s mlékem.


Vše souvisí s prostředím v našem těle, přesněji v některých jeho orgánech. Pokud se jedná o žaludek, tady problém nenastává. Koutky jsou diagnostická zóna dvanácterníku, je tedy jasné, že káva v kombinaci s mlékem ničí dvanácterník. Pokud vypijeme jednu nebo dvě kávy s mlékem za den, většinou si neuškodíme. Běda ale, když se jí budeme prolévat od rána do večera.


Nejlepší je pít kávu samotnou. Také čaj není vhodné pít s mlékem. Káva se dá pít i jinak než s cukrem a mlékem. Zkuste do ní přimíchat ingredience, které jsou nejen chutné, ale na rozdíl od kostek cukru také zdraví přínosné.


Když k nám někdo přichází, vyplňujeme s ním obsáhlý dotazník - ptáme se napříkla kolikrát týdně má maso, uzeniny, mléko, mléčné výrobky, kávu či kávu s mlékem. Káva s mlékem , se skořicí, nebo zázvorem. Pozorováním jsme přišli na to, že všichni, kteří pijí kávu s mlékem , mají zažívací potíže nebo problémy především s páteří.


Tyhle symptomy se objevují zejména když pijete kávu na lačný žaludek. Pokud si dopřejete šálek dobré kávy jednou za čas, není to nic katastrofického. Problém ale může nastat při pravidelném a častém popíjení, které může způsobovat i bolesti hlavy a migrénu.


Je to i hodně subjektivní. Když vám někdo řekne, že vám káva s mlékem škodí, tak existuje pravděpodobnost, že mu vynechávání kávy s mlékem opravdu pomůže, řekl TN. Pavel Suchánek z Institutu dietologie a výživy a dodal: Také hodně záleží na tom, jaké mléko si do kávy dáváme a kolik. Všeobecná online poradna - auto moto - dům a byt - zahrada - vaření - zdraví - sport - PC - kutilství - společnost - móda - zvířata.


Závěr – káva s mlékem není o nic víc škodlivá, než bez něj. I hodinu po kávě by neměl být přidán produkty mléčného charakteru. Já vždycky říkám klientům, pokud pijete kávu a jedno jestli s mlékem nebo bez, tak si představte jako byste do sebe dávali koncentrované SAVO. Zeptali jsme se odborníků: Pít, či nepít kávu s mlékem ? Všimli jste si, že v poslední době pije hodně lidí černou kávu , protože mají za to, že je zdravější než ta s mlékem ? Spojení kávy s mlékem se podle některých zdrojů může zdát jako nešťastný způsob, jak si jinak zdravé potraviny zkombinovat do nebezpečné směsi. Jde ovšem jen o nepodložené dohady, píše František Vyskočil z Fyziologického ústavu Akademie věd.


Není důvo aby se káva s mlékem „nesnášely“. Tím, že kávu s mlékem (café latté nebo kapučínko) pijí především ženy (někdy i dva až tři hrnky či sklenky denně), nastává u nich problém nepřiměřeného příjmu energie. Jestli patříte mezi ty, co mají rádi kávu s mlékem , přečtěte si, co tato kombinace udělá s vašimi orgány. To jsem sice už uvedl, ale zde to musím ještě jednou zdůraznit. Na otázku, zda pít kávu s mlékem , se názory specialistů liší.


Jedni zastávají názor, že zdravější varianta je bez mléka, jiní tvrdí, že to není nijak vědecky podložené a káva s mlékem je v pořádku. Takže to, co známe pod názvem mléko a prodávají to v obchodě, nemá s mlékem vůbec nic společného. Homogenizací čili ohřevem mléka na 1stupňů po vteřiny ztratí mléko komplet všechny enzymy. Pohromou pro slezinu jsou trvanlivá, pasterizovaná mléka a všechny termizované a chemicky ošetřované mléčné výrobky.


Stejně tak je zavádějící vinit mléko z podpory vzniku rakoviny. To studie prokázaly pouze u červeného masa, navíc především v souvislosti s jeho tepelnou úpravou, tedy se smažením na pánvi nebo grilováním nad ohněm. A takové úpravy se s mlékem v kuchyni rozhodně neprovádějí. Na kávu s napěněným mlékem a na specialitky si chodím do restaurace nebo do kavárny (alespoň se mám na co těšit). Doma si dávám do kávy buď sušenou smetánku, Tatra mléko, nebo mléko z lednice.


Podle toho, jak rychle potřebuji kávu vypít, je velký obsah mléka v kávě. Mezi nejčastější argumenty, proč nepít kávu , patří, že zvyšuje krevní tlak, že odvodňuje a je škodlivá v době těhotenství a při kojení. Co se týká zvyšování krevního tlaku – po vypití šálku kávy dojde ke krátkodobému zvýšení krevního tlaku, nicméně při pravidelném pití se vytvoří tolerance a krevní tlak se nezvyšuje. Někteří lidé nikdy nepijí kávu : cítím se po ní hyperaktivní a nervózní. Jiným naopak prospívá: bez ranní kávy jsem úplně nepoužitelný.


Káva stejně jako čaj nebo coca - cola obsahuje povzbuzující kofein.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения