čtvrtek 1. března 2018

Zavařování rajského protlaku

Připravte z nich rajčatový protlak, který můžete libovolně dochutit a upravovat. Příprava domácího rajského protlaku : Rajčata omyjeme, nakrájíme na kousky, dáme do kastrolu, podlijeme lžícemi vody a za stálého míchání rajčata rozvaříme až se objem zmenší asi na polovinu. Výborný,jednoduchý recept. Po přečtení komentářů jsem ubrala trochu sůl (g na kilo protlaku ) a je úžasný.


Už se těšim na rajskou omáčku,popř. Můžeme být sami pěstiteli, nebo mají nadúrodu naši příbuzní či známí. Nebo cena rajčat v sezoně spadne tak nízko, že neodoláme nabídce trhu.


Protože se nízká cena někdy váže na nákup celé bedýnky a je třeba rajčata rychle a účelně zpracovat, je výroba domácího rajčatového protlaku jedním z řešení. Tématické fráze: zavařování do sklenic rajská omáčka rajska omacka do sklenic rajská omáčka na zavaření zavařování rajské omáčky rajská omáčka k zavaření zavaření rajské omáčky rajska omacka zavarovani zavařeni rajskych rajská, zavařování zavařujeme rajská omáčka rajska omacka zavareni zavarujeme. Vychutnejte si skutečnou chuť rajčat a povyšte i obyčejná jídla na mistrovské dílo. Netřeba zmiňovat, že domácí kečup chutná úplně jinak, než ten kupovaný.


Zavařování broskví Broskve jsou výborné, lehce stravitelné ovoce, obsahující spoustu vitamínů a minerálů. Nejlépe chutnají samozřejmě čerstvé, ale v kuchyni jsou oblíbené. Zavařování ostružin Ostružiny, ať už lesní nebo zahradní, jsou nejen výborným ovocem, ale působí i velmi pozitivně na naše zdraví. Během smažení přidáme rozvonět koření.


Poté zaprášíme moukou a umícháme světlou jíšku. K jíšce přidáme rajský protlak a ještě vše krátce za stálého míchání smažíme. Smažením protlaku na rajskou omáčku částečně srazíme jeho kyselost. Vše zalijeme vývarem a pokud vývar nemáme, nic se neděje. Postup přípravy rajského protlaku.


Nakrajená měkká rajčata podusíme asi minut, poté je propasírujeme přes sítko a vaříme dalších minut. Takto vzniklý rajčatový protlak osolíme, okořeníme a vložíme do spodní části trouby. Při teplotě do 150°C jej necháme odpařovat, dokud nezhoustne. Rychlý rajský kečup z protlaku.


Kdo má zahrádku a dostatek rajčat může použít i svůj vlastní protlak. Doporučujeme kečup vyrobit alespoň v dvojnásobném množství a skleničku zavařit, ale stejně nevydrží. Zavařování zelených rajčat, která nám nestačila dozrát, je také hodně používaným způsobem, jak tyto zbytky zužitkovat.


Ze zelených rajčat můžeme například připravit kompot nebo chutney. Recepty najdete v rubrice „Zelená rajčata“. Více o zavařování rajčat naleznete v našich receptech.


Tagy: recepty na omáčky, omáčky k masu, rajčatová omáčka, omáčka z rajčat, omáčka z rajského protlaku. Ano každému chutná na co je zvyklý ale to je jen subjektivní měřítko. Dobré jídlo je takové které chutná alespon strávníků ostatní je jen subjektivní pocit.


A co se týče omáček tak jsem ještě neslyšel názor,že a to hlavně tmavé omáčky se. Na pánvi rozehřejeme olej, do něj vložíme cibulku, poté papričky, česnek a. Rajská polévka z protlaku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения