pátek 18. října 2019

Levandulový sirup za studena

Takže veškeré prospěšné účinky levandule jsou zachovány. Je udělaný více do kysela, aby vydržel delší dobu a nemusel se rychle spotřebovat. A taky je takhle více osvěžující! Do sirupu jsem také záměrně. Levandulovy sirup za studena recepty, které budete milovat.


Tématické fráze: domácí mátový sirup mátový sirup domácí mátový sirup za studena meduňkový med mátový med mátový med recept výroba mátového sirupu meduňkový sirup meduňkový sirup za studena mátový sirup výroba mátový džem mátový džem meduňkový sirup recept medunkový sirup výroba mátovomeduňkový sirup.

Připravte si voňavý a chutný sirup z květů levandule s pomocí Cukru na sirup Dr. Jeden z mnoha vynikajících receptů Dr. Oetker, pečlivě vyzkoušených ve Zkušební kuchyni Dr.


Zalijte vodou tak, aby bylo vše ponořené. Nechte louhovat do druhého dne, pak přidejte cukr, zbytek vody a za občasného míchání přiveďte téměř k varu. Ještě horké sceďte a lahvujte.


Takto připravený sirup vydrží v lednici opravdu dlouhou dobu. Tento sirup je vařen tzv. Pokud si budete chtít trvanlivost maximálně pojistit, můžete udělat variantu převařenou – kdy bodem varu prochází i samotný sirup , ne jen voda, do které ho louhujete.

Tématické fráze: levandulový sirup levandulový sirup recept sirup z levandule recept levandulový sirup ze sušené levandule sirup z levandule recept na sirup z levandule recept na levandulový sirup levandulový sirup za studena levandule sirup recept levandulový sirup recepty recept levandulový sirup domácí sirupy sirup z levandule. Výroba domácích sirupů není vůbec náročná a výsledek stojí opravdu za to. Jakmile se vám několikrát povede připravit si vlastní např.


Levandule je léčivá a aromatická rostlina, jejíž vůně příjemně uklidňuje. Zdravím na kopeček, sirup už zraje v láhvi. Vřele mohu doporučit i levandulovou limonádu, která chutná i dětem. Stačí svařit cca 2l vody s 20dkg a přidat hrst květů levandule,min povařit a přidat šťávu že citrónů. Vychladit a už ji jen pochutnávat.


Moniko děkuji za recept a inspiraci. Jakmile máte levanduli vylouhovanou, máte dvě možnosti, jak levandulový sirup připravit: Vařit „ za studena “ – levandulový sirup se zahřeje jen na °C a neprochází varem. Díky tomu se v louhované tekutině uchovají veškeré zdraví prospěšné látky, siirup ale není tak trvanlivý a je třeba jej zpracovat brzy.


Pokud tedy netrváte na dlouhodobém uskladnění a sirup spotřebujete za jedinou sezonu, zkuste si například z citrusových plodů a čerstvě vyrašených bylinek vytvořit skvělý léčivý sirup metodou za studena. Překvapí vás jeho jednoduchá výroba i skvělá chuť. Tímto způsobem si vyrobíte i sirupy určené například pro. Druhý den výluh scedíme a opět přivedeme k varu a za stálého míchání přisypáváme cukr a vaříme do požadované hustoty.


Horký levandulový sirup , chcete-li me plníme do skleniček, zavíčkujeme a již nezavařujeme. Vařené nebo za studena ? Připravili jsme pro vás několik receptů napříč jarní i letní sezonu. Můžete si tak na zimu vyrobit celou zásobu chutných a voňavých sirupů z květin či ovoce a také pampeliškový med!

Zvolená metoda, kdy výsledný produkt převaříme, je sice připraví o část vitaminů a léčivých látek, ale. Recept nemá chybičku, navíc je jednoduchý. Už jsem dělala i mátový s meduňkou a šalvějí a je také skvělý. Budu dělat pravidelně a děkuji za tento recept.


Jahodový sirup za studena - postup: Očištěné jahody vložíme nejlépe do plastové nádoby a zasypeme kyselinou citronovou. Zachovává si tím více cenných látek, na druhou stranu je ale poté více náchylný a snáze se kazí. Zalijeme vodou a louhujeme jeden až dva dny. Do šťávy, kterou jahody pustily, přisypeme cukr a pečlivě rozmícháme. Borůvky jsou doslova nabity vitamíny a antioxidanty.


Rakytníkový sirup za studena - recept: Ve většině receptů na zpracování rakytníku se uvádí tepelné zpracování, které však zničí spoustu velmi cenných látek. Chcete-li vyrobit bylinný sirup , je výhodnější rostlinu nevařit, ale sirup vyrábět za studena. Platí to třeba u pampeliškového, sedmikráskového, smrkového či jitrocelového sirupu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения