středa 16. října 2019

Vrbovka úzkolistá čaj

Zpravidla roste v pospolitých porostech na kamenitých, štěrkovitých. Vrbka, vrbovka úzkolistá (latinsky chamaerion angustifolium) léčí nervové potíže, zažívací problémy, chrání sliznice. Vrbka je vytrvalá rostlina vysoká 1-m. Má tlustý zdřevnatělý kořen.


Lodyha je oblá, přímá, často s načervenalým nádechem. Tento nápoj z fermentovanej vrbovky úzkolistej je známy pod názvom Ivan čaj. Vďaka svojím blahodárnym účinkom na zdravie človeka získal Ivan čaj také prívlastky ako elixír života, elixír mladosti alebo univerzálna prírodná lekárnička. Botanická charakteristika: Vytrvalá bylina z čeledi pupalkovité (Onagraceae), vysoká až metry. Vrbovka úzkolistá hojne rastie v našich krajoch a na severnej pologuli.


Upozornění: Vzhledem k nejasné situaci a nespolehlivému doručování zásilek na dobírku hotovostní platbou dočasně umožňujeme pouze platbu předem bankovním převodem. Naša vrbovka úzkolistá pochádza z ekologicky čistej a archangeľskej oblasti na severe Ruska z údolia rieky Severná Dvina. Upozornenie: Ivan čaj neodporúčame ľuďom s nízkym krvným tlakom, keďže Ivan čaj upokojuje vegetatívne nervstvo a dochádza aj k zníženiu krvného tlaku.


Zloženie: fermentované listy a kvety vŕbky. Fermentovaná a sušená vrbovka úzkolistá nazývaná Ivan čaj zo severných oblastí Ruska prevyšuje svojich konkurentov vo všetkých ohľadoch. Podľa archívnych záznamov, naši predkovia využívali na prevenciu a liečenie Ivan čaj minimálne stovky rokov. Bude determinováno Doručení.


Obrázek vpravo - vrbovka malokvětá. Dva druhy vrbovek se vůbec nesmí sbírat – ostatně je nelze ani zaměnit s malokvětými druhy. Jsou to Epilobium hirsutum – vrbovka chlupatá a Chamerion augustifollum – vrbka úzkolistá. Prvá má květy velikosti nehtu na palci a je světle purpurově červená. Je možné ji najít velmi.


Kyprina ( vrbovka ) úzkolistá. Rastie v lesných lemoch a na rúbaniskách. Spoznajte čo táto bylina obsahuje, aké má pozitívne účinky na ľudský organizmus a ako si pripraviť liečivý čaj z vŕbovky (kypriny) úzkolistej? Jej účinky sú tak silné, že sa mnohokrát vyliečia a odstránia všetky problémy pri ochorení prostaty.


Väčšinou už jedna šálka čaju z vŕbovky znamená úľavu. Je to veľmi účinný a osvedčený liek pri problémoch s prostatou. Nielenže sa môže užívať. Proto Ivan čaj výborně vyhovuje naší genetice, jeho komplex minerálů a vitamínů je dokonale asimilovaný našemu organismu.


V archivních pramenech z XII. Poznejte co tato bylina obsahuje, jaké má pozitivní účinky na lidský organismus a jak si připravit léčivý čaj z vrbovky (kypriny) úzkolisté? O Vrbovce (kyprine) úzkolisté.


Vrbovka z čeledi pupalkovité je dnes znovu objevená bylina doporučovaná i samotnými urology na onemocnění předstojné žlázy, neboli prostaty. Vrbovka malokvětá dosahuje výšky až jeden metr, jedná se o bylinu vytrvalou. Náš Ivan čaj z Komarice pochází ze severu Ruska, z ekologicky čisté Archangelské oblasti, z údolí řeky Severná Dvina, která ústí do Bílého moře.


Výhodou vŕbovky je tiež fakt, že neobsahuje kofeín, takže čaj môžete piť aj neskôr večer. Príprava čaju z vŕbovky malokvetej. Flavonoidov, fytosterolov a polyfenolov, ktoré utvárajú terapeutickú hodnotu vŕbovky. Na prípravu použite jednu lyžičku vŕbovky, ktorú zalejte 200ml vriacej. Vrbovica čaj za prostatu upotreba i iskustva.


Biljka vrbovica latinskog naziva Epilobium Parviflorum, u narodu poznata kao kiprovina, ciprovina, crveni noćurak, svilovina ili vrbova ružica, pomalo je skrivena od javnosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения