pátek 4. října 2019

Výroba naušnic z pet lahví

Hledáte tipy, jak si vyrobit nevšední šperky skoro zadarmo? PET lahví jsou jednou z možností. Může být jeden opakující se na celých náušnicích, nebo můžeš různé tvary kombinovat dohromady (stejně jako různé barvy plastu) – srdíčka, hvězdičky, kapky, kolečka, geometrické tvary… závisí jen na tvé fantazii a šikovnosti. Naučte se tvořit šperky skoro zadarmo.


Vyrobte si z nich dekoraci, domeček pro panenky nebo uzávěr na sáček s potravinami. Z umytých lahví , u kterých jsme odstřihli dno a hrdlo a podélně je rozpůlili, nastříháme proužky materiálu - o něco širší, než bude průměr největších kytiček. Je potřeba vzít v úvahu, že plast se teplem asi o třetinu srazí.


Následně z nich od oka nastříhame čtverečky. Nacházíte každý den nové krtince na pečlivě udržovaném trávníku? Trápí vás podryté a propadající se záhony s hynoucími rostlinami? Krtek nás na zahradě dokáže pořádně potrápit a zbavit se ho není snadné.


Výroba naušnic z pet lahví

Plastové láhve standardní lze u nás zakoupit téměř obratem. Jakožto přímí výrobci jsme schopni. DIY Brick Rocket Stove - Cooking Without Electrical Power - Duration: 24:08. Obzvlášť když jde o plastové lahve, které patří k těm horším nerozložitelným odpadkům. Připravila jsem pro vás video z výroby náhrdelníku.


Je na něm vše a třeba se taky pokusíte o nějaký šperk a dám vám. Potřebovat budete jen prázdné lahve a různobarevné zbytky vlny. Lahev odstřihněte ve výšce, která bude vyhovovat vašim potřebám, a to tak, aby pak celý květináč zůstal skrytý.


Výroba naušnic z pet lahví

Jde ale o poměrně velký a časově náročný projekt, s nímž si neporadí jeden člověk. Ideální stavba do komunitní nebo třeba školní zahrady. Za další přednost považujeme možnost vybrat si z celé řady variant výsledného výrobku.


PET šperky Vystavené věci jsou pouze ukázkou. Mohu vyrobit na zakázku podobné. Aktuální nabídku najdete v e-shopu a na Umcentru.


Výroba naušnic z pet lahví

Krmítka jsou vděčným kutilským cílem a lze je vyrobit z různých materiálů. Máte-li ale větší zahradu a nechcete investovat do více krmítek, vyrobte je z nejlevnějšího materiálu vůbec – z odpadu. Pokud je to nutné, mohu láhev za vrchní prostřih také pověsit. Když jsem s prací hotov, láhev promáčknu, zbytek barvy vyliji zpět do.


Pokud se chystáte na celou stěnu z truhlíků, pak si připravte celkem slušnou sumu, na jejich pořízení. Ale jeden chytrý nápad stačí, a finanční náklady se sníží téměř až k nule. Nastřádejte si dostatečné množství plastových lahví , vyřízněte v nich otvory, zavěste na háčky. Také v České republice se nezanedbatelné množství recyklovaných PET. Je krásné vytvořit něco originálního.


Recyklujme PETky stylově! Zkuste si sami pod zkušeným vedením vyrobit krásné a lehoučké náušničky ve tvaru květin! V Evropě je nejčastějším produktem recyklace plastů nový PET , který slouží pro výrobu lahví a vláken. Významná část odpadního PET je navíc chemicky recyklována opět na suroviny pro výrobu nového PET.


Díky tomu, že je PET snadno dostupný a lze jej jednoduše separovat od ostatních upotřebených obalů, se z recyklovaného PET stala hodnotná druhotná surovina. Narušily tak dosavadní hegemonii skleněných obalů pro nápoje. Tentokrát mu opět posloužily, a to v podobě zavlažovače trávníku či záhonů.


Výroba naušnic z pet lahví

Neutrácejte zbytečně peníze za drahé rozstřikovače a vyrobte si ho vlastníma rukama za pár minut. Zůstaňte v bezpečí a chraňte své zdraví.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения