pátek 8. listopadu 2019

Jak zapojit pračku na odpad

Uvažujete o koupi nové pračky nebo pořízení sušičky? Kamenem úrazu může být její napojení na odpad , zejména pak u starších bytů, které nemají odtokové potrubí zabudované ve zdi. Všechny potíže lze ale snadno vyřešit – přinášíme vám návod na to, jak zapojit pračku či sušičku na odpad snadno a rychle. Přinášíme vám proto stručný návo jak zapojit pračku a sušičku na odpad.


A to ať už na odtokové potrubí, k sifonu, nebo pro přímé vypouštění. Kam s pračkou se sušičkou. Dříve, než se pustíte do instalace a zprovoznění nové pračky nebo sušičky, popřemýšlejte nad jejím uložením.


Pro všechny holky, co nechtějí na každou blbost volat instalatéra, ale třeba neví jak na to, nebo co k tomu koupit - protože já to třeba nevěděla. Ale mám kamaráda instalatéra. Koupili jsme pračku , která měla převlečnou matku jak na hadici pro přívod vody, tak na odpadu. Existují sifony, které mají i pro odpad z pračky šroubení.


Pokud však máte pro pračku jiné umístění, pořiďte speciální pračkový sifon. Podomítkový skrývá samotné tělo sifonu pod krycí nerezovou či plastovou deskou, ale nebojte se ani koupě venkovního sifonu – atraktivní design v chromovaném provedení nebude vizuálně překážet. Jedním z nejdůležitější kroku při koupi nové pračky je její správné zapojení do provozu. Přečtěte si, jak postupovat a čeho se vyvarovat, aby vám pračka fungovala bez problém. Zapojení pračky doma není nic extra složitého.


Jak zapojit pračku snadno a rychle. Chce to jen mít na paměti, co všechno je potřeba a postupovat pěkně popořádku: 1. Základem je umístění ve zcela rovné poloze. Pomocí vodováhy zkontrolujte, zda pračka stojí skutečně rovně a popř.


Montáž práčkového filtra - mini na úpravu tvrdej vody a odstránenie vodného kameňa. Zapojit novou pračku není nic složitého. Stačí dodržet pár kroků a můžete začít s praním.


To se dozvíte z následujících řádků. Pračka je kvůli převozu zabalená a obvykle také vycpaná polystyrenem. Než se pustíte do samotného zapojení, dejte dolů nejen obal, ale také. Slouží k připojení odpadu z pračky a sušičky do jednoho podomítkového sifonu. Jan chtěl bych se zepta, jak napojit sušičku na pračkový sifon.


A jak odvést použitou vodu? Obecně jsou dvě možnosti. Vypouštěcí hadici, jež je u pračky připojená, vložíte do plastového kolínka a zavěsíte ho na okraj vany či umyvadla. Není to sice pěkné na pohle ale svůj účel to splní.


Některé hospodyňky „spoj“ ještě jistí třeba izolepou. Máme v koupelně u pračky i tu díru na odpad z pračky, ale na hadici z pračky je zakončení jen takovým gumovým kroužkem, žádný závit, nic. Na díře od odpadu je sice závit, ale není mi jasné, jak bych to tam našrouboval. Máte s tím někdo zkušenosti, jak se to řeší standardně? Nejradši bych to prostě nacpal do tý.


Nevím jak máš udělanej ten odpad pro pračku , ale musí to jít přes sifon ve kterým zůstává voda jako pachová závěrka. My máme v koupelně bokem z vany kus trubky a do ní strčenou odpadovou hadici z pračky a nikdy zatím. Napojení sušičky na odpad. Problém s napojením tenké hadičky od sušičky prádla řeší sortiment dopojovacích tvarovek Alca plast.


Jednoduchá tvarovka nebo Y kus se namontuje namísto stávající přípojky na závit. A druhý dotaz ohledně hadice na přívod vody do myčky, když se předělává, má se dát nový, takže starý jsem vyhodil (neřešte), nový s ventilem stoji na internetu 40- v datartu aspol 80- ve vodo topo tyto hadice s ventilem nemají a údajně nejsou tak funkční, jak se o nich říká. Bylo mi řečeno, že by to skutečně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения