čtvrtek 28. listopadu 2019

Vanilkové cupcakes

Do těsta na cupcakes přisypeme mouku, přilijeme mléko a znovu vyšleháme, dokud nám nevznikne hladké hutné těsto. Těsto rozdělíme do formy na muffiny, kterou jsme vyložili papírovými košíčky. Vanilkové cupcakes pečeme - minut, zda jsou hotové, vyzkoušíme špejlí. Pohankovo-citronové cupcakes.


Jahodové cupcakes s ricottou. Lehký tvarohový krém na cupcakes.

Změklé máslo vymícháme. Jednou jsem dělala vanilkové cupcakes s vanilkovým krémem (podle jiného receptu) a právě do krému se mělo dát více cukru, než másla a poté lžička vanilkového aroma. Máslo a cukr smíchejte ve velké míse a šlehejte do krémové a nadýchané. Pavlo, hezký den, cupcakes můžete bez obav upéct den předem.


Tyhle borůvkové je dobré pak nechat před servírováním pár minut při pokojové teplotě, protože těsto dortíků je z lednice hodně ztuhlé. Těsto u malinových je krásně vláčné, tam to asi není potřeba :) Držím palce, ať se cupcakes povedou a chutnají. Vanilkové muffiny jsou naprosto univerzální, můžete je zdobit prakticky jakýmkoli krémem. Díky máslu navíc zůstanou dlouho vláčné.


Asi nic, ale najít ten správný recept, aby těsto bylo krásně vláčné a dobré i druhý den, to je umění.

Cupcakes byly vláčné se skvělou chutí a jednoznačně vyhrály 1. Jedinou změnu jsem udělala v krému, do kterého jsem dala Philadelphii, šlehačku a moučkový cukr. Podobný máte u Red velvet cupcakes. Předehřejeme troubu na 175°C. Do formy na muffiny si připravíme papírových košíčků. Do větší mísy prosijeme mouku s kypřícím práškem, přidáme cukr, máslo a vejce.


Cupcakes pečeme v košíčcích asi - minut v troubě předem vyhřáté na 1°C. Uvaříme si vanilkový pudink s mlékem a za stálého míchání ho necháme vychladnout. Máslo ušleháme s cukrem a postupně přidáme pudink. Krémem zdobíme vychladlé muffiny a libovolně dozdobíme.


Do krému či těsta můžeme přidat. Než cupcakes vychladnou, připravte oba krémy. Na přípravu vanilkového smíchejte semínka z vanilkového lusku se smetanou a vyšlehejte ji dotuha. Oslaďte polovinu mascarpone podle chuti a stěrkou k němu opatrně vmíchejte ušlehanou smetanu. Hotovým krémem naplňte cukrářský sáček s hvězdicovitou zdobicí špičkou a. Tohle vanilkové těsto na cupcakes je užasně nadýchané a vláčné, protože obsahuje podmáslí (těsto na muffinky by mělo obsahovat něco na ten způsob - např. podmáslí, jogurt, marmeládu nebo limonádu, pokud je chceme mít vláčné, pokud chceme suchoše, jdem si upéct sušenky, ale o tom až jindy).


Jeden by řekl, co může být na vanilkových cupcakes tak výjimečného. Protože můj blog má přesně dva roky. Dva roky jsou to od toho, co děvče u plotny upeklo obrovský čokoládový dort se šlehačkovým krémem.

V hlavě jsem už dlouho měla ideu upéct cupcakes a máslový krém, kterým jsou nazdobené, byl výzvou. Napoprvé se mi nepovedl a teď byla příležitost dát mu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения