pondělí 4. listopadu 2019

Památník objevitelů lisabon

Vasco da Gama nebo Fernão de Magalhães. Umístění tohoto památníku v této lokalitě není náhodou. Jeronýma a Belémskou věž, která je památkou světového dědictví UNESCO. Největší nabídka s fotkami, objektivními recenzí a zárukou nejnižších cen.


Odsud se vydávali mořeplavci na své cesty.

Určitě znáte pár slavných portugalských mořeplavců, a právě ty má památník neustále. Cestovatele naprosto okouzlí úzké křivolaké uličky města i nostalgické tramvaje, které jsou jedním z nejtypičtějších symbolů města. Od žebráků po bohaté a od historie po modernu. Je dobré se ještě zmínit o jedné možnosti, jak se nestarat o dopravu. Je jenom na vás, abyste.


Na výšku měří úctyhodných metrů a kolem hlavní konstrukce, která znázorňuje příď lodi, je z bílého pískovce vytesáno konkrétních osobností. Dovnitř se však platí vstupné. Pomník je postaven na břehu řeky Tajo v části Belém.

Hlavní město se nachází v malebné horské oblasti. Do města proudí slavná řeka Tagus. Pozornost turistů přitahují nádherné kláštery a gotické chrámy. Poutavé fotografie a turistické informace: otevírací doba, vstupné, či popis cesty jak se na místo pohodlně dostat. Tento významný památník je metrů vysoký.


Miestny názov Padrão dos Descobrimentos Poloha Portugalsko Tento pamätník s výhľadom na rieku Tagus je poctou portugalským objaviteľom. Celkovo je na pamätníku vyobrazených významných osobností z portugalského vek. V pozadí je vidět komplex kláštera sv.


Z ochozu věže je krásný výhled na okolí. Ten má tvar lodi, na jejíž přídi je socha Jindřicha Mořeplavce. Za ním stojí v řadě sochy dalších slavných postav portugalské historie. Samotný klášter je situován na široké třídě Praca Imperio a hned před ním se nachází volně přístupné zahrady Jardim de Praca Imperio.


Kdyby se vás turista zeptal, co vidět v Praze, pošlete ho asi na Pražský hra Malou Stranu nebo Staroměstské náměstí s (nyní nefunkčním) orlojem. Pokud tedy zrovna není velký fotbalový. Památník připomíná, že odtud vyplouvaly flotily na.


Belémská věž je jedním ze symbolů města – byla vystavěna na začátku 16. Lisabon - Belémská věž památník objevitelů.

Jedná se o repliku původního památníku, který nechala postavit propaganda diktátora Antónia Salazara – po převratu byl památník rozebrán. Odjezd do čtvrti Belém, kde uvidíte místní monumenty z dob zlaté éry objevitelů : Belémská věž, památník objevitelů , klášter Jerónimos. Dále návštěva národního muzea. Do Belému míří davy turistů, kteří chtějí zejména věž v této části města navštívit.


Počítejte s tím, že tu je neustále velké množství lidí, spousta z nich stojících fronty k. Z dálky to tak nevypadalo, ale most je opravdu obří a začíná daleko od břehu řeky. Je dost vysoký a tak si výtahem vyjedeme vychutnat výhled. Jen přes cestu stojí Klášter řádu sv. Jeronýma, zapsaný na seznamu světového dědictví UNESCO, s ostatky mořeplavce Vasca de Gamy.


Z Belému neodcházejte, aniž byste si vychutnali pudinkové koláče. Krásné město, plné historie i současnosti, sedmi kopců, starých tramvají a úžasných lanovek. Panuje tu přátelská atmosféra.


Díky tomu, že není tak velký jako jiné evropské metropole, si vše stihnete prohlédnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения