úterý 12. listopadu 2019

Povidla bez cukru

Poprvé je promícháme za hodinu, pak po půl hodině. Asi za hodiny jsou povidla hotová. Z 5-ti kilo švestek jsem získala velké sklenice a jednu malou sklenici povidel na ochutnání. Povidla bez cukru konzumujeme podle zvyklostí jako běžná povidla.


Babiččina povidla bez cukru a míchání rozlijeme do sterilovaných sklenic, uzavřeme a postavíme na víčko.

Povidla jsou trochu kyselejší, ale moc dobrá a hlavně bez cukru. Od svých odběratelek a klientek jsem dostala jasný úkol :-). Najít a otestovat snadný recept na švestková povidla , která se dělají v troubě bez míchání a jsou ideálně bez cukru.


Jelikož jsem byla sama zvědavá, jestli takový recept najdu, pustila jsem se do hledání. Domácí povidla bez přidaného cukru S podzimem dozrávají švestky, a proto je ten pravý čas připravit si skvělá domácí povidla. Pokud jako já máte raději suroviny přirozeně sladké, tento recept vám bude zcela vyhovovat :).


Připravte si hrušková povidla bez cukru.

Na povidlech si mohou konečně pochutnat i diabetici. Suroviny: Asi kg zralých švestek, slivovice, rum. Příprava: Švestky vypeckujeme, dáme do hlubšího plechu a vložíme do trouby vyhřáté na 1stupňů. Přibližně po hodině pečení je promícháme, pak ještě za půl hodiny. Letos je jablek dostatek, proto využijeme bohaté jablečné nadílky a naděláme slaďounká voňavá povidla.


A také skoro bez práce. Prostě je strčíme do trouby a počkáme. Pak se budeme držet, abychom je nesnědli dříve než je nandáme do skleniček. Jsou naprosto vynikající.


Ta „pravá“ povidla jsou vždy bez přidání cukru. Jestli péct nebo vařit je jedno. U hruškových přidávám nakonec zázvor. Dobré je nechat vyloupané švestky s octem přez noc odležet.


Cukr se přidává, jen pokud je ovoce málo sladké, ale minimálně, na hruškové jsem dávala na kg hrušek. Trochu nám to připomene blížící se Vánoce, při kterých již brzy budete moci povidla využít. A to do koláčů, buchet, cukroví, nebo jen jako zdravé mlsání bez řepného cukru.

Jak na švestková povidla bez cukru. Zapneme troubu na 180°C. Vložíme je do hrnce, posolíme a dáme bez vody pod pokličku podusit do trouby nebo na sporák. Jakmile pustí šťávu, rozmixujeme je a vrátíme už bez pokličky do trouby. Pečeme je pak podle potřeby 3-hodin, dokud nezhoustnou.


Povidla se vaří a vaří, na konci je jen zakápnete rumem, přidáte skořici, a máte hotovo. Jablečná povidla bez cukru recepty, které budete milovat. Jablka podlejeme vodou a za občasného zamíchání rozvaříme. Pak přidáme ocet a cukr a vaříme do husté kaše, tj.


Hotová povidla nalejeme do vyhřátých sklenic, uzavřeme a při °C sterilujeme minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения