úterý 10. března 2020

Mravenec obecný

Enroll in our health coach program today and learn over 1dietary theories. See what sets us apart. Health Coach Training Program. Huge Range Of Fluorescent Tubes. Zadeček, holeně a násadce tykadel jsou porostlá odstávajícími štětinkami.


Mravenec obecný

První článek tykadel je hruškovitě ztloustlý. Obvykle u dělnic chybí temenní očka. Files are available under licenses specified on their description page. Larva mravkoleva zápasí s mravencem, který se chytl do její pasti.


V domácnostech se zaměřuje na cukr, bonbóny, sušenky, čokoládu nebo drobečky od sladkého pečiva. Na zahrádkách škodí tím, že chová mšice a přispívá k jejich šíření. V přírodě dělnice loví jiné druhy hmyzu. Mravenec může chovat až druhů mšic.


Mravenec obecný

Vyskytují se v různých částech Země, liší se tvarem i velikostí ale všichni mají zalomená tykadla a trn neb. Vajíčka: Vajíčka jsou malá, ledvinovitého tvaru, s hladkým, lepivým povrchem, což umožňuje, aby je dělnice přenášely ve svazcích. V každé kolonii bývá pouze jedna plodná samice (matka).


Ta je zároveň největším členem hnízda – měří až mm a dožívá se 15–let. V koloniích dále žijí sterilní samice (dělnice), které se starají o matku a žijí 2–roky. Jejich domov – mraveniště je jedna z nejdokonaleji organizovaných pospolitostí v říši hmyzu, v mnohém. Na oplátku mšice poskytují mravencům velice výživnou medovici. Z otvorů hnízda vedou do značné vzdálenosti známé mravenčí chodníčky ke zdrojům potravy.


Do hnízda přinášejí mravenci mšice a červce (drobné puklice), o něž pečují. Na jaře jsou mšice vynášeny. Protože má rád teplo zalíbila se mu lidská obydlí a hlavně ta vytápěná.


Je sice malý, ale nápadný svým žlutým zbarvením a svou hbitostí. V České republice je nejhojnějším žlutým mravencem. Je blízce příbuzný druhu mravenec obecný (Lasius niger). Většinou žije pod zemí, někdy však může vytvářet. Dělnice jsou žlutohnědé s tmavší částí zadečku a přední částí hlavy, dlouhé až mm.


Mravenec obecný

Samičky jsou dlouhé až mm. Pochází z argentinských pamp. Ve své původní vlasti si vytváří kolonie, kolem kterých si hájí své území i před mravenci téhož druhu z hnízda vzdáleného třeba jen stovky metrů. Pozvěte deratizační firmu. Profesionálové na hubení mravenců v bytě a hubení různé havěti obecně, pracují rychle a efektivně.


Postřik, který realizují, po několika hodinách zaschne a vy můžete svůj byt opět používat. Lasius niger - mravenec obecný - Jedná se o menší druh mravence, velikost dělnic je 3-5mm, královna 8-10mm. Tento druh je jeden z nejméně náročných na chov a tedy vhodný i pro ty, kdo s chovem mravenců začínají. Jako potravu předkládáme jednak med (nejlépe medovicový) a dále mrtvý hmyz. Sep This Pin was discovered by Krisfrydrys Kartouzková.


Mravenec obecný

Je to teplomilný druh mravence, který je v současnosti rozšířený po celém světě. U nás se velmi často vyskytuje v bytech panelových domů. V následujícím článku se dozvíte, jak mravenci žijí, a jak se jich nejlépe zbavit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения