pátek 24. dubna 2020

Repliky historického skla

Historické sklo - repliky světoznámých sklenic na víno, číší i karaf Historické sklo. Spolupracujeme s těmi nejlepšími skláři, kteří vtiskli do každé z našich ručně vyráběných, skleněných replik zeleného, lesního i gotického skla především letité zkušenosti a um světoznámého, českého. Repliky histrorického skla. Zde najdete kopie středověkých sklenic podle archeologických nálezů.


Repliky historického skla

Die Anfänge der Glasherstellung im Lausitzer Gebirge reichen in die Mitte des 13. Jahrhunderts zurück und in dieser Gegen für die die Glasherstellung eine der Haupteigenschaften ist, entzündeten in der Mitte der neunziger Jahre des vorigen Jahrhunderts ihr kleinen Glasofen in Nový Bor Jiří Haidl und Josef Tichý. Věříme, že Vás naše repliky historického skla zaujmou. Jsou to jak sběratelé tak i ti, kteří volí naše sklo jako originální dárek.


Cena je uvedena za celou soupravu. Každý kus je originálem zhotoveným ruční výrobou v české rodinné sklárně, nikoli průmyslovým litím skla. Pro repliky historického lesního zeleného skla jsou typické stopy na dně nádob, které vznikají odloučením od přílepníku a různé typy dekorů - maliny, štípané nálepy, tažené kapky atd. Ty nebyly pouze zdobným prvkem, ale splňovaly také praktický význam.


Historické repliky středověkého skla jsou vyráběny ručně s typickými znaky pro lesní sklo. Mírné nerovnosti dodávají dnes replikám historického skla kouzlo dávných časů. BlackStone last update 16.


WIR HABEN DAS GEHEIMNIS DER URALTEN GLASMACHER ENTDECKT. Willkomen in der Glashütte! Nazelenalá barva této křehké krásy společně s drobnými bublinkami, které jsou charakteristické pro tzv.


Ručně vyráběné repliky historického skla ve sklárně Jakub, jsou zhotovovány podle způsobů zpracování skla ve středověku. V našem katalogu skla najdete repliky historických skel od antiky až po renesanci. Ve středověku bylo sklo drahé, proto se při stolování pilo společně z lahvic nebo číší,. V raném středověku se začíná objevovat první, tzv. Lesní sklo se vyznačuje nazelenalou barvou, jejíž odstíny se lišily podle oblastí, a bublinkami.


V té době byly sklářské pece vytápěny dřevem, a proto nebylo možné utavit dokonale čistou sklovinu. Ruční výroba skla nedoznala od svého vzniku v průběhu několika. AKCE - VÝPRODEJ GOTICKÉHO SKLA SOUPRAVY REPLIK HISTORICKÉHO SKLA V KOMBINACI S CÍNEM Velmi dekorativní a luxusní soupravy zasazané do cínu - reprezentativní dárek. Uvedené ceny jsou za celou soupravu, tak jak ji vidíte na obrázku. Here you can find copies of medieval glass after archaeological finds.


Na stránku: Řadit dle: Pohár Anděl. Vyrábíme repliky historického skla na podkladech získaných z archeologických výzkumů a ostatních historických pramenů. Touto technikou vyrábíme repliky historického skla , bytové doplňky nebo třeba obklady pro fasády. Pískování používáme např.


Další zajímavé technologie. Už let pracuje Robert Douša se sklem. Ve své dílně v Úštěku v okrese Litoměřice se věnuje hlavně výrobě replik historického skla. Jeho díla mohli vidět diváci například v americkém seriálu Britannia, filmové pohádce Anděl Páně, ale i na hradech a zámcích.


Repliky historického skla

Specifický výrobní postup ze 14.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения