úterý 14. dubna 2020

Švestková marmeláda gelfix

Recept si zatím oblíbilo kuchařů. Přidat další fotografii. Připravené švestky přesypte do formy, přidejte cukr, Gelfix , kyselinu citronovou a skořici, pekárnu uzavřete a zapněte na program marmeláda.


Více si pekárny nemusíte všímat, a to až do té doby, než vás signál upozorní, že je program u konce. Může se stát, že marmeláda bude pořád příliš řídká. Dále vaříme, přidáme cukr, gelfix , vanilkový cukr a koření.

Vypeckované švestky nakrájíme na kousky, dáme do většího hrnce. Za stálého míchání povaříme asi minut. Tématické fráze: švestková marmeláda se skořicí švestková marmeláda se skořicí - recepty svestkovy dzem švestková marmeláda švestková marmeláda bez cukru svestkova dzem švestková marmeláda se skořicí recept švestková marmeláda recept svestkovy dzem recept švestkový džem se skořicí recept na švestkovou marmeládu.


Náramně se hodí, jestliže chceme promazávat perníky, makovce a jiné lité buchty. Vyberte si ze stovek receptů na Švestková marmeláda , které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Švestková marmeláda.


Džem a marmeláda jsou dvě dost odlišné věci a vyžadují různé použití. Džem je řidší, rosolovitější s kousky ovoce, třeba vhodný na chleba apod.

To jen stručně, aby byl jasný rozdíl. Otestovat, zda má marmeláda správnou konzistenci můžete tak, že na vychlazený talířek (klidně si jej připravte předem do mrazáku), kápnete trochu marmelády. Pokud je ještě příliš řídká, můžete přidat malinké množství pektinu.


Necháme vychladnout, pomixujeme, přidáme Gelfix se lžícemi cukru, zamícháme, minutu provaříme, přidáme zbytek cukru a vaříme minimálně minut. Necháme chvilku chladnout, plníme do malých skleniček, obrátíme dnem. A mám odzkoušeno, že do buchet funguje svěle.


Někdy je potřeba přilít i trochu vody (cca 2dcl). Vyborná je i špendlíková marmeláda ! Marmeláda se povedla, pekně zhoustla, krásně chutná po švetstkách. Cukr zároveň slouží jako konzervant - pokud bychom chtěli snížit množství cukru, je potom dobré přece jenom použít například Gelfix , aby se marmeláda nekazila. Poté k základu přidáme cukr a všechny ostatní suroviny, provaříme tak, aby se cukr rozpustil, a horkou marmeládu plníme do čistých vyvařených sklenic. Jídlo rybízová marmeláda gelfix recepty, které budete milovat.


Vybírejte vyzkoušené recepty na Domácí švestková marmeláda , Domácí švestková marmeláda , Švestková marmeláda , Domácí švestková limonáda, Domácí angreštová marmeláda nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj. Tématické fráze: recept na hruškovou marmeládu domácí hrušková marmeláda marmeláda z hrušek hruskovamarmelada hruzkova marmelada hruškova marmeláda s rumem jablecno hruskova marmelada hušková marmeláda hrušková marmaláda jak se delá hrušková marmeláda hrušovková marmeláda recept hrušková marmláda hruškový džem s. Uložte si jahodová marmeláda Gelfix 3: 350g fruktózy do svého jídelníčku zdarma. Do velkého hrnce vložíme na drobné kousky nakrájené čerstvé i sušené švestky.


Dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme, jakmile směs přivedeme k varu, za stálého míchání vaříme ještě minuty, potom zkusíme dát lžičku marmelády na talířek, když neztuhne, přidáme ještě lžičky kyseliny citrónové, jinak kyselinu již nepřidáváme.

Horkou marmeládu přendáme do sklenic a důkladně. Použité suroviny:1kg vypeckovaných švestek, 1kg cukru,gelfix extra, citron, celá skořice Postup:Švestky omyjeme a umeleme nebo rozmixujeme, smícháme se šťávou z citronu, přidáme celou skořici a balení Gelfix. Až ovoce pustí částečně šťávu, přidáme cukr.


Stačí ho smíchat s trochou cukru a rychle vmíchat do ovoce už podušeného se sirupem. Navíc citrusový pektin nijak nechutná a nemění chuť ovoce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения