pondělí 6. dubna 2020

Vyska digestore nad varnou deskou

Nejdůležitější je vzdálenost digestoře od pracovní desky. U modelů se šikmým sklem je možné tuto výšku snížit tak, aby spodní hrana digestoře byla nad elektrickou deskou min. Varná plocha by měla být užší než digestoř. Výška digestoře nad plynovou varnou deskou by měla být cm.


Digestoře se šikmým sklem – zde je možné vzdálenost spodní hrany digestoře od varné desky snížit až na cm.

Moderní kuchyně s digestoří nad ostrůvkem Autor: Connoman. První digestoře byly vyrobeny z plexiskla, ale často docházelo k haváriím. Důvodem byl fakt, že se vařilo na plynových sporácích a výška se přizpůsobovala výšce člověka.


Další věcí, kterou je třeba dodržet při montáži digestoře, je zvolit vhodnou vzdálenost od varné desky. Dôležitým faktorom je vzdialenosť odsávača od varnej plochy – pri väčšej. Pri výbere správneho digestora je dôležité poznať objem miestnosti, v ktorej.


Když se u sporáku střídá více kuchařů. Nemáte v manuálu nějaká doporučení k té konkrétní digestoři?

Vhodná výška záleží na tom, jestli vlastníte plynovou nebo elektrickou varnou desku. Digestoř, kterou budete vybírat, musí vždy vycházet z konceptu kuchyně, do které ji plánujete umístit. Její situování je spojeno s varnou deskou. Právě nad ni musí být umístěna, aby co nejlépe plnila svou primární funkci, a to odvádění přebytečné páry a zápachů ven z interiéru. Zdá se mi to příliš, ale prý by se mohlo narazit na plynaře, kteří to pak odmítnou zapojit.


Spodní líc digestoře by měl být 6mm nad elektrickým varným centrem, 6– 7mm nad plynovým. Vzdálenost mezi pracovní deskou a spodním lícem horní skříňky by měla být cca 5mm. Spodní sokl v = 1– 1mm, může ukrývat i úložné prostory pro věci s méně častým využitím, sezónní aj.


Maximální výška odsavače by neměla přesahovat 1m nad varnou deskou ! Tuky jak stoupají vzhůru, tak se ochlazují a ve větší výšce než metr převládne gravitace a padají zase dolů na varnou zónu. Vyjímkou jsou stropní odsavače par. U těch jsou fyzikální zákony samozřejmě stejné, ale nelze jí.


V klidovém režimu je ukryta za varnou deskou , při zapnutí se sací část vysune z pracovní desky a začne odsávat. Výsuvné digestoře, které jsou vestavné do skříňky nad varnou deskou , disponují aktivní výsuvnou částí, která po vysunutí sepne digestoř v přednastaveném režimu. Airforce představil novinku z řady digestoří integrovaných do varné desky.


Digestoř s varnou deskou Centrale On-Board GFlex.

Inovativní povrchy digestoří. Airforce jako první výrobce na trhu představil digestoře z inovativních materiálů - kameniny GRES a materiálu budoucnosti FENIX NTM. Máte-li například nad varnou deskou závěsnou skříňku, bude se vám hodit vestavná podvěsná digestoř, pro umístění nad ostrůvkem to bude zase ostrůvková a podobně. Zjistěte, jestli máte možnost venkovního odvádění.


Pět minut před tím, než začnete vařit, odsavač zapněte – v kuchyni vznikne žádoucí podtlak, který urychlí tah. Umístění digestoře je různé, podle toho, zda máme plynovou či elektrickou desku. Pokud nemáte varnou desku nebo sporák u zdi, ostrůvková digestoř je pro vás jasné řešení. V podstatě se jedná o komínovou digestoř, která se místo na zeď upevňuje na strop nad kuchyňské ostrůvky.


Proto je před výběrem potřeba zjistit nosnost stropu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения