čtvrtek 2. dubna 2020

Udírna návod

Při stavbě běžné udírny na studené uzení lze nadělat spoustu chyb. S radami starého praktika se jim ale vyhnete. Podívejte se na podrobný návod , jak postavit domácí udírnu.


Domácí udírna taky nemusí být ekonomicky tak výhodná a podávat tak efektivní výkony jako zakoupený kvalitní výrobek. Můžete spotřebovat více dřeva a uzení může trvat déle.

Návod na stavbu udírny - stavba udírny svépomocí Jak si postavit domácí udírnu? Na to se nás často ptáte, a proto jsme pro vás připravili několik informací a doporučení o stavbě domácí udírny. Výrobek je dodáván bez topeniště. Domácí udírna na maso a uzeniny - zahradní venkovní udírna dřevěná ze smrkových palubek mm silných. Uvnitř udírny jsou dřevěné podpěry na zavěšení masa.


Zahradní udírna je urč. V celém světě je náš národ známý tím, že miluje maso či klobásy z udírny. Avšak pořízení takového zařízení nemusí být zrovna levnou záležitostí – a proto se mnoho milovníků těchto pochutin uchyluje k postavení vlastní udírny.

Zlaté české ručičky totiž dokážou postavit prakticky cokoliv, takže se dnes podíváme na stručný návod , jak si svépomocí. Stava kostry udírny už zcela závisí na vás a vaší fantazii. Pro obložení základní kostry se hodí smrková prkna a smrkové palubky. Pro někoho samozřejmost, pro někoho zbytečnost.


Tyhle fortelný udírny u nás v Křižanově sami stavíme šroubek po šroubku. Využijte dopravy zdarma a vychutnejte si nejlepší klobásky i maso z nové udírny. Udírna stojí, a vy už se jistě těšíte na první vlastní maso. Než přistoupíte k vlastnímu uzení, je potřeba udírnu nechat pořádně vyschnout a přibližně jeden den ji pustit „naprázdno“. Kouř se dostane do všech spár skříně.


Zjistíte tím také, zda udírna nemá nějakou technickou závadu. Udírna spojená s grilem je parádní stavba pro slunné letní večery. Dají se v ní vykouzlit až neuvěřitelné pokrmy, které nemají nic společného s komerčními výrobky supermarketových řetězců.


Udírny jsou v podstatě dvojího typu. Víceméně, kdo má na své zahradě útulné zákoutí s pergolou a zároveň miluje vůni uzeného masa či sýra, určitě její výstavbou neprohloupí. Skříňová domácí udírna – návod na stavbu.


Na druhou stranu je však možné pořídit si třeba i. Mezi nejběžnější a nejužívanější typy v tuzemských domácnostech patří udírna , která se nazývá skříňová.

Je možné postavit ji z různých materiálů, převažují ale cihly, plech a dřevo. Přinášíme vám návod na stavbu udírny, kterou sami jistě zvládnete. Dřevěné udírna musí mít nezávislé topeniště. Jestliže přitápíte přímo pod udící komorou, je to bezesporu špatně.


Kouř je příliš horký a maso nebo jiné suroviny se neudí, ale spíše pečou. Ideální je, když jsou všechny komponenty, oddělitelné a celý komplet si tak jednoduše a rychle poskládáte dle vlastní. Aj vám prestalo chutiť údené mäso z obchodu? Vo svetle faktov, že väčšina takýchto výrobkov je namiesto poctivého údenia len nastrekovaná čímsi, čo im dodá patričné vône a chute sa ani nedivíme.


Preto vám prinášame návod na zhotovenie domácej udiarne, kde si môžete vyúdiť akékoľvek produkty od mäsových až po syrové.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения