úterý 21. dubna 2020

Roztoči v posteli

Proto je nutné všímat si několika věcí kolem a důkladně pečovat především o své lůžkoviny. I když se každý den umyjete od hlavy až k patě a uleháte s pocitem absolutní čistoty, může vás časem překvapit nepříjemná. V přírodě jsou roztoči hubení jejich přirozenými nepřáteli, a také je ničí sluneční paprsky, bohužel tomu tak není v domácnosti.


Roztoči v posteli

Problémy s alergiemi způsobují jejich výkaly. A žijí-li v naší posteli dva miliony nezvaných obyvatel, byť velkých necelých milimetru, věřte, že jejich výkaly vám dřív nebo později problémy způsobí, pokud je nebudete řešit. Každý den si chodíme lehnout do naší postele a většinou si ani neuvědomíme, že v ní nikdy nejsme sami.


Když pomineme partnera, děti a domácí mazlíčky, sdílí s námi naše lože asi tak milion nejrůznějších roztočů. Roztoči v naší posteli. Nesmíme se proto divit, pokud se jich usídlí větší množství právě v polštářích, peřinách, či matracích v ložnici, kde je takové potravy dostatek. Proč jsou roztoči v posteli ? Mimo výkaly, které obsahují vysokou koncentraci alergenu, nejsou pro naše zdraví nijak nebezpeční.


V případě, že máte děti, nebo jste sami alergičtí, je ale nutné najít způsob, jak se roztočů co nejlépe zbavit. V boji pomůže i čistička vzduchu. Doporučujeme odstranit z ložnice koberce a další zbytečné textilie. Věci, ve kterých se drží prach, uchovávejte ve skříních či v uzavřených pytlech na oblečení.


Pomoci může i ložnice v patře. Alergeny účinně neutralizuje. Pravidelným používáním tohoto přípravku, můžeme podstatně snížit množství roztočů v domácnosti.


Roztoči v posteli

A zdrojem přísunu vody je pro ně okolní vlhkost. Dá se zbavit roztočů v posteli ? Zatočit s roztoči je běh na dlouhou trať, vyžaduje pravidelnost a ošetřování výše uvedenými způsoby. Díky těmto jednoduchým opatřením je možné snížit dlouhodobě výskyt roztočů. Už to nezní dobře, nemluvě o tom, že kdo je na roztoče alergický, přesněji na jednu bílkovinu z jejich výměšků, tomu umějí.


V našich teplých pokojích se často hojně množí a plní vzduch agresivními exkrementy. Nejdůležitější je vypudit je z lůžka, kde jich přebývá nejvíce. Spousta roztočů může spokojeně žít i ve zdánlivě dokonale uklizené místnosti, pokud si lebedí v koberci a podporuje je teplo a vyšší vzdušná vlhkost. No, a domácí roztoči , ti jsou zdrojem silně alergizujících výkalů.


Všichni tři nežádoucí návštěvníci se nejvíce množí v teple a vlhku. Ve vašem lůžku přesně takové podmínky jsou. Vytváříte je sami během svého pobytu v posteli ‒ hřejete svým tělem a vypouštíte pot, sliny a další tekutiny.


Znáte to, probudíte se a ihned svou postel ustelete a chcete, aby vaše ložnice vypadala hezky, dobře a uklizeně. Podle odborníků je to však zvyk, který má. I když pečlivě vysáváte, perete peřiny a tak dále, jsou prakticky v každé posteli a živí se zbytky vaší odumřelé kůže.


Totiž, ačkoliv to zní nevábně, alergenem jsou tu jejich výkaly. Prečo majú roztoče v lôžku ideálne podmienky pre svoj vývoj. Majú tu veľké množstvo potravy. V posteli im pravidelne nechávame dostatok výživy v podobe šupiniek našej kože.


Lôžko roztočom každú noc vyhrievame vlastným telom. Dýchaním a potením nášho tela dochádza v lôžku ku zvyšovaniu vlhkosti. Navíc v posteli mají každý den čerstvý přísun potravy. Z lidské kůže odpadávají odumřelé buňky a roztoči nikdy netrpí nedostatkem.


Tito drobní živočichové žijí několik týdnů. Samička každý den naklade 1.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения