pátek 17. dubna 2020

Výška digestoře norma

Digestoře se šikmým sklem – zde je možné vzdálenost spodní hrany digestoře od varné desky snížit až na cm. Výška digestoře nad elektrickou varnou deskou by měla být cm. Postupem času, kdy docházelo k modernizaci kuchyní, muselo dojít i ke změně výrobní technologie.


Dnešní digestoře se vyrábějí z odolných plastů, ale i nerezu. V podstatě se jedná o takovou výšku.

Nejdůležitější je vzdálenost digestoře od pracovní desky. U modelů se šikmým sklem je možné tuto výšku snížit tak, aby spodní hrana digestoře byla nad elektrickou deskou min. Varná plocha by měla být užší než digestoř. V mnoha takových domech musí být proto staré odsavače nahrazeny novými. Jedná se o kuchyňské odsavače par značky NORMA , kterých bylo osazeno v nájemních bytech v sedmdesátých a osmdesátých letech několik set tisíc.


Pro recirkulační odsávače par, odstraňuje nežádoucí pachy z vaření. Univerzální filtr do digestoře bez odvětrání - pachový. Tento filtr se používá v případě, pokud máte odsavač par, který vám nasátý vzduch znovu vrací do kuchyně.

Maximální výška pro umístění mikrovlnky se uvádí do 1cm. V případě digestoře je její umístění různé. Ráda bych poprosila o názory ohledně umístění digestoře. Spodní líc digestoře by měl být 6mm nad elektrickým varným centrem, 6– 7mm nad plynovým.


A to norma u budov určených pro trvalé bydlení bohužel neumožňuje jejich kolaudaci. Především tato norma dbá na to, aby všude bylo dostatečné množství vzduchu. Výšky stropů jsou také dány touto normou, a to.


Pokračování prvního dílu obsahuje výklad připojování spotřebičů, kontroly, čištění. Pokud jde o výkon digestoře , musí být takový, aby vyměnil vzduch v prostoru minimálně šestkrát, ideálně však až dvanáctkrát za hodinu. Výpočet je tak jednoduchý: stačí si spočítat objem místnosti a ten znásobit šesti až dvanácti (jde o rovnici Q = V × f, kde se V rovná plocha kuchyně × její výška ). Výška kuchyňské linky se odvíjí od několika parametrů.


Jsou jimi prostorové možnosti, potřeba úložného prostoru, normy na výšku odsavače par - digestoře , a řada dalších. Tím nejdůležitějším je ale tělesná výška osoby, která bude kuchyni nejčastěji využívat. Nejde totiž o nic menšího, než o vaši pohodu.


Typicky, abychom pochopili, v jaké vzdálenosti by měl viset kapotu, je nutné si přečíst návod. Pokud tomu tak není, je třeba dodržet určité. Dobrý den, řeším zřejmně podobný problém jako pan Multuš – mám kuchyň 60ma digestoř vedenou na střechu 100mm širokým potrubím dlouhým cca metr,následuje koleno 45st se změnou průřezu z kulatého na obdélníkový a na půdě další koleno st.

Obdélníková roura má metry. Volila bych i podle toho, jak jsi vysoká ty. Norma rozeznává různé typy schodišť dle intenzity provozu a přístup osob na plochy. My se budeme věnovat pouze schodištím s běžným provozem. To znamená, že se zde nepředpokládá pohyb osob ve skupinách o počtu osob a více.


Zdá se mi to příliš, ale prý by se mohlo narazit na plynaře, kteří to pak odmítnou zapojit. Klávesnici je optimální umístit na podložce. Umístění kuchyně je většinou závislé na přívodu a odpadu vody, plynu aj.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения