pátek 3. dubna 2020

Zlatý kompas herci

Kromě našeho existují i jiné světy. Jedenáctiletá Lyra žije ve světě, kde duše nesídlí uvnitř člověka, ale v podobě zvířete zvaného daemon. Zlatý kompas nám může ukázat cestu k jiným světům. V tom, kde žije sirotek Lyra, má každý člověk svého daemona, jenž je jeho součástí. A podle dávného proroctví má právě ona v rukou osud všech světů.


Niektoré odlišnosti týchto svetov sú nadmieru pozoruhodné.

Vo svete Zlatého kompasu majú všetci ľudia namiesto duše svojho démona - zvieratko, ktoré ich sprevádza celý život. Please try again later. Při četbě Pullmanových knih jsou lidé konfrontováni se světem, který je okouzlující, naprosto originální a přitom se s ním každý může ztotožnit,“ dodává.


Máte strach, že by to mohlo dopadnout stejně jako s novou hračkou,která teď leží v koutě celá zaprášená? Rovněž oceňuju výbornou představu, že každý má svého démona v podobě nějakého zvířete. Lyra prožívá svůj každodenní život bez jakéhokoli tušení o tom, že její rozhodnutí v konečném důsledku povedou nejen k záchraně nebo naopak ke zničení jejího světa, ale také vedle něj existujícího paralelního světa.


Ak možno niečo autorom uznať, tak je to skutočnosť, že Weitz si v pozícii scenáristu uvedomil, že originál má v sebe tri na seba nasledujúce finále a usporiadal ich po svojom - účinne pre potreby filmu. This video is unavailable.

Krátce poté se objeví elegantní paní Coulterová, která si Lyru vyžádá pro cestu do Londýna a na Sever, kde chce pomoci medvědímu králi Regnarovi získat vlastního daemona. Těsně před odletem dá rektor dívce alethiometr, zlatý kompas , který odpoví na každou otázku. Musí však slíbit, že o něm neřekne paní Coulterové. Jak vznikal zlatý kompas k seriálu?


Co sa tyka samotneho spracovania, myslim ze to bola najlepsia volba aku mohli zvolit - krasne scenerie z prirody, demoni boli vynikajuco spracovani a aj herci boli podla mna velmi dobrou volbou, hlavne mala Lyra - bola obycajna a pritom zaujimava a herecka sa perfektne hodila do jej postavy. Stahujte rychle přes Datoid. Pomocí propracovaného vyhledávání si u nás každý jednoduše najde a stáhne to, co hledá. Jednoduše, spolehlivě a hlavně rychle!


Stručné shrnutí zápletky si můžete přečíst tady. Vedle našeho světa existují i jiné světy, které se tomu našemu mnohdy podobají. Věřím, že pokračování bude ještě lepší díky tomu, že už víme, kdo, kde, proč a co dělá, a nebudeme se zabývat dalším vysvětlováním. Třeba dostanou herci konečně větší prostor. Postavy v ní lze jen těžko chápat, což se týká Lyry i šokujících tajemství paní Coulterové.


Do příběhu není možné se začíst, protože jde jen o velmi volně svázané výjevy z různých míst s různými postavami, které netáhne pořádná dějová linka ani emocionální záchvěvy figur. Odohráva sa v alternatívnom svete, v ktorom majú všetci ľudia namiesto duše svojho démona – zvieratko, ktoré ich sprevádza celý život. Stanica HBO sa bude tejto sérii snažiť napraviť mienku seriálom His Dark Materials, ktorý zatiaľ vyzerá úžasne, informuje Screenrant.


Fantaskní příběh z pera Philipa Pullmana u nás vyšel pod názvem Světla severu a řadí se k tomu nejlepšímu, co kdy bylo v tomto žánru napsáno.

Ve světě Zlatého kompasu má každý člověk svého daemona, který je součástí jeho duše, má podobu zvířete a existuje mimo lidské tělo. Pročtěte si kdo byl ve filmovém štábu. Zlatý Kompas sa odvíja vo svete, ktorý je nie tradične fantastický, nie je to klasická science-fiction,“ pokračuje Forteová. Keď ľudia čítajú túto knihu, otvára sa pred nimi bezprostredne očarujúci svet, ktorý predstavuje niečo nové a zároveň známe. Po jeho boku se občas objevila v menší roli jeho starší sestra.


Svou pozornost později soustředil k dabingu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения