čtvrtek 23. dubna 2020

Smažená rýže po thajsku

Recept, podle kterého se vám Kao Pad - thajská smažená rýže zaručeně povede, najdete na Labužník. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Krevety po thajsku z dostupných surovin.


Tento pokrm je lepší připravovat po porcích, aby rýže byla pořádně orestovaná a suroviny křupavé. Množství v receptu tak můžete udělat na 3x, abyste zajistili kvalitu restované rýže i zeleniny. Ve velkém množství wok nelze připravit, neboť by konzistencí spíše připomínala rizoto, nikoliv restovanou rýži.

Asijská smažená rýže - recept: Předpokládám, že uvařit rýži umí každý a proto se vrhneme rovnou na smažení ;)Vše smažit na rostlinném oleji. Na pánvi wok rozpálíme olej a přidáme rýži. Přelijte sojovou omáčkou a smažte chvilku za stálého míchání. Krok 1: Rýži nasypte do nádoby v rýžovaru, zalijte vodou a nechte vařit asi minut (rýžovar vám sám napoví, kdy je hotovo).


Po signálu rýži ještě nechte asi minut přiklopenou, sama dojde. Rýže je součástí většiny thajských jídel, a slovní spojení jíst rýži má v thajštině stejný význam jako jíst jídlo. Olej rozpálíme ve Woku, přidáme vajíčka a krouživým pohybem je rozlijeme po woku, smažíme asi minutu.


Ve woku nebo hlubší pánvi rozpalte dvě lžíce oleje a dokřupava v něm tři až čtyři minuty opékejte dva pokrájené plátky slaniny. Proslavená jsou nejen thajská kari, ale také nudlová jídla, polévky, smažená rýže , pikantní saláty nebo mořské plody.

Speciální kategorií je thajský street food – místní jsou zvyklí stravovat se u pouličních stánků, v malých nenápadných restauracích a bistrech, které jsou rozeseté podél bulvárů. Vítám vás u nového videa :) Pokud zrovna nemáte moc času na dlouhé vaření, nebo vám zbyla rýže z minulého dne, pak se vám možná bude hodit moje dnešní inspirace! Vybrat Kachna po thajsku s rýží (6).


Tento recept je navíc rychlý na přípravu a pochutnají si jak milovníci masa, tak ti, kteří mají rádi mořské plody. Kuře smažené po thajsku recepty, které budete milovat. Vaříme dle tradičních čínských receptur.


Kachni prsa po thajsku recepty, které budete milovat. Vepřové po thajsku recepty, které budete milovat. Z těchto padesáti jídel tam bylo sedm jídel z thajské kuchyně (konkrétně tom yam, pad thai, som tam, kari massaman, zelené kari, smažená rýže po thajsku a mu nam tok).


Kuchyně patří k pikantním. Používá mnoho různých koření, která se častěji používají v čerstvé formě než sušená. Korian česnek a bílý pepř jsou základní ochucovadla používaná v mnoha thajských jídlech – v curry, polévkách, salátech, dokonce i dezertech. Snad nikdy ale nejsou tak otevřeně přiznané jako v tomto jídle.


Orientu, nějak jsem poslední dobou přestala. Jinak jsem ráda, že se Ti recept zalíbil, je to dost klasická verze čínské ryže, která je bleskově hotová (můj trik je ten, že vždycky mám po ruce zmraženou rýži, která se rychle rozmrazí a vůbec zmražením neutrpí). Snadný recept na výborné jídlo - alternativu k obligátnímu českému knedlu-vepřu. Dobrý způsob, jak do dětí dostat trochu zeleniny v chutném a neobvyklém jídle. Kyselá a pálivá nudlová polévka s kuřecím po thajsku (rýžové nudle) 16-157.


Najdete tu české a světové recepty, diskuze o vaření a pečení nebo fotky přímo z kuchyně.

Jeden kus stojí až bahtů (až korun podle velikosti) a že je vybírat z čeho! Od klasického sushi obaleného mořskou řasou, po obrácené maki s rýží po obvodu nebo nigiri, tedy rýžový váleček obvykle s kouskem ryby nahoře. Po celé zemi narazíte na nepřeberné množství restaurací i jednoduchých pouličních jídelen, v každém městě najdete alespoň jeden noční jídelní trh.


Thajsko průvodce: Jídlo v Thajsku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения