úterý 2. srpna 2016

Pečená rýže na čínský způsob

Maso nakrájíme na tenké plátky, vmícháme sekaný česnek, trochu soli, pepře, škrob a lžíci sojové omáčky. Rýže dlouhozrnná dkg. Pečená rýže na čínský způsob.


Paprikový lusk zelený ks. Ingredience: 2g dlouhozrnné rýže 4g řez. Rýži uvaříme, procedíme, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout. Na oleji opečeme na proužky nakrájenou šunku, vmícháme do ní rozšlehaná vejce a mícháme až zhoustnou. Přidáme pepř, vmícháme rýži, ochutíme sójovou omáčkou a zapékáme minut v troubě.


Na plotynce to chce kokosovy. Ma teplitu vydrze cca 4stupnu. Problem vetsiny kucharu domacich. Poslední dobou dělám bez hřebíčku, dávám jen nové koření, pepř. Když jsem dělala s hřebíčkem, tak na hrnek rýže bych dala max.


Je fakt, že jeho chuť je extra výrazná a pokud člověk neplánuje rýži na exotický způsob , tak to celý dojem může zkazit. Houby namočíme a necháme nabobtnat. Příprava rýže rychlým způsobem a jednou docela jinak – sherry a sójová omáčka zajistí mimořádnou chuť a vůni. Do pánve dáme olej a orestujeme veškerou zeleninu nakrájenou na nudličky a koření.


Přidáme na okraj talíře po plátku pomeranče a citrónu a každý si ještě do­chucuje sám. Příloha - brambory na různý způsob , rýže , ale i houskový knedlík, případně vařené těsto­viny, zeleninový i ovocný salát. No, já bych s tím mraženým ptákem na tento způsob raději nelaškovala. Jen když si představím té růžové vody co z něho bude hrčet… Pro klid v rodině se raději utečte ke klasice. Nebojte, recept ani chlazená káča vám neulííítne.


A ten váš milášek, nejmenuje se Ivan? Nezaslechnete občas jak si, zvláště za. Rybí směs na čínský způsob. Vepřové maso na čínský způsob.


Kuřecí čína se zeleninou 1. Tématické fráze: čínská rýže smažená rýže na kari čínská rýže ,recept kuchař ví jak uvařit rýži kuchař ví rýže recept čínská rýže smazena rýže cinska rize smazena rize čínská rýže recept čínská kari ryze smažená indická ryze čínská pečená rýže čínská kari pečená rýže na čínský způsob. Peču v troubě i rýži v mléku když chci dělat rýžový nákyp, když jsem vařila rýži na plotně, vždy ještě dřív než se mi rýže dovařila tak se mi mléko i při stálém míchání připálilo, v troubě se to nestane. Na závěr přilijeme víno, krátce podusíme a podáváme.


Gramáže jednotlivých surovin. Pokrm připravený na typicky china způsob. Doporučení: Když kupujete velké balení rýže , nedělejte tuto rýži ze dna pytle. Zbytek rýže obsahuje hodně malých částí, a potom se.


V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme rýži a za stálého míchání smažíme na střední teplotě. Přibližně za minut má rýže správnou, zlatohnědou barvu. Arabský způsob přípravy rýže počítá na šálek rýže šálky vody a rovnou lžící másla nebo oleje. Vypraná rýže se ponechá chvíli ve vlažné vodě nabobtnat.


V kastrolu se rozpustí tuk, přilijí se šálky osolené vody, jakmile se voda začne vařit, vysype se opraná rýže , přiklopí a nechá v troubě asi minut dusit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения