pátek 26. května 2017

Pečení chleba v chlebové peci

Pro masožravce doporučujeme vyzkoušet kuřata, žebra či koleno. Maso pečeme stejným způsobem jako chléb, pouze je vhodné ho vložit do nějakého pekáčku. Pečení masa v chlebové peci.


V den, kdy se pekl chléb, musela hospodyně brzy ráno vstávat a začít zadělávat na chleba. Pak nechala těsto kynout v ošatce z ovesné slámy.

Musela uhlídat správný čas, aby těsto nebylo překynuté, protože chléb by spadl a zůstal plochý. Muž mezitím zapálil v peci. Ale chceme dělat slavnosti chleba , ukázky pečení chleba pro předškoláky.


Chceme dělat i jiné aktivity, protože v chlebové peci se dají péct třeba husy. Dá se tam dělat cokoliv. Ale i tak mělo kovářské pečení úspěch. Popravdě řečeno, když se tomu dá péče, tak se chleba v peci upeče líp, protože je tam vyšší teplota, ale nějaký zásadní rozdíl v chuti tomu ta pec nedá.


Myslel jsem si že ano, ale nestalo se.

Mohu Ti za sebe slíbit, že určitě budu tvé stránky navštěvovat a získávat tak cenné rady při pečení chleba. Jsem také závislá na pečení chleba v remosce a byla jsi to Ty, která mne na to pečení nasměrovala. Protože mi na chalupě špatně funguje trouba, tak jsem velmi potěšeně uvítala rady s pečením v remosce.


Chleba peču v remosce – víc jak rok jen v ní. To neznamená, že troubu nemám ráda nebo mi špatně peče. Troubu mám teď opravdu skvělou – Siemens. A kromě chleba naopak v remosce téměř nic jiného nepeču – chleba ve 1, ostatní pečení čehokoliv v v troubě. Fantaziii a tvořivosti se při pečení v peci na dřevo meze nekladou.


Milí přátelé, zde najdete recept (krok za krokem) jak upéct kváskový chleba. Hodně zábavy při pečení a dalším experimentování! Přemýšlí o tom, že by postavili pec, která by se dala převážet, třeba právě kvůli pečení chleba na kovářských akcích.


Po vybourání se ukázalo, že je to vstup do chlebové pece s odtahem do komína. A to mě přimělo k tomu, abych pec znova postavil. Trvalo mi několik let než jsem se pustil do samotné stavby. Jezdil jsem po muzeích a sledoval jak asi taková pec pro pečení chleba mohla být postavena.


Milé dámy a pánové,rád bych vám doporučil několik postřehů z mojích zkušeností z pečení chleba. Zásadně používvám pekárnu na program těsto,dávám kombinace mouky pšeničné chlebové a žitné chlebové může se přidat i normální hladká,podstatné je množství.

Dělám v součtu všeho 5kg. Už moje babička mě naučila, že na žitný chleba nemůžete vzít droždí, ale musíte si udělat kvásek, vzpomíná na rodinnou zkušenost Tomáš Konopka. Ten si lze udělat doma, ale dnes už je možné koupit v pekárně. Kontrola poklepáním na spodek chleba - jestliže zní dutě je hotový. Pečte 25–minut při 2°C.


Po upečení nechte chléb v klidu pozvolna vychladnout. Formy na domácí chléb , Foto: archiv. S pečením chleba v domácí pekárně jsem začal před cca lety, kdy se objevily na trhu první pekárny, a udělám ho stejně kvalitní jako z pečící trouby s hnětením a kynutím, s tou výhodou, že pekárna má daleko menší spotřebu el.


V peci občas před chlebem peču pizzu, chlebové placky, rohlíky apod. Video z pečení kukuřično - pšeničných placiček. Obvyklé bylo, že se na pečení domlouvalo více rodin najednou a hospodyňky pak už jen přinášely k vyhřáté peci připravené vykynuté těsto v ošatce a odnášely si upečený chléb, který vydržel i týden. Veřejné pece se nacházely v obcích a osadách po celé Evropě především ve středověku.


Sloužila nemajetným občanům, kteří neměli dost peněz na to, aby si mohli doma vybudovat pec vlastní. Na pečení se většinou domluvilo více rodin najednou, aby ušetřili na palivu. V této báječné kuchařce najdeme recepty na vánoční pečivo a cukroví, koláče na plech a do formy, slavnostní dorty, cukroví a pralinky, pizzy, quiche, slané koláče, chuťovky k pivu a vínu, žemle a slavnostní pečivo. Každy recept je s barevným vyobrazením. V troubě pak buchty, kachny a husy.


V chlebové peci lze upéct nejen chleba , ale ve velkém i cokoliv jiného. Do téhle pece se vejde i malé sele. Můžeme použít kvásek nebo kypřící prášek. Dále potřebujeme pekařskou žitnou mouku, sůl, kmín a vodu. Pece na pizzu a chleba se vyznačují velkou objemovou hmotností, znamenající schopnost akumulace energie a její dlohodobé sálání, v opačném případě se jedná o gril a pečení přímo žárem z ohně.


Stejně tak pokud je kopule z plechu, tak také nebude péci sálavým teplem jako opravdová pizza pec na dřevo. Směsi Küchenmeister na pečení chleba v domácích pekárnách stačí zalít vodou. Chlebové směsi do domácích pekáren. Dodáváme je v balíčcích o hmotnosti 5g.


Směsi jsou včetně droždí (není tedy nutno droždí přidávat).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения