pátek 26. května 2017

Smažená rýže

Smažená rýže

Smažená rýže - recept: Uvaříme rýži do poloměkka. Na pánvi wok rozpálíme olej a přidáme rýži. Přelijte sojovou omáčkou a smažte chvilku za stálého míchání.


Ve woku rozehřejeme olej, vlijeme rozšlehané vejce a sójovou omáčku a vaříme, až se začne vejce srážet. Přidáme vařenou rýži a hrášek, zamícháme, aby se vše zakrylo vaječnou sedlinou, pokapeme olejem a smažíme. Asijská smažená rýže - recept: Předpokládám, že uvařit rýži umí každý a proto se vrhneme rovnou na smažení ;)Vše smažit na rostlinném oleji. Ve woku nebo hlubší pánvi rozpalte dvě lžíce oleje a dokřupava v něm tři až čtyři minuty opékejte dva pokrájené plátky slaniny.


Možná vám od oběda zbyla rýže a nevíte co s ní. Možná jen hledáte inspiraci na rychlé jídlo, protože vařit každý den oběd už vás nebaví. Tématické fráze: smazena rýže smažená rýže recept smažená rýže se zeleninou smažená rýže s vejci smažená rýže recepty recept smažená rýže smažená rýže s vejcem recept na smazenou ryzi recepty z rýže rýže smazena rýže recepty recepty smažená rýže smažená zeleninová rýže recepty na smaženou rýži. Recept, podle kterého se vám Specielní smažená rýže z Číny zaručeně povede, najdete na Labužník.


Smažená rýže

Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Uložte si smažená rýže do svého jídelníčku zdarma. Výjimkou není ani její smažená varianta, která patří k těm vůbec nejoblíbenějším. Příprava smažené rýže je navíc nesmírně jednoduchá a rychlá.


Potřebujete jenom 3g rýže , sůl, jarní cibulky, olej na smažení, 1g mraženého nebo. Krok 1: Rýži nasypte do nádoby v rýžovaru, zalijte vodou a nechte vařit asi minut (rýžovar vám sám napoví, kdy je hotovo). Po signálu rýži ještě nechte asi minut přiklopenou, sama dojde. Smaženou rýží si zamilují milovníci bezmasé kuchyně.


Pokud chcete, aby to byla smažená rýže , která se vaří v číně, tak na tom oleji spolu s česnekem smažte čerstvý zázvor a chilli papričku. Bez kari se pak obejdete. Mimochodem - čína je země, nikoliv pokrm. Veskrze nemám moc ráda ostrá a kořeněná jídla, takže většinou nevařím žádné ztřeštěné hubopaly. Dalším důvodem je i to, že je Kuba přeci jen ještě dítě, takže si tatínek v případě potřeby musí jídlo přibrousit na talíři.


Některé pokrmy však stačí pozvednout mletým chilli nebo chilli pastou, aby získaly pikantní nádech, jako třeba dnes. Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Rýže natural je přírodní, nebroušená a neleštěná rýže.


Není tedy zbavena vysokého obsahu vitaminů, minerálních látek a vlákniny, jak je tomu u bílé rýže. Zároveň se musí déle vařit a obtížněji se žvýká. Má mimořádně nízký obsah sodíku.


Thajská smažená rýže má několik různých podob. Vegetariánská verze se jmenuje Khao Pad a může být pestřejší například o sezonní zeleninu. Vlastně jen osmažíte maso, zeleninu a vajíčko a smícháte s vařenou rýží a dochutíte sojovou omáčkou.


Smažená rýže

Ve všech případech vás ale překvapí chutné, voňavé. Kuřecí prsa v omáčce s mrkví a rýže Basmati. Irské dušené hovězí je lahodný guláš z hovězího masa, který přidáním černého piva a červeného vína získá neopakovatelnou chuť.


VIDEORECEPT: Indonéská smažená rýže Máte rádi smaženou rýži s čerstvou zeleninou? Pak ji rozhodně zkuste připravit i podle našeho orientálního receptu s přísadou speciální asijské chilli pasty sambal badjak. Postup: Rozpalte olej ve velké pánvi na středně mírném ohni. Nejprve si připravíme salát, jelikož smažená rýže je hotová během chvilky.


V míse si smícháme nakrájené zelí a nastrouhanou mrkev se solí. Důkladně pomačkáme, dokud nám zelenina nezačne měknout a pouštět šťávu. Poté přimícháme ocet, olej a pepř.


Dochutíme a dáme stranou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения