úterý 30. května 2017

Čištění pračky octem a sodou

Vyčištění pračky pomocí jedlé sody a octa zvládne každý. Celý proces opakujte každý měsíc a buďte si jistí, že výsledek vám stojí za to. Prevence nad zlato Pravidelně a poctivě myjte podavač na prací prášek a aviváž.


Na vyčištění pračky si připravte ocet, může být bílý bez přidaných barviv, který lze nahradit bělidlem. K tomu si vezměte sáček prací sody, starý zubní kartáček a utěrku z mikrovlákna. Jak vyčistit pračku octem. Prostory kolem bubnu pračky jsou na první pohled nepřístupné, stejně tak hadice, kterou odtéká špinavá voda.


Přesto je můžete poměrně snadno vyčistit bez toho, abyste rozebrali celý spotřebič. Potřebovat budete jen obyčejný ocet, který určitě máte ve spíži. Použijeme metodu našich babiček, která naprosto spolehlivě zabírá.


Na čištění pračky si tedy připravte léty ověřený ocet i sodu, klidně stačí běžný typ. Pokud chcete, můžete použít i ocet bílý, bez přidaných barviv. Návod na čištění pračky octem.


Použijte metodu našich babiček, která naprosto spolehlivě zabírá. Ocet je jak k pračce, tak k přírodě mnohem šetrnější než k čištění nabízené chemické výrobky, navíc je výborný proti vodnímu kameni, dezinfikuje a po vyprání není cítit. Pokud jste si všimli, že z vaší vany nebo dřezu neodtéká voda, pravděpodobně máte ucpaný odpad.


Čištění pračky octem a sodou

Pokud si toho naštěstí všimnete včas, můžete odpad vyčistit věcmi, které máte běžně doma. K důkladnému vyčištění je zapotřebí cca litr běžného octa, který nalijete do bubnu pračky a pak už jen zapnete naprázdno program s nejvyšší teplotou. Pomáhá to také odstranit případný zápach vycházející z pračky a vodní kámen. Růžičková Pavla Jedlá soda udrží pěknou a zářivou barvu hrachu, fazolí či pórku, když ji přidáte do vody na vaření. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Spousta lidí používá k čištění pračky – a nejen pračky – také ocet. Stačí místo pracího prášku nalít do pračky hrnek octa, do bubnu vložit starý hadr a spustit program vyvářky. Stejným způsobem můžete použít kyselinu citronovou nebo prací sodu.


Čištění pračky octem a sodou

Nemáte zrovna po ruce čistící přípravek, kterým byste vyčistili vaši pračku? Vyzkoušejte pomocníky z kuchyně, uvidíte, že tahle přírodní cesta vám zajistí, že vaše pračka bude zase dokonale čistá. Co budeme pro vyčištění pračky potřebovat?


Hlavními ingrediencemi budou ocet (na čištění se používá zejména ocet bílý) a soda bicarbonate. Například jak čistit pračku octem a sodou nebo dalšími domácími pomocníky. Pozor, čištění pračky kyselinou citrónovou nebo octem může nenávratně poškodit buben, filtr i gumové těsnění.


Čištění pračky octem a sodou

Proto raději investujte do speciálního čističe, který spolehlivě vyřeší otázku, jak vyčistit buben. K vyčištění pračky budete potřebovat: návod k vaší pračce. Na diskuzních fórech objevíte o čištění pračky různé babské rady. K čištění bubnu od usazenin nebo vodního kamene pomohou speciální přípravky, nebo i domácí suroviny. Předem byste si ale měli dobře prostudovat, například jak vyčistit pračku octem.


Nadměrné množství octu totiž poškozuje gumové části pračky , a mohli byste si tak spíše uškodit. Pastu z jedlé sody můžeme použít k čištění sporáků. Zdroj: thinkstockphotos. Alternativu představuje smíchat sodu s citronovou šťávou (nebo octem ) místo vody. Tímto postupem získáme čisticí prostředek pro takové povrchy, kde oceníme navíc schopnost odstraňovat vodní kámen jako např.


Zkuste je ale nastříkat octem z rozprašovače a uvidíte, jak půjdou nádherně dolů! Zanesenou napařovací žehličku zbavíte usazeného vodního kamene, když smícháte vodu a ocet v poměru jedna ku jedné, nalijete do nádržky a necháte pět minut napařovat. Tato metoda se skvěle hodí i při čištění sedaček a textilních koberečků v autě. Kašička ze sody a vody pomůže odstranit i olejové skvrny z podlahy garáže. Sodou můžete zbavit zápachu psí pelíšek (vysypat a vyluxovat), kočičí toaletu nebo prášek použít k vyčištění skel akvária.


Na údržbu použijte buď speciální prostředky určené k čištění pračky , nebo si pomozte jedlou sodou a octem. Obzvláště v případě, že perete na nízké teploty, je potřeba jednou za čas pračku vyčistit právě těmito dvěma látkami, a to naprázdno za použití nejteplejšího a nejdelšího programu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения