čtvrtek 25. května 2017

Funkce skladu v logistickém systému

Zásoby tím, že jsou v nich uloženy finanční prostředky, jsou nežádoucí a je snaha je minimalizovat. Výroba a navazující činnosti se zároveň bez nich neobejdou. Proto je nutná optimalizace zásob v celém logistickém řetězci. Skladování zabezpečuje v rámci logistického systému důležitou roli. Mezisklady také fungují.


Všechny procesní údaje z intralogistiky jsou v reálném čase přenášeny do systému správy skladu LFS, kde jsou vizuálně zpracovány. Na velíně tak mají pracovníci neustále informace o aktuálním stavu logistiky. Logistické procesy, jako např. Obrázek Topologie sít ě logistického řet ězce Převažujícím prvkem v logistickém řet ězci je doprava.


Jak již bylo výše řečeno, dopravní logistika řídí toky v dopravním systému , který také m ůže být ozna čován jako dopravní sí ť. Systém řízení skladu (WMS) je softwarové řešení, které nabízí kompletní přehled o zásobách podniku a spravuje činnosti komplexních služeb dodavatelského řetězce od výrobce nebo velkoobchodníka přes sklad a maloobchodníka až po regál v prodejně. IT systém, funkce WMS řídicího systému , výběr dodavatelů, postup realizace, součinnost, rizika. Význam dopravy v logistickém řetězci.


Jak volit distribuční síť a kalkulovat její výkonové a ekonomické parametry. LOKiA nám díky její modulárnosti umožnila rychle nasadit funkce , které reálně potřebujeme. Díky řízenému skladu máme detailní přehled o skladových pohybech a vzhledem k dokonalé orientaci ve skladu jsme zrychlili vyskladnění v průměru o. Množství zásob v něm uchovaných je silně redukováno a dodací lhůty jsou zkráceny. Sklady kombinované, které zahrnují souasně skl ady předvýrobní a distribuní.


Každý logistický systém lze rozdělit na menší subsystémy a zároveň je částí rozsáhlejšího systému. Rozlišují se makro a mikro-logistické systémy. Rychlé zavedení systému řízeného skladu bylo možné rovněž díky dobré připravenosti týmu klientské strany a kvalitní spolupráci s našimi pracovníky,“ uzavírá Jan Solar. SYSTÉM ZVLÁDÁ I SEZONNÍ ŠPIČKY.


Co je nového: funkce Řízení zásob a skladu. Nevztahuje se na funkce skladu v modulu Řízení zásob. Systému správy skladu v aplikaci Supply Chain Management umožňuje flexibilní způsoby definování rozvržení skladu podle měnících se potřeb, aby bylo možné dosáhn. Funkce dopravy v logistickém systému Dříve neţ přejdeme k samotnému významu dopravy v logistickém systému jako jedné z jeho klíþových inností, bude struně naznaþeno, co vlastně logistika obecně zahrnuje.


Publikace o sledovatelnosti výrobků v rámci dodavatelského řetězce obsahuje veškerá doporučení, normy a praktické dopady zavedení systému vysledovatelnosti. Dozvíte se zde, jak celý proces funguje, jaké jsou role jednotlivých partnerů, nástroje, standardy atd. Fyzická distribuce v logistickém řetězci.


Strategická rozhodnutí. Základní charakteristiky balení Obaly v logistickém systému , jejich funkce a jejich vliv na materiálový tok Jaké funkce musí obaly plnit Přehled funkcí balení. Pomocné a obslužné provozy skladu , správní a sociá. Tyto systémy mají strukturu sítě, která se skládá z uzlů (např. skladů) a ze spojení mezi uzly (např. dopravní cesty). Procesy v logistickém systému vytvářejí tok (materiálový, informační, finanční).


Ohraničení logistického systému je. Příjem do skladu probíhá na základě příjmového dokladu, při jehož tvorbě lze využít údajů z avíza dodávky (ASN) převzatého z nadřazeného systému. Fáze manipulace se zbožím ve skladu , od odebrání z umístění, až po soustředění žádaných položek. V logistickém řetězci mají zásoby funkce : geografickou, vyrovnávací, technologickou, spekulativní.


Geografická funkce vyplývá ze skutečnosti, že zásoby umožňují místní odloučení výroby a spotřeby a optimální rozmístění výrobních kapacit z hlediska zdrojů, surovin, energií a pracovníků.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения