pondělí 29. května 2017

Druhy přípravy kávy

Každý z nich má své výhody i nedostatky. Rádi bychom Vám představili způsob přípravy kávy , který vyniká nad ostatními tím, že připravuje nejchutnější kávu, kterou jsme kdy pili. U kávy espresso neexistuje více variant nápoje, není žádné piccolo, malé nebo velké espresso. Espresso je nápoj o objemu ±ml s doporučeným časem extrakce až sekund vyroben. Různé druhy přípravy kávy Turek (kafe s lógrem) – česká klasika, spařená mletá káva, s kterou se v zahraničí nesetkáte.


S pravou tureckou kávou nemá téměř nic společného. Metoda přípravy kávy ve french pressu patří mezi ty nejjednodušší. Je to konvička s pístem a filtrem, kombinace kovu a skla. Káva se nasype do konvice, zalije horkou vodu o teplotě až stupňů Celsia a poté se promíchá.


Káva se louhuje až minuty a poté se logr stlačí pístem pomalu dolů. Už víte, jakou kávu si koupit a jak si ji pomlít, teď už zbývá jen vybrat si způsob přípravy kávy. V tomto článku si představíme všechny možné a dostupné alternativní způsoby přípravy kávy , díky kterým si můžete doma připravit dokonalý šálek kávy. Není jich málo, takže si určitě vyberete ten svůj. Jsme česká pražírna kávy.


Kávu střežíme od zrnka na plantáži až k šálku lahodné kávy na vašem stole. S nejvyššími nároky hledáme pěstitele nejlepších kávových zrn. Ke každému zrnku kávy pohlížíme s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve vašem.


Nabídka kávy v našich běžných obchodech není příliš pestrá – značky spolu nesoupeří kvalitou, ale cenou. Je nelehké se v nich dobře vyznat, zahrnují totiž kávy od tradičních až po exotické. Mezitím v konvičce míchejte mléko a pěnu. Poté ji pomalu, z výšky několika málo centimetrů nad hrnečkem nalijte přímo doprostřed espressa.


Hladina kávy s mlékem začne stoupat nahoru. V polovině plného šálku přibližte konvičku blíže k prostředku a jemně ji nakloňte tak, aby do kávy natékalo více pěny. Tyto kávy si pro svou podobnost zaslouží společné vysvětlení. Ve všech třech případech se jedná o dávku espressa doplněného horkou vodou.


U Caffè Americano a Long Black jsou káva a horká voda v poměru 1: v případě Lunga 1:1. Rozdíl mezi Caffè Americano a Long Black je poté v pořadí nalití kávy a horké vody do. Espresso je rychlý způsob přípravy , přičemž se z kávy vyluhuje nejvíce chuťových a aromatických látek a minimum škodlivin, které v ní jsou.


Výsledkem je jedinečný, silný a výrazný nápoj s nedefinovatelnou jemně nahořklou chutí. Připravit správné espresso není vůbec jednoduché. V kávovaru musí být použita. Alias „nejvíc hipster káva“ posledních let. Je sice pravda, že poslední dobou ji mezi hipstery nahrazují různé alternativní metody přípravy kávy jako AeroPressy či Chemexy, ale stále ještě patří k těm nejpopulárnějším druhům kávy.


Jedná se o dvojité espresso doplněné zhruba jedním centimetrem mléka a mléčné. Takhle se správně provozuje kavárna Takhle se správně provozuje kavárna Zdeněk Vesecký 24. Kvalitní druhy kávy obvykle obsahují méně kofeinu než ty levnější. Pokud proto pijete tento nápoj především pro povzbuzení, nemá smysl utrácet za dražší druhy.


Druhy přípravy kávy

Aroma daného druhu je závislé na nadmořské výšce, v níž se kávovník pěstuje. Naproti tomu na velkou dávku kofeinu a výraznou chuť se můžete těšit při pití překapávané kávy. Překapávače navíc mohou připravit i více než šálků najednou.


Způsobů přípravy je celá řada a vydaly by na samostatný článek. V zásadě nemá až takový vliv druh použité kávy jako kvalita procesu vaření. Ty odrážejí prostředí, ve kterém jsou kávy pěstovány, způsob zpracování a genetické vlastnosti dané odrůdy. V tomto ohledu může být káva, podobně jako víno, charakterizována podle regionů původu. Káva původem z jedné zeměpisné lokace se nazývá single-origin.


Druhy přípravy kávy

Espresso je základem cappuccina nebo kávy latte macchiato a díky tmavému pražení má méně kyselin a kofeinu než jiné kávy. Pro perfektní pěnu se připravuje z velmi jemně namleté kávy spařované pod velkým tlakem. Základní druhy přípravy kávy.


Jestliže jste si podle našeho návodu vybrali ideální kávomlýnek, možná se vám budou hodit i informace o základních druzích přípravy kávy. Tento nápoj vzniká totiž mnoha odlišnými procesy, které přinášejí různorodou výslednou chuť. Ostatně, kultrura kávy se rozšířila původně z Vídně i do Itálie. Ve Vídni se praktikuje skoro na padesát druhů kafé, v Itálii sotva dvacet (dle Vikipedia).


Nechápu taky, proč se v Česku pro druhy kávy nevytvoří ryze české názvy, pod těma cizojazyčnýma nedostanete nikdy po celé republice to samé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения