čtvrtek 11. května 2017

Nálev na okurky bez sacharinu

Nálev na okurky bez sacharinu

Okurky bez zavařování jsme dělaly před roky na zkoušku a ještě letos jsme našly sklinky ve špajzu kde je přes léto teplo kolem - stupňů - máme tam všechny zavařeniny, a okurky i po takové době jsou dobré. Teď zkoušíme stejným způsobem dělat papriku. Tématické fráze: nálev na okurky bez vaření okurky bez vaření nálevu spolarin zavareni okurek jak správně zavařit okurky okurky bez vaření zavařování okurek bez vaření zavařené okurky okurky bez nalevu zdravý nálev na okurky nálev bez vaření zavařený křen zavařování okurek bez vaření nálevu okurkový nálev. V hrnci svaříme všechny ingredience na nálev. Nakládačky důkladně očistíme a naskládáme do čistých sklenic.


Podle oblíbenosti přidáme pár koleček mrkve a cibule. Kdo má rád kopr, přidá snítku kopru. Prostě všeho podle chuti. Okurky zalijeme horkým nálevem, sklenice uzavřeme a zavařujeme si minut při °C.


Když vezmu tužku a papír, i se surovinami na nálev to vyšlo bratru na 2korun (zohlednila jsem cenu zeleniny, kdybych ji musela kupovat, energii na zavaření nepočítám). A teď se podívejte, za jakou cenu se v obchodech nabízejí nakládané okurky a zeleninové směsi do salátu. POTŘEBNÉ PŘÍSADY Na nálev budeme potřebovat: 3l vody, 1l octa, 32dkg cukru, 10dkg soli = vše chvíli povaříme. Nebudu psát ,že se jedná o jediný a pravý nálev ,protože když tady na Znojemsku půjdete k jakémukoliv sousedovi tak Vám poví a já tam ještě přidávám.


Nálev na okurky bez sacharinu

Ale tenhle recept pochází skutečně od náleváře ,který připravuje ještě dnes nálevy na okurky. Mohu jen dodat ,že tento nálev používáme i na nakládaný květák a jiné nakládané zeleniny. Tématické fráze: nálev na okurky bez zavařování nálev na okurky na jednu sklenici nálev okurky zavařování okurek deko okurky bez nálevu zavařování okurek po jedné sklenici okurky nakládačky recept nálev na okurky deko zavařování okurek bez nálevu zavařování okurek v zavařovacím hrnci zavařování okurek nálev. Lak na okurky bez sacharinu recepty, které budete milovat.


To je super rychlé, ale nijak chutné okurky z toho nebudou. Jistě jíst se dá ledacos (tupě kyselé německé okurky z diskontů taky někdo sní), ale když už si s tím hraji, chci to mít vynikající. Dokonce na to přicházejí i největší výrobci okurek (např. efko cz) a dělají okurky bez éček - tedy sladidel! Vyzkoušený nálev na okurky bez umělého sladidla už rozebírají maminky na webu eMimino. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Nálev na okurky bez sacharinu

Na dno sklenice dáme kolečka mrkve, čtvrtku menší cibule, snítku kopru, doplníme okurkami a vším ostatním. Sklenici dolijeme studenou vodou. Zavíčkujeme a zavařujeme obvyklým způsobem. Takže recept bez obav najít, místo sacharinu toto sladidlo použít! Doufám tedy, že změna nebude mít vliv na kazivost, neměla by, kdyžtak podám report - první sklenici jsem otvírala asi dní po zavařování).


T řeba někomu tahle informace ještě k něčemu bude ;-). Sladkokyselý nálev na okurky lze připravit několika způsoby. Na nakládání můžeme použít speciální přípravky jako je například Nova a Deko, které jsou směsí koření s cukrem a solí. Většina hospodyněk však preferuje výrobu nálevu vlastního, jehož příprava není příliš složitá. Pokud sterilujeme střední.


Nálev na okurky bez sacharinu

Po naředění vystačí na asi zavařovacích sklenic. Okurky jsou výborné,tento nálev používám již třetí sezonu a lepší okurky jsme. Diskuse na téma Okurky a sacharin. No tak sladit se musí, to by potom asi nebylo moc k jídlu, respektive ten sladkokyselý nálev s koprem co se pro okurky dělá by už nebyl sladkokyselý, ale jenom kyselý a asi bysme se u toho tvářili všelijak :-) Mě štve, že jsem skoro celou sklenici vylil do záchoda. Znojemský nálev na okurky bez cukerinu recepty, které budete milovat.


Bez sacharinu recepty, které budete milovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения