pondělí 22. května 2017

Liškův bezlepkový chléb

Amarant neboli laskavec patří mezi nepravé obiloviny. Pro svou vysokou výživovou hodnotu je nazýván plodinou třetího tisíciletí. Je bohatší na bílkoviny, vlákninu, minerály a vitamíny. Liškův kmínový bezlepkový chléb čerstvý 400g. Kypřený pouze živým kvasem.


Svou lehce kmínovou chutí připomíná klasický chléb tzv. S bezlepkovým pečivem je problém. To ví každý celiak, tedy člověk, který musí držet bezlepkovou dietu. Pečivo je drahé a ne každé, které koupíte v obchodě, chutná dobře.


Proto pro vás máme tip na vyzkoušený výborný bezlepkový chléb. Kmínový chléb se slunečnicí a lnem. Neobsahuje pšeničný škrob! S kukuřicí a praženou čočkou získává novou zajímavou chuť!


Díky přírodnímu mléčnému kvašení chutná skvěle a vydrží déle čerstvý. Bezlepkový chléb Dotora Pekaře. Náš chléb je čistě kváskový. Vláčná a pevná struktura.


Lišky je spíše „přikusovací“ k masu apod. Díky svému živému kváskovému základu je chléb i po několika dnech ve výb. Má dokonale vyváženou chuť. Není nutné jej pro poživatelnost prohnat toasterem. Jeho složení lahodí oku i trávení.


Je k dostání v celé síti obchodů Sklizeno. Pravda, cena je jiná než u běžného pečiva, ale přilepšit si na. Semínka udržují chléb vlhký, navíc dodáte tělu vlákninu, kvalitní tuky a minerální látky. Semínka můžete použít jakákoliv jiná (chia, slunečnice, dýně, apod.). Z nakynuté směsi si odeberte cca 100ml (asi - lžíce) na příští chléb ! Ak nemáte na výber a lepok je váš úhlavný nepriateľ, naučte sa, ako sa vyhnúť bezlepkovým „bezchutinám“, a vezmite veci do vlastných rúk.


S týmito tipmi sa vám chlieb určite podarí. Péct bezlepkový chléb je podle mého velká alchymie. Někdy mi připadá, že to závisí i na počasí. Mouky na chléb si míchám doma a se složením chleba dost experimentuji. Zkusila jsem několik hotových chlebových směsí a nedařilo se mi.


Bochníčky byly většinou tvrdé jako podešev, těsto slité a mazlavé, nevábné. Vyrábí čistě kváskový bezlepkový chléb bez použití droždí a jakýchkoli konzervantů. Není třeba ho před každým použitím trápit v topinkovači, svou strukturou i chutí se velice blíží obyčejnému lepkovému chlebu. Tím, že postrádá bílou mouku a lepek, je alternativou k běžnému pečivu i pro ty, kdo se.


Tématické fráze: pohankový chléb pohankový chléb pohankový chléb recept pohankovy chleba recept na pohankový chleba recept na pohankový chléb pohankovy chleba recept pohankový domácí chleba pohankovy chleba z psyllium recepty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения