středa 24. října 2018

Čištění trubek od piva

Co nastává ve vedení po týdnech od sanitace? Pro bakterie a kvasinky, které seři čepování piva ve vedení usazují, přestavuje pivo vhodnou živnou půdu. Nejsou-li proto pravidelně odstraňovány, přemnoží se a po více než týdnech bez sanitace způsobují u piva změnu chuti, vůně a čirosti (zákal). Potřeba čištění však závisí na frekvenci používání výčepu a délce rozvodů.


Jiné zacházení navíc vyžadují rozvody piva a jiné rozvody vína nebo limonády. Obecně je ale třeba provést proplach vodou při každém novém narážení sudu. Pivní trubky, narážecí hlavy a výčepní kohouty doporučujeme pročistit. Každý den by se měl výčepní systém včetně narážeče a výčepního kohoutu důkladně propláchnout vodou. Jednou za týden až čtrnáct dní by si měl hospodský udělat čas na sanitaci, tedy dokonalé promytí a dezinfekci pivních trubek pomocí účinného dezinfekčního prostředku.


Sanitace: Sanitace pivních cest a výčepního zařízení je jedním z nejdůležitějších předpokladů kvalitního čepovaného piva , kterým se za působení chemických a mechanických vlivů likvidují nežádoucí mikroorganismy a nánosy pivního kamene v pivních. Sanitace pivního vedení nebo také čištění trubek a výčepního zařízení je nejdůležitější předpoklad pro čepování kvalitního piva. Sanitace se provádí připojením systému pivních trubek a hlavy pípy na okruh se sanitačním roztokem. Pro zachování kvality piva je jeden z nejdůležitějších faktorů čistota pivního potrubí. Sanitaci lze provést několika způsoby pomocí různého příslušenství.


Mezi základní patří sanitační adaptér a sanitační sud s příslušenstvím. Kapalný, nepěnivý, alkalický čistící prostředek vhodný k použití v potravinářském průmyslu především pro sanitaci výčepního zařízení prováděnou za studena. Sady na čištění potrubí Kärcher mají hadice od délce 5m nebo 15m a jsou ideální pro čištění potrubí, střešních okapů, odpadových trubek a toalet. Zajistí účinné uvolnění od ucpání. Jak vyčistit skvrnu od piva ? Pokud se vám rozlije pivo na sedačku, koberec nebo oblečení, zkuste vzniklou skvrnu co nejdříve vyčistit některým z postupů v článku.


Můžete vyzkoušet čištění mýdlovým lihem, čpavkem, pracím prostředkem a kyselinou citrónovou. Podle všeho tu točí poměrně dost piva , součástí hospody je i sál. Během čištění výčepu, kdy stojím za barem, stále cítím příšerný smrad.


Ještě zkouším odpad ve. Není-li občasné příležitosti k čištění trubek pařením, jest nutno jednou týdně je propláchnouti teplou vodou s přídavkem sody, a to nejen vedení pivní, nýbrž i vzdušné vedení, protože znečištěným vzdušným vedením přichází do sudů, tedy i do piva páchnoucí vzduch, který pivo velice poškozuje. Sanitace a čistota pivního vedení je jedním ze základních kamenů správně natočeného piva. Doporučujeme pravidelně proplachovat a provádět sanitaci Vašeho výčepního zařízení.


Jediná bakterie může pivo během několika hodin změnit na nepoživatelné a tak Vám zkazit Vaši pivní akci. Výčepní místnost a výčepní stolice Místnost určená k čepování piva má býti vždy prostranná, vzdušná a světlá. To jsou vlastnosti, jež dobrá prosperita živnosti od této místnosti nezbytně vyžaduje. Na skvrnu od propisky nejprve nakapeme horký glycerin.


Po chvíli přečistíme lihem. Na závěr čistíme mýdlem. Pokud zbude skvrna, opatrně bělíme peroxidem vodíku (na bělení a čištění textilií doporučuji peroxid vodíku na skvrny).


Největší e-shop s výčepní technikou, surovinami a příslušenství pro vaření piva. V pivotéce provádíme záruční a pozáruční servis, montážní, poradenské a servisní práce s výčepní technikou. Při čištění je třeba nastartovat biologické procesy, proto se nechá potrubím protékat asi sekund teplá voda.


Pak se doporučené množství vlije do odpadního otvoru a spláchne asi l vlažné vody. Dávkuje se nejlépe na noc, přípravek působí až hodin. Pro silné znečištění můžete celý proces zopakovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения